• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşumda halsizlik var

Melisa33

Yeni Üye
Merhaba kuşum halsiz ötmüyor uyuma halinde, dışkıda da yem var. Yem yemeye iniyor haricinde geri uyukluyor. Sitede yanlış yere konu açmıştım. Siteden tavsiye üzerine GERVİT-W , BT AMİN ve ENTROBAC aldım. Bugün elime ulaştı nasıl kullanmalıyım. Yada başka fikir var mı acaba.. tşkr ederim.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafesin de grit kumu mevcut mu resimde göremedim gelen ürünleri linkini vereceğim konuda ki gibi düzenli kullanın ancak yok ise grit kum da temin edin ilk olarak 3 gün üst üste probiyotik verin sular hazır su olsun çeşme yada arıtma kullanmayın takviyeli su 6 - 8 saat arası sulukta kalsın sonra temiz su ile değişin karıştırırken tahta yada plastik kaşık kullanın 3 gün probiyotik sonrası 4. sade su günü tekrar dışkı resmi ekleyin konuya Zeolit tozu da almış mıydınız? Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Mamacita

Paylaşımcı
Merhaba kuşum halsiz ötmüyor uyuma halinde, dışkıda da yem var. Yem yemeye iniyor haricinde geri uyukluyor. Sitede yanlış yere konu açmıştım. Siteden tavsiye üzerine GERVİT-W , BT AMİN ve ENTROBAC aldım. Bugün elime ulaştı nasıl kullanmalıyım. Yada başka fikir var mı acaba.. tşkr ederim.
Kafesinizdeki teller paslanmış hem oyuncak hem genel boyalı kafes zararlıdır zehirlenme durumu yaşanması kaçınılmaz birde kafesi tutmak için galiba tel koymuşsunuz o da paslı lütfen bu şekilde bırakmayın internetten kafes tutucular var plastik onlardan alabilirsiniz birde tül kullanmahın lütfen ayakları için tehlikeli 🙏🏻😊

Melisa33

Yeni Üye
Kafesin de grit kumu mevcut mu resimde göremedim gelen ürünleri linkini vereceğim konuda ki gibi düzenli kullanın ancak yok ise grit kum da temin edin ilk olarak 3 gün üst üste probiyotik verin sular hazır su olsun çeşme yada arıtma kullanmayın takviyeli su 6 - 8 saat arası sulukta kalsın sonra temiz su ile değişin karıştırırken tahta yada plastik kaşık kullanın 3 gün probiyotik sonrası 4. sade su günü tekrar dışkı resmi ekleyin konuya Zeolit tozu da almış mıydınız? Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
zeloit tozu almamıştım. grit kumu var kafeste. 1. Gün sonu dışkı aynıydı. Ötmüyr ve uyku halinde. Sadece etroback probiyotik veriyorum.

Melisa33

Yeni Üye
Arkadaşlar 2.gün dışkı aynı ve hala halsiz ve ötmütiyor da sadece yem yiyip uyukluyor. Etrobac veriyorum sadece düzelmedi hala.. Yardım lütfen.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Diskilarda Sindirilmemis Yemler Var. Diski Anlizi Yaptırın Lütfen. Kursak Mantarı, Sindirim Sorunu Yaşayan Kuşlarda Diskida Yem Gözükür.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun sindirim sistemi işlevini yerine getiremiyor. Dışkılar da fazlasıyla öğütülmemiş yemler var. Bu ciddiye alınacak bir durum. Megabakteri ihtimali yüksek. Yada Ezginin dediği gibi mantar. Kanatlı uzmana gitmeniz uygun olur. Yalnız elinizi çabuk tutarsanız iyi olur.

Melisa33

Yeni Üye
mikostatin kullandım daha önce fayda etmedi ama gene aynıydı durum. suluğuna 7 damlaydı herhalde kullandım. uzun süre kullanmadım ama. sonra gruptan yazdım etrobac ve vitamin damlaları yazdılar. o da olmadı sanki.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Salyalı kusma sürekli öğürme var mı. Eğer yoksa ben megabakteri den şüpheleniyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben de megabakteriden şüpheleniyorum. En mantıklı hareket ne olmalı sizce.
Megabakteri aslında bakteri değil bir tür mantar çeşididir. Megabakteri ilerledikçe kurumaya çevirir. Ama bu teşhisi koymak için mutlaka dışkıdan kültür alınmalı.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Salyalı kusma ve öğürme varsa ne olabilir hocam sizce?
Salyalı kusma yada öğürme çoğu hastalığın ortak belirtisidir. Kesin şu hastalık vardır diyemeyiz. Soğuk algınlığı yada üşütme bile kuşu kusturabilir. Ama genele vurursak kursak hassaslığından dolayı kursak mantarı görülme daha sık.

Melisa33

Yeni Üye
Evdekilerden ne versem iyi gelir acaba patates yada pirinç püresi... Birde GERVİT-W ve BT AMİN damla var bunları kullanmalı mıyım.
Kuşun sindirim sistemi işlevini yerine getiremiyor. Dışkılar da fazlasıyla öğütülmemiş yemler var. Bu ciddiye alınacak bir durum. Megabakteri ihtimali yüksek. Yada Ezginin dediği gibi mantar. Kanatlı uzmana gitmeniz uygun olur. Yalnız elinizi çabuk tutarsanız iyi olur.
Hocam, Evdekilerden ne versem iyi gelir acaba patates yada pirinç püresi... Birde GERVİT-W ve BT AMİN damla var bunları kullanmalı mıyım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evdekilerden ne versem iyi gelir acaba patates yada pirinç püresi... Birde GERVİT-W ve BT AMİN damla var bunları kullanmalı mıyım.

Hocam, Evdekilerden ne versem iyi gelir acaba patates yada pirinç püresi... Birde GERVİT-W ve BT AMİN damla var bunları kullanmalı mıyım.
Vermesine verebilirsiniz ama kuş hasta. Takviyeler yada patates ile olacak iş değil.

Üst Alt