• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda kusma sorunu

ahmetekrem

Yeni Üye
Flagly aldım. Flucan diye ilaç buldum. Triflucan eş değer dedi. Ona bakacağım. Virkon s ilacı siparişi verdim. O kümese kuşa ve suyuna katılıyormuş. Bakalım ne olacak.
Edit. Yolda eczane deposu buldum içeriye girip durumu anlattım. Triflucan ilacının depoda olduğunu ama kendileri satış yapamadığı çalıştıkları eczaneyi tarif ettiler. Oradan sipariş verdirip hemen teslim ettiler.

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Flagly aldım. Flucan diye ilaç buldum. Triflucan eş değer dedi. Ona bakacağım. Virkon s ilacı siparişi verdim. O kümese kuşa ve suyuna katılıyormuş. Bakalım ne olacak.
Edit. Yolda eczane deposu buldum içeriye girip durumu anlattım. Triflucan ilacının depoda olduğunu ama kendileri satış yapamadığı çalıştıkları eczaneyi tarif ettiler. Oradan sipariş verdirip hemen teslim ettiler.
Geçmiş olsun kardeşim mantar olduğu bariz ortada o yüzden kesilene kadar kullan kendine cetvel yap hayvan düzelene kadar o cevtelden şaşma

ahmetekrem

Yeni Üye
Virkon S ve triflucan kullanımı ile kuş iyileşti.1 haftayı devirdik. Kusma yok kabarma bitti. Çok hareketli koşarak ve zıplayarak yem yiyor. Dışkı da peçeteye iz az bırakıyor veya hiç. Müsait zamanda yeni konu açarak yapmış olduğum tedaviyi uzun anlatacağım. Önemli olan iyi bir şekilde dezenfekte ederek mantardan uzaklaştırmak.
Yem yedikten sonra ağzında geveliyor. Kafasını bir sağa bir sola arada yukarı bakarak. Ağzını kimildatiyor. Peçete verdim top yaptı ağzında gezdirdi attı. Hala yem ağzına mı geliyor yoksa dal darı çöpü ağzına mı batıyor emin değilim tekrardan tedaviyi uygulamalı miyim ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Virkon S ve triflucan kullanımı ile kuş iyileşti.1 haftayı devirdik. Kusma yok kabarma bitti. Çok hareketli koşarak ve zıplayarak yem yiyor. Dışkı da peçeteye iz az bırakıyor veya hiç. Müsait zamanda yeni konu açarak yapmış olduğum tedaviyi uzun anlatacağım. Önemli olan iyi bir şekilde dezenfekte ederek mantardan uzaklaştırmak.
Yem yedikten sonra ağzında geveliyor. Kafasını bir sağa bir sola arada yukarı bakarak. Ağzını kimildatiyor. Peçete verdim top yaptı ağzında gezdirdi attı. Hala yem ağzına mı geliyor yoksa dal darı çöpü ağzına mı batıyor emin değilim tekrardan tedaviyi uygulamalı miyim ?
Çok geçmiş olsun tecrübe ettiğiniz konuyu dört gözle bekliyoruz 😊

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mikostatin mantar ilacıdır ama içeriği bakımından şeker ve alkol de içerir buda güçlü bir mantar enfeksiyonunu azaltır ama iyileştirmez. Triflucan şurup da aynı şekilde. Aslında genel anlamda şurup formu olan bütün ilaçlar bu şekildedir. O yüzden kuvvetli enfeksiyon durumlarında şurup yerine kapsül ilaç kullanmak her zamn daha verimli bir tedavi süreci geçmesine neden olur. Şahsen bende zolax ve mikostatin var mikostatini sadece bazı kuşlarıma çok vitamin takviyesi verirsem veya kuluçka geçirmiş kuşlarıma 3 gün önlem amaçlı kullanıyorum. Mantar enfeksiyonu saptadigim kuşlara zolax veya başka bir flukonazel etken maddeli kapsül formunda ilaç kullanıyorum.

ahmetekrem

Yeni Üye
Triflucan içeriğinde Amfoterisin B bulunduğu için iyileşmesinde yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bazı yabancı kaynaklarda veteriner sadece Amfoterisin B ilaç kullandigini okudum. Tek bu ilaç 60 dolar gibi ve Tr de 1000 TL den fazla olduğunu gördüm. Getirtmek gerekiyor. Biz de damardan verilen var. Triflucani bunun için çok aradım ki buldum. Virkon S ile sürekli kendisine suyuna kafesine dezenfekte ettim. Yemini bile ayak bastigi her noktaya kendime de etmişimdir. :D cuma gecesi tekrar hastalandi ve 2 3 adet yem kustu sonra 1 kere topak şekilde yem çıkardı. Tekrar nüksetti galiba ilaca tekrar başladım. O olaydan beri sıkıntı yok. 4. Gün bitecek. Yarın akşam ilacı kesip probiyotik vitamin vereceğim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Triflucan da o madde yok diye biliyorum beşeri ilaç flukonazel etken maddesi var. Amphotericin-b 1000 liraya kadar cikarmi bilmem ama 260 liraya satanı var.😁😁

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ama dediğim gibi bu tür durumlarda şeker ilaveli ilaç kullanmak yerine tablet tarzı kullanmak daha verimli sonuç almak için daha iyidir

deepBlue

Yeni Üye
@ahmetekrem merhaba, bizim kuşta da bahsettiğiniz semptomların aynısı var hemen hemen, dışkısı benzer ve küçük, ne yese kusuyor, yedikleri yaramıyor kursaktan aşağıya geçemiyor büyük ihtimal bundan dolayı da yeteri kadar beslenemiyor. 6 ay kadar önce mikostatin (nistatin etken maddeli) kullanmıştım ve biraz toparlamış eski neşesine kavuşmuştu sonra tekrarladı diye düşünüyorum, fungistop entrobac, gervit falan aldım ama sonradan öğrendim ki fungistop'un da etken maddesi nistatin'miş ama en azından şeker yok içinde.

mikostatin (şurup) / fungostatin (toz halinde şurup oluyor) / fungistop (toz - kuşlar için) etken madde: Nistatin
triflucan (şurup) / zolax (hap yani toz) etken maddesi flucanazol

Fungistop iyi gelmezse probyotik süreci sonrasında zolax kullanmayı düşünüyorum. Sizin kuşun durumu nasıl hastalığı yenebildiniz mi bana da yardımcı olur musunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@ahmetekrem merhaba, bizim kuşta da bahsettiğiniz semptomların aynısı var hemen hemen, dışkısı benzer ve küçük, ne yese kusuyor, yedikleri yaramıyor kursaktan aşağıya geçemiyor büyük ihtimal bundan dolayı da yeteri kadar beslenemiyor. 6 ay kadar önce mikostatin (nistatin etken maddeli) kullanmıştım ve biraz toparlamış eski neşesine kavuşmuştu sonra tekrarladı diye düşünüyorum, fungistop entrobac, gervit falan aldım ama sonradan öğrendim ki fungistop'un da etken maddesi nistatin'miş ama en azından şeker yok içinde.

mikostatin (şurup) / fungostatin (toz halinde şurup oluyor) / fungistop (toz - kuşlar için) etken madde: Nistatin

Fungistop iyi gelmezse probyotik süreci sonrasında zolax kullanmayı düşünüyorum. Sizin kuşun durumu nasıl hastalığı yenebildiniz mi bana da yardımcı olur musunuz?
Merhaba, konu iki yıl öncesinde açılmış,konu sahibide uzun zamandıe girmemiş foruma. :)
Siz yeni konu açıp mesajınızı oraya yazın. Bilgili arkadaşlarımız dönüş yapacaktır size. 😊

deepBlue

Yeni Üye
Merhaba, konu iki yıl öncesinde açılmış,konu sahibide uzun zamandıe girmemiş foruma. :)
Siz yeni konu açıp mesajınızı oraya yazın. Bilgili arkadaşlarımız dönüş yapacaktır size. 😊
Evet farkındayım ☺ konu açmıştım zaten. Bilgili arkadaşlar dönüş yaptı ancak kanatlı uzmanına götüremiyorum, şehir dışına çıkmam lazim 1 hafta komşumuz bakacak. Bu konu ve semptomlar çok benzer olduğu için hortlatmak istedim

ahmetekrem

Yeni Üye

Merhaba mesajınızı geç gördüm geri dönmemin sebebi muhabbet kuşum tekrardan hastalığı nüksetti. İyileşti dediğim süreden bu süreye kadar 2 eşi oldu hopladı zıpladı keyfi yerindeydi. 7 24 kafes kapısı açık paşalar gibi 2 koca yıl atlattık. Önceden hangi tedavi uygulamışım hatırlamak için geldim. Elimdeki ilaçlar hala duruyordu ve buzdolabının köşesinden bulup çıkardım son kullanma tarihide geçmemişti eski tedaviye devam ne kadar da dikkatli olsamda bu hastalık bir şekilde ortaya çıkıyor bu ay tüy dökümünde idi bağışıklık sistemi düşünce hastalık tekrarladı. Umarım kuşunuz iyidir.

Üst Alt