• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumda Hastalık

kaan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, kuruma, yem yiyememe, aksırma tarzı hapşırık tarzı hareket, uyuma
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ocak 2021
Kullanılan İlaç
Fungi Stop
Merhaba öncelikle forumda yeniyim. Herkese destek olduğunuzu gördüm bende çıkmazın içindeyim son olarak size sormak istedim. Muhabbet kuşumun yem yerken hapşırık gibi bir ses çıkardığını ve isteğinin olmadığını yiyemediğini fark ettim. Sonra kurumaya girdiğini anladım. Fungi Stop tedavisine başladım iç mantar varsa o şıkkı eleyelim diye 15 gün kullandım 2 gün probiyotik takviyesi yaptım. Multi vitamin de takviye ettim. (Probiyotik olarak probiacti bird kullanıyorum ama sizin öneriniz varsa marka veya hazırlanış olarak onu da kullanabilirim.) Sonuç olarak tedavinin 15. gün sonu kuş kustu. Baya baya kustu hemde. Parçanın fotoğrafını çekmedim ama elime aldığımda kokladım ya ben kokuyu alamadım yada kokusu yoktu. Ama dümdüz salyasız sade kusmuktu. Düz parça yani sıvısız kusmuk. Sarımtırak bir parça. Baya baya bu parçalardan kustu tam da ilaç tedavisi bitince. Şu an hala yem yemiyor dal darı asıyorum zar zor onu yiyor. Uyuyor (Baya kurudu ama ötüyor bazen oynuyor en azından tünekte) Bu kuşa ne yapabilirim Allah rızası için yardımcı olun lütfen.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba. öncelikle geçmiş olsun.
Buradan yorum yapabilmek ve doğru sonuca ulaşabilmek için bize daha fazla bilgi gerekli.
Öncelikle kuşun altına beyaz kağıt/havlu peçete vs gibi birşey koyup günlük dışkı paylaşmanız gerekiyor.
İlaveten kuşun fotoğraf veya videosu,
verdiğiniz yem, ilave besin ne varsa,
kuşun genel durumu ve gün içindeki durumu hakkında bilgi de lazım.

Şu anki verilere göre; fungi kullanımı doğru gibi ama süresi çok uzun. probiyotiği fungi sonrası vermeniz hata.

Sonuç olarak yukarıda belirttiğim bilgileri sağlarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sağlıklı günler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşunuzun ilk hastalığı kursak mantarı enfeksiyonu değilmiş ilk belirtileri soğuk algınlığı görünüyor yani ilk zamanlar sadece yerini sıcak tutup multivitamin veya probiyotik verseydiniz iyi olma ihtimali yüksekti.. hastalık başlangıcı yaklaşık iki ay dan fazla burdan kuşu çevirmek çok zor olacak ama imkansız değil.. elektroliti kafanızdan çıkarın daha kötü olur ilk yapmanız gereken kursaktan besleme yani besleme maması ve aparatı temin edin.. kuruma varmı diye bakın göğüse ? Diğer bir hatanız probiyotik geç başlaması şimdi diyazm 256 temin ediniz lazım olacak

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
tuz
Şu an yemini yiyor. Darı da yiyor. Gerek varmı kursaktan beslemeye? Birde ben çok soğuk algınlığı gibi hissetmedim Soğuk Algınlığı olan kuş neden yemi yerken hapşuruk tarzı ses çıkarsın ki? Kuruma evet var bu arada. Elektrolit dediğim bir tarif var maden suyu gazı alınmış şekilde limon tuz kekik suyu karışımı tabi su da eklenmiş şekilde bunu versek en azından mineraldir vitamindir destek olur diye düşünüyorum. Haksız mıyım? hasta olmayan kuşa destek amaçlı verilmez mi bu
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bende kuşunuzun ilk hastalığının kursak mantarı değil soğuk algınlığı olduğunu düşünüyorum.

Eğer kuşunuz yem yemiyor ise veya yemrye hali yoksa zaten elle besleme yapmanız şarttır bu nedenle söylenmiş bir şey. Kuşlar yem yerken burnuna yakın olduğu için yem kabuğu veya yemin tozu burnuna kaçtığı için hapşırabilirler. Gazı alınmış soda, limon ve tuz diyorsunuz asit oranı çok yüksek şeylerdir ve her zaman kullanılmaması gereken ürünlerdendir elektrolit neden diye sorarsanız zaten elektrolitin kullanım amacı bakım değildir. İshal ve su kaybında verilir. Bu nedenle kullanımı her zaman olmaması gerekir. Kekik çayını ayda 1 defa normal şartlarda da verebilirsiniz. İyi forumlar.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Size küçük bir tavsiye, her duyduğunuzu lütfen kuşlara uygulamayınız.
Şuan yapmanız gereken tek şey üstadların önerileri ile ilerlemektir. Kuşunuzun neşesi iyi bence, yem de yiyorsa pek korkulacak bir şey yok demektir.
Yemini her gün tazeleyin ve günlük ne kadar yediğini kestirmeye çalışın.
Kuşun 1 kere kusması bir şeyler olduğu anlamına gelmez, takibe devam.
Devamında altındaki dışkı kağıdını günlük değiştirerek dışkı takibine devam edelim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani şöyle diyim siz hislerinizle değilde gözlemleyerek hareket ediniz.. siz bize ne yazdiysaniz bizlerde ona göre cevaplar ve yorumlar yapıyoruz.. kuşa yakın olan sizsiniz dokunabiliyorsunuz görebiliyorsunuz lütfen yanlış anlamayın sadece amacım canlıya yardımcı olmaktır dokunduğunuzda göğüs kemiği sivriyse ve iki kenarı zayıfladıysa kuş kurumaya girmiş demektir yem yer su içer ama içindeki virüs onu kemirip bitirir bu yüzden iyi gözlemlemek gerekiyor arkadaşlarin dediği gibi dışkı resimlerinj bizimle paylaşın durumunu sürekli bu konu altında resimler ile bildirin yardımcı olalım inşallah kuşu yaşatalım 👍

Ahmed

Müdavim
Dışkıda bir problem göremedim ama istiyorsanız doğal elektrolit tarifi var tam dolu Suluğa pirinç tanesi kadar tuz, karbonat, şeker ve 2 damla limon. Ustatlarin dönüşüne göre hareket etmeniz daha iyi olur
karbomnat ve şeker hangi olçüde bide sağlıklı kuşa verilirmi bir suluga olan olçuleri

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Solunum ile ilgili sorunu varmış bir dr bir ay bir insana bile ilaç yazarken iki kere düşünüyor kaldiki küçücük canlıya 1 ay ilaç tedavisi uygulansın.soylenenleri yaparsanız Allah 'ın izniyle düzelme imkanı var gibi geçmiş olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kurumaya girdiyse baykoks diye bir ilaç var internette var ve birlikte diyazm 256 verilmesi iyi olacaktir.birde elle besleme yapılırsa destek amaçlı tedavi iyi geçerse düzelir inşallah