- Hastalık Belirtileri
- Kusma, kuruma, yem yiyememe, aksırma tarzı hapşırık tarzı hareket, uyuma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 15 Ocak 2021
- Kullanılan İlaç
- Fungi Stop
Merhaba öncelikle forumda yeniyim. Herkese destek olduğunuzu gördüm bende çıkmazın içindeyim son olarak size sormak istedim. Muhabbet kuşumun yem yerken hapşırık gibi bir ses çıkardığını ve isteğinin olmadığını yiyemediğini fark ettim. Sonra kurumaya girdiğini anladım. Fungi Stop tedavisine başladım iç mantar varsa o şıkkı eleyelim diye 15 gün kullandım 2 gün probiyotik takviyesi yaptım. Multi vitamin de takviye ettim. (Probiyotik olarak probiacti bird kullanıyorum ama sizin öneriniz varsa marka veya hazırlanış olarak onu da kullanabilirim.) Sonuç olarak tedavinin 15. gün sonu kuş kustu. Baya baya kustu hemde. Parçanın fotoğrafını çekmedim ama elime aldığımda kokladım ya ben kokuyu alamadım yada kokusu yoktu. Ama dümdüz salyasız sade kusmuktu. Düz parça yani sıvısız kusmuk. Sarımtırak bir parça. Baya baya bu parçalardan kustu tam da ilaç tedavisi bitince. Şu an hala yem yemiyor dal darı asıyorum zar zor onu yiyor. Uyuyor (Baya kurudu ama ötüyor bazen oynuyor en azından tünekte) Bu kuşa ne yapabilirim Allah rızası için yardımcı olun lütfen.