• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda koyu yeşil dışkı

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Arkadaşlar dişi kuşum bundan 8-9 gün önce hasta oldu. İlk başta 3 gün sulphamezathine kullandım fakat dışkıda hiç değişiklik olmadı. Bunun ardından röhnfried Elektrolyt 3Plus, gervit-w, Cactus-zyme gibi destekleri kullandım. Kuşum tabana indi, şu an halsiz ve iştahsız. Zayıflama da var. Elimde cede mama vardı, onu ezip içine kattığım desteklerle yedirmeye çalıştım. Şimdi toltrazuril, enrofloksasin ve birkaç ilaç daha alacağım. Dışkının fotoğrafları bu şekilde, sizce hastalığı ne olabilir?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Koyu yeşil dışkı karaciger sorunu ve solunum yolu sorununda görülür. Kuşunuz da ne gibi sorunlar var kuyruk titremesi kusma nefes alışverişinde sıkıntı varmi

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Hayır hocam solunum ve kusma problemi yok. Kendini kabartma, uyuklama ve iştahsızlık var şu an.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şahsen bu diskiya ve kuşun durumuna karşılık ben baytril 2.5 kullanirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kardeşim acil yapman gerekeni harfiyen söylüyorum eczaneden bactrim şurup alıp 5 gün boyunca ağızdan bir damla ve suyuna probiyotik hergun tazeleyerek verilecek..bide en önemlisi eğer yem yiyorsa günde bir kez elle besleme yapmanız gerekiyor yem yemiyor ise günde üç veya 4 kez besleme yapmanız gerekiyor.. besleme maması ve aparatı almanız gerekmektedir 👍 bunları bulamazsanız özelden yazın yardımcı olurum durum acildir bilginize