• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumda hapşırma ve farklı sesler çıkartma

omak

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Muhabbet kuşum nefes güçlüğü çeker gibi sesler çıkartıyor ve hapşırıyor.
Hastalık Belirti Tarihi
4 Kas 2025
Muhabbet kuşum video da olduğu gibi değişik sesler çıkartıyor. Bir solunum sıkıntısı mı var anlamadım. Yardım eder misiniz? Dışkısının fotoğrafını da çektim. Videoları da bırakıyorum buraya.

Watch unnamed | Streamable

42e1d080-30d2-43fa-94d1-129e2c82872b.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum video da olduğu gibi değişik sesler çıkartıyor. Bir solunum sıkıntısı mı var anlamadım. Yardım eder misiniz? Dışkısının fotoğrafını da çektim. Videoları da bırakıyorum buraya.

Ekli dosyayı görüntüle 96183
Merhaba, forumumuza hoşgeldiniz 😊dışkı çok güzel maşallah SüphanAllah
Fakat ağrısı var bu yüzden ses çıkarıyor inliyor
Solunum yolu enfeksiyonu olabilir, havakesleri sıkıntılı olabilir, rontgen çektirmenizi tavsiye ederim 🤲🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, dışkı çok güzel maşallah SüphanAllah
Fakat ağrısı var bu yüzden ses çıkarıyor inliyor
Solunum yolu enfeksiyonu olabilir, havakesleri sıkıntılı olabilir, rontgen çektirmenizi tavsiye ederim 🤲🤲

Ekli dosyayı görüntüle 96183
Bu gece kekik kaynatın ve burun deliklerine kulak pamuğu ile sürün lütfen
Antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Suyundan da çay kaşığı ile içirin
İçirmeden önce kekik çayını su ile seyreltin biraz
Yarın da suyuna probiyotik katın
Daha yavru bağışıklık düşüktür

omak

Yeni Üye
Kafeste 3 tane kuş var ve yaklaşık 2 haftadır sadece videodaki kuşumda bu belirtiler var. Belirtiler başlamadan önce yemlerinde güvelenme olmuştu. Bir süre güveli yemden yemişler. Ama 3 ü de aynı yemi yiyor hep. Enfeksiyon olsa diğerlerine bulaşmasını beklerdim. Güveden parazit bulaşmış olabilir mi. Burnunda tüm gece çıt çıt sesleri oluyor. 10 metre uçunca 1 dakikaya yakın hapşuruk krizine giriyor. Kafeste dururken arada bir videodaki gibi hapşuruyor ama genelde normal oluyor. Bazen wheezing gibi ince hırıltılı sesler çıkarıyor. Kekik suyu neftor, respiratory nefes açıcı, entrobac ,gerwit w kullanıyorum suyunda. Ama iyileşme belirtisi yok malesef

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafeste 3 tane kuş var ve yaklaşık 2 haftadır sadece videodaki kuşumda bu belirtiler var. Belirtiler başlamadan önce yemlerinde güvelenme olmuştu. Bir süre güveli yemden yemişler. Ama 3 ü de aynı yemi yiyor hep. Enfeksiyon olsa diğerlerine bulaşmasını beklerdim. Güveden parazit bulaşmış olabilir mi. Burnunda tüm gece çıt çıt sesleri oluyor. 10 metre uçunca 1 dakikaya yakın hapşuruk krizine giriyor. Kafeste dururken arada bir videodaki gibi hapşuruyor ama genelde normal oluyor. Bazen wheezing gibi ince hırıltılı sesler çıkarıyor. Kekik suyu neftor, respiratory nefes açıcı, entrobac ,gerwit w kullanıyorum suyunda. Ama iyileşme belirtisi yok malesef
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Hava kesesi akarı olabilir, gece sesi ve hırıltı nefeste zorlanma işarettir
Üst solunum yolu enfeksiyonu da olabilir
Kanatlı uzmanı görüp rontgen talep edin

omak

Yeni Üye
Hatay antakyada yaşıyorum. Kanatlı uzmanı var mıdır bilmiyorum. Dış parazit damlasını kendim uygulamak için nasıl bulabilirim. İvermectin uygulandığını okudum ve bu ilaç veterinerlerde büyük baş hayvanlar için olan iv enjeksiyon formunda satılıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hatay antakyada yaşıyorum. Kanatlı uzmanı var mıdır bilmiyorum. Dış parazit damlasını kendim uygulamak için nasıl bulabilirim. İvermectin uygulandığını okudum ve bu ilaç veterinerlerde büyük baş hayvanlar için olan iv enjeksiyon formunda satılıyor.
Enjöktet içinde alabilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın lütfen
İvermectin etkin maddesi olanlar uygundur
Böldürüpte alabilirsiniz😊

Üst Alt