Minik Tropik
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Regürjitasyon, Ses Tizleşmesi, Kuyruk Atma, Sık Hapşırık, Kilo Kaybı
- Hastalık Belirti Tarihi
- 20 Kas 2025
- Kullanılan İlaç
- Mikostatin, Mintiverm, Arivitasol
Merhabalar, muhabbet kuşumda yaklaşık 2 aydır kusma hareketi var, kilosu 45 gramdan 40 grama düştü. 1.5 ay kadar önce kusma hareketinden ve sesinin tizleşmesinden dolayı farklı şehirdeki bir kanatlı uzmanı veterinerle görüştüm. Kendisine kuşumun videosunu, dışkı fotoğrafını vs. gönderdim. Solunum yollarına yayılmış kursak mantarı olduğunu söyledi. 30 günlük bir ilaç tedavisine başladık. Tedavinin 24. gününde kuşumu sonradan tanıdığım bir veterinere çok kaşındığı için götürdüm. Bana tüylerinde akar olduğunu ayrıca hava kesesi iltihabı olduğunu söyledi. Şehir dışındaki veterinerin şeffaf bir damlalıkta bana gönderdiği ilaçların bu şekilde bozulacağını ve karışımların her gün taze hazırlanması gerektiğini söylediler. 10 günlük günde 2 damla Mikostatin, antibiyotik, mintiverm ve arivitasol takviyeye başladık. Bugün 8. gün. Ama kusma hareketinde pek bir azalma yok. Sesi hala gıcırtılı, tiz. Kabızlığı, kuyruk atması da devam ediyor. 30 günlük tedaviyi tamamlamamakla hata mı ettim yoksa son gittiğim veteriner haklı mı, kafam çok karışık. Bu arada 24. günde kusma hareketinde, sesinde az da olsa düzelme vardı. Mikostatin'e başladıktan sonra tekrar arttı sanki. Sizce bu durumda ne yapmalıyım, yaptığım bir hatanın bedelini kuşumun canıyla ödemek istemiyorum. Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.