• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kusuma antibiyotik etki etmedi baska ne yapabilirim lutfen oneriniz varsa yazin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun bir videosunu ekler misiniz Streamable comdan yükleyerek buraya linkini kopyalayabilirsiniz.Arkadaşlara katılıyorum bencede yememiş açlık dışkısına benziyor ve antibiyotik verildiyse mutlaka yanında besleme yapılıp probiyotik verilmesi uygun olur. Kuşun durum ciddi

Doğacı

Eski Forumcu
aslinda bayagi yemisti ama sonra kusma hareketi yapiyor ama cok nadir çıkarıyor birde mama olarak ne hazirlamaliyim acaba
Haşlanmış yumurtanın sarısını(katı) sulandırıp mısır unu ekleyip onunla besleyin

Doğacı

Eski Forumcu
aslinda bayagi yemisti ama sonra kusma hareketi yapiyor ama cok nadir çıkarıyor birde mama olarak ne hazirlamaliyim acaba
Kuş daha önce kustu mu? Kustuysa salyalı ve ekşi kötü koku var mıydı? Dışkısı da açık yeşil renk oluyor muydu ve ishal?
Kuşun göğüs kemiği ele geliyor mu,kemiğin yanlarındaki etler erimiş mi yoksa dolgun mu? İmkan varsa kuşun kaç gr olduğunu yazar mısınız hassas teraziyle ölçebilirsin. Ek takviye olarak probiyotik ve multivitamin kullanın, röhnfried ürünleri tavsiye ediliyor mamaist com dan alabilirsin @Şehmus BAKIR bey satiyor.Besleme aparatı ve hazır mama da satılıyor. Entrobac ve gervit kullanin her hafta düzenli olarak. Kuşun sağlığı için.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Haşlanmış yumurtanın sarısını(katı) sulandırıp mısır unu ekleyip onunla besleyin
Bu acil bu akşam yapacağınız müdahaledir malzemelerini mutlaka temin ediniz etrafınızda petshop varsa A21 besleme maması ve 2 numara aparat alın ve youtube kanalımızda kursaktan besleme videosunu iyi izleyerek yapabilirsiniz yapamam diyorsanız yakınlarda veteriner, Kuşçu, üretici gibi deneyimli birine günde bir -iki kez yaptırın

gozde44

Yeni Üye
Kuşun bir videosunu ekler misiniz Streamable comdan yükleyerek buraya linkini kopyalayabilirsiniz.Arkadaşlara katılıyorum bencede yememiş açlık dışkısına benziyor ve antibiyotik verildiyse mutlaka yanında besleme yapılıp probiyotik verilmesi uygun olur. Kuşun durum ciddi

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Videodan maşallah kuş hareketli gözüküyor ama dışkısında aç olduğu görülüyor. Bir kaç birikmiş dışkısını daha atar mısınız ? Ve yediklerini çıkartmaya çalışıyor demiştiniz sindirmekte zorlaniyor olabilir kafeste grit kum var mı ?

gozde44

Yeni Üye
Kuş daha önce kustu mu? Kustuysa salyalı ve ekşi kötü koku var mıydı? Dışkısı da açık yeşil renk oluyor muydu ve ishal?
Kuşun göğüs kemiği ele geliyor mu,kemiğin yanlarındaki etler erimiş mi yoksa dolgun mu? İmkan varsa kuşun kaç gr olduğunu yazar mısınız hassas teraziyle ölçebilirsin. Ek takviye olarak probiyotik ve multivitamin kullanın, röhnfried ürünleri tavsiye ediliyor mamaist com dan alabilirsin @Şehmus BAKIR bey satiyor.Besleme aparatı ve hazır mama da satılıyor. Entrobac ve gervit kullanin her hafta düzenli olarak. Kuşun sağlığı için.
daha once salyali kusmustu ve dışkısı da ishal gibiydi ama koyu yesildi
govdesinin tam ortasindaki kemik dokunduğumda ele geliyor bayagi
maalesef hassas terazi yok evde ve 5 gun boyunca kusumun yaninda olamayacagim birisine birakicam daha da kotulesir mi zorunda olmasam asla birakmazdim ama
birde marulu cok seviyor marul vermeli miyim

gozde44

Yeni Üye
İnanın bana bu kuşun hareketliliği açlıktandır.. Belkide azında yara da olabilir onu bilemeyiz bazen yemi yer gibi yaparlar ama kıramazlar
aslinda bu hareketi bebekliginden beri yapiyor yem yerken de izliyorum kabugunu atiyor yiyor gibi duruyor bilemedim yunurta vermeyi deneyeceğim suan cok hareketli mesela dolasiyor odanin içinde

gozde44

Yeni Üye
Videodan maşallah kuş hareketli gözüküyor ama dışkısında aç olduğu görülüyor. Bir kaç birikmiş dışkısını daha atar mısınız ? Ve yediklerini çıkartmaya çalışıyor demiştiniz sindirmekte zorlaniyor olabilir kafeste grit kum var mı ?
grit kum yok diskilarini atiyim
bide videosunu atıyorum bu sekilde dolasiyor

Ekli dosyalar

gozde44

Yeni Üye
[
Kuş çok net kesinlikle aç kalmış kursaktan besleme yapmanız lazım hemen ve kafesinde grit kumunda mutlaka bulunması gerekiyor
peki marul da vereyim mi marulu cok seviyor ve daldariyi da cok seviyor onune normal yem koydum yemedi ama daldariyi yedi bu ikisini versem olur mu

Doğacı

Eski Forumcu
daha once salyali kusmustu ve dışkısı da ishal gibiydi ama koyu yesildi
govdesinin tam ortasindaki kemik dokunduğumda ele geliyor bayagi
maalesef hassas terazi yok evde ve 5 gun boyunca kusumun yaninda olamayacagim birisine birakicam daha da kotulesir mi zorunda olmasam asla birakmazdim ama
birde marulu cok seviyor marul vermeli miyim
Kursak mantarı olması olası.

gozde44

Yeni Üye
Kursak mantarı olması olası.
aslinda bende oyle dusunmustum internetten arastirinca bunu veterinerede soyledim ama hayir dedi gagasinin alti sisik gibi ama dokununca tuy geliyo sadece
simdi yemeyi birakti uyuyor boyle ama yemek yerken bayagi hareketliydi

Ekli dosyalar

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
aslinda bende oyle dusunmustum internetten arastirinca bunu veterinerede soyledim ama hayir dedi gagasinin alti sisik gibi ama dokununca tuy geliyo sadece
simdi yemeyi birakti uyuyor boyle ama yemek yerken bayagi hareketliydi
Peki yedikten sonra dışkısında değişiklik oldu mu ?

Doğacı

Eski Forumcu
fotoğrafini atiyorum
beyaz diskinin solunda koyu yesil var pek belli olmamis ama ikiside yeni
Üşütmüş olabilir. Ağız hareketi genelde uyku moduna geçerken yaparlar ve keyifleri yerinde olunca yaparlar. Dışkı iyi değil maalesef.
Dediğimiz gibi kuş yemiyor içmiyorsa iğnesiz şırınga ile mama verilmeli eğer böyle yemezse bilen bir kişi tarafından kursaktan besleme yapılması lazım mama verilmesi lazım. Probiyotik ve multivitamin kullanılması lazım kuşun kendini toplarlaması için. Entrobac ve gervit alabilirsiniz mamaist com Şehmus bey satıyor yukarda söylemiştim yine.
Kuşun bulunduğu ortam steril olsun,kafesi ve kafesinde ki yemliktir suluktur oyuncaktır tunektir temiz olsun,çamaşır suyu veya beyaz sirke ile temizleyin kafesi. Kalitesiz vitamin kullanıyorsanız kullanmayın. Açık yem kullanmayın. Boyalı ekmekli yem vermeyin.

Kanatlı uzmanı hekime götürmenizi tavsiye ediyorum. Kabarık olması ve dışkısının bu şekilde olması,göğüs kemiğinin ele baya gelmesi kuşun hasta olduğunu gösterir.

Üst Alt