• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda bit var

Plutmen

Yeni Üye
Muhabbet kuşuşm 3 gün önce bit gördüm 2 aylık erkek. Veterinere gittik ELEXSUS diye bir sprey verdi günde 2 kere sıkıyorum ve sirkeli suyla duş aldırıyorum spreyden sonra kaşıntısı daha da arttı bu normal midir ve bu şekilde bitlerini geçirebilir miyim kırmızı bitten değil siyah bit evde hep ölülerini buluyorum canlı hiç görmedim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sprey solunum sıkıntısı yapabilir, vilmectin ense damlası kullanmanız hem daha etkili sonuç verir hem de daha sağlıklı olur geçmiş olsun 🙏

Plutmen

Yeni Üye
Vilmectin bulmaya çalışacağım ama kuş biti normalde kırmızı oluyormuş bunlar simsiyah ve kuşun vücudundan çkıknca ölüyorlar siyah kuş biti hakkında bilginiz varmış ve cevaplarınız için tşk

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vilmectin bulmaya çalışacağım ama kuş biti normalde kırmızı oluyormuş bunlar simsiyah ve kuşun vücudundan çkıknca ölüyorlar siyah kuş biti hakkında bilginiz varmış ve cevaplarınız için tşk
Benim bit hakkında çok tecrübem yok, ama balkonumuzda yuva yapmış güvercinin yavruları da siyah minicik bitler vardı, yavruları annesi terk etti ve yavrular öldü sonrasında yuvayı dağıtıp balkonu ilaçladık ama balkonun duvarı ve tavanı delikli gibi yapıda, onların ve sinekliğin arasına yerleştikleri için gitmemişti nerde olduklarını çözene kadar baya bi uğraştık çamaşır suyuyla falan sildim yıkadım bu sefer baktık beyazlamış bitler ama hala canlılar çok saçmaydı 😂 bu yüzden eve sarmasın dikkatli olun, sonrasında kurtulmak baya zor oluyor 😔

Plutmen

Yeni Üye
Benim bit hakkında çok tecrübem yok, ama balkonumuzda yuva yapmış güvercinin yavruları da siyah minicik bitler vardı, yavruları annesi terk etti ve yavrular öldü sonrasında yuvayı dağıtıp balkonu ilaçladık ama balkonun duvarı ve tavanı delikli gibi yapıda, onların ve sinekliğin arasına yerleştikleri için gitmemişti nerde olduklarını çözene kadar baya bi uğraştık çamaşır suyuyla falan sildim yıkadım bu sefer baktık beyazlamış bitler ama hala canlılar çok saçmaydı 😂 bu yüzden eve sarmasın dikkatli olun, sonrasında kurtulmak baya zor oluyor 😔
Anladım sanırım kuşu vermek zorunda kalacağım :(

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bit olduğuna eminmisiniz fotoğrafını çekebilir misiniz? ayrıca İstanbul Pendik e yakınsanız getirin kuşunuzu bana ben ense damlası yapayım

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Vilmectini mutlaka edinin, enseye 1 damla , 14 gün sonra tekrar 1 damla.

Bu bitler kuşun kanı ile beslenir, yuvalık , tünek araları, sulukların kafese takıldığı aralar vs gibi ücra köşelerde ürerler.
14-18 günde bit yumurtaları bite dönüşür.

Plutmen

Yeni Üye
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama maalesef kuşu verdim ayrıca urfa da yaşıyorum burda düzgün veteriner de bulmak zor ilaç da bulmak zor vilmectin bulamadım bit olduğuna emindim üstünde hareket eden siyah şeyler vardı hoşçakalın :(

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama maalesef kuşu verdim ayrıca urfa da yaşıyorum burda düzgün veteriner de bulmak zor ilaç da bulmak zor vilmectin bulamadım bit olduğuna emindim üstünde hareket eden siyah şeyler vardı hoşçakalın :(
hayırlısı olsun, aklınızda olsun vilmectini zirai ilaç satan yerlerde de bulabilirsiniz, ayrıca internetten de tedarik edilebiliyor.
bir daha kuş besler ve başınıza gelirse diye yazıyorum.