• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Muhabbet kuşuma eş/arkadaş almak istiyorum

Tilyaus

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Eş alma
muhabbet kuşum 7,5 yaşında ve bugüne kadar hiç eşi veya kuş arkadaşı olmadı. Ama kuşları çok seviyor. Bir kere anneanneme emanet etmiştim, onların kuşunun kafesine sürekli tırmanıyor ve kur yapıyordu.🥹
Şimdi ona bir arkadaş almayı düşünüyorum ama erkek mi dişi mi almam gerektiği konusunda kararsızım. Bir de biraz endişeliyim çünkü uzun süre yalnız yaşayan bir kuşa eş alınca bütün ilgisini eşine verip kendini bırakıp ölebilir gibi bir şey duydum.
Bu gerçekten doğru mu? 7,5 yaşında ve hayatı boyunca yalnız yaşamış bir kuşa bu yaşta eş almak sizce doğru olur mu? Erkek veya dişi tercih etmemin bir farkı olur mu

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yalnız yaşayan bir kuşa eş alınca ilgisini eşine verip kendini bırakıp ölür kısmına katılmıyorum şöyle derseniz olur sahibine ilgi azalır ama ölür kısmı iddialı bir cümle. Yeni gelen kuşu kabul edip etmeme biraz kuşun karakterine bağlı. 7,5 yaşında bir kuşa eşden ziyade uyumlu bir arkadaş edinmesi daha iyi olur sanki. Kuşunuz dişi mi erkek mi belirtmemişsiniz ama alacaksanızda yavru olmayan olgun bir kuş uygun olur.

Tilyaus

Aktif Üye
Merhaba yalnız yaşayan bir kuşa eş alınca ilgisini eşine verip kendini bırakıp ölür kısmına katılmıyorum şöyle derseniz olur sahibine ilgi azalır ama ölür kısmı iddialı bir cümle. Yeni gelen kuşu kabul edip etmeme biraz kuşun karakterine bağlı. 7,5 yaşında bir kuşa eşden ziyade uyumlu bir arkadaş edinmesi daha iyi olur sanki. Kuşunuz dişi mi erkek mi belirtmemişsiniz ama alacaksanızda yavru olmayan olgun bir kuş uygun olur.
Kuşum erkek, kuşları çok seviyor çok ilgili o yüzden bu konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yine de tüm sevgisini ona verir ölür vs diye duyunca çok korktum

Tilyaus

Aktif Üye
Aynı cinsiyette mi alıyım sizce

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aynı cinsiyette mi alıyım sizce
Dişi kuşlar bölgeci ve daha baskın karakter ve hırçın olabiliyorlar. 7,5 yaşında erkek bir kuşa erkek arkadaş daha iyi olur sanki. Ama aldığınız zaman hemen aynı kafese koymayın. Ayrı kafeslerde olsunlar birbirlerini görüp seslerine alışsınlar. Sonra kontrollü şekilde yanyana getirebilirsiniz.

Tilyaus

Aktif Üye
Dişi kuşlar bölgeci ve daha baskın karakter ve hırçın olabiliyorlar. 7,5 yaşında erkek bir kuşa erkek arkadaş daha iyi olur sanki. Ama aldığınız zaman hemen aynı kafese koymayın. Ayrı kafeslerde olsunlar birbirlerini görüp seslerine alışsınlar. Sonra kontrollü şekilde yanyana getirebilirsiniz.
Peki yaşı kaç olsun olgun dediniz ya

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki yaşı kaç olsun olgun dediniz ya
Olgun derken en az bir yaşını geçmiş erişkinliğini tamamlamış bir kuş olursa iyi olur. Tabi burda kuşların karakteri ve birbirlerine yaklaşımı da önemli.

Tilyaus

Aktif Üye
Merhaba, 2 yaşında erkek bir kuş aldım, dediğiniz gibi ayrı kafeslere koydum kuşum çıldırdı resmen üstüne atlıyor kafesin kur yapıyor çok sevdi ama yeni aldığım kuş aşırı korkuyor yemlerini koyuyorum resmen çıldırıyor çırpınıyor nasıl alıştırabilirim zor mu olur bu yaşta yem yemeye bile inmedi su da içmiyor

Tilyaus

Aktif Üye
Merhaba, 2 yaşında erkek bir kuş aldım, dediğiniz gibi ayrı kafeslere koydum kuşum çıldırdı resmen üstüne atlıyor kafesin kur yapıyor çok sevdi ama yeni aldığım kuş aşırı korkuyor yemlerini koyuyorum resmen çıldırıyor çırpınıyor nasıl alıştırabilirim zor mu olur bu yaşta yem yemeye bile inmedi su da içmiyor
@Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yeni gelen kuş hem ortam değişikliği hemde diğer kuşun heyecanlı yaklaşımı nedeniyle büyük ihtimalle stres korku yaşıyor. Şuan kafesleri dipdibe yada yanyana hemen getirmeyin. Birbirlerini göremeyeceği ama seslerini duyabileceği ortam olsun. Öncelikle kuşun kendini güvende hissetmesi önemli. Daha sonra kuşun hal ve hareketlerinden ortama alıştığını anladığınızda kuşların kafeslerini yanyana getirebilirsiniz.

Tilyaus

Aktif Üye
Yeni gelen kuş hem ortam değişikliği hemde diğer kuşun heyecanlı yaklaşımı nedeniyle büyük ihtimalle stres korku yaşıyor. Şuan kafesleri dipdibe yada yanyana hemen getirmeyin. Birbirlerini göremeyeceği ama seslerini duyabileceği ortam olsun. Öncelikle kuşun kendini güvende hissetmesi önemli. Daha sonra kuşun hal ve hareketlerinden ortama alıştığını anladığınızda kuşların kafeslerini yanyana getirebilirsiniz.
İnşallah alışır teşekkür ederim

Üst Alt