öykü yaren
Aktif Üye
merhaba aslında her şey belli ben sadece son çırpınışları veriyorum, çok köşeye sıkışmış ve yalnız kaldığım bir durum var. 1,5 ay önce muhabbet kuşumun ayağında şişme ve aksama başladı önce gut sonra incinmeden şüphe edildi en son bumblefoot olarak düşünüldü çünkü ayakta apse odakları oluşmaya başladı. ama ayak altında hiç yara ve çizik de yok apseyi bilekten vermeye başladı o yüzden olay zaten tuhaf. baytril ile tedavi edildi ama fayda göremedik ara verilip largopen başlandı onda biraz sonuç alır gibi olduk ama dinlenme arasında ayakta eskisinden daha kötü apse patladı bu hafta da sef denedi ama düzelmek yerine gittikçe kötüleşiyor. temizliyor apseyi tekrar doluyor ayağın her yeri mahvoldu. kullanacak antibiyotik kalmadı. böbrek takviyesi veriyorum sürekli. doktor bu yüksek ihtimalle eklem romatizması ve içeriye ekleme yerleşmiş apse sürekli ayağa ve kana dağılıyor artık ampüte etmemiz gerek dedi. peki dedim ya diğer ayağa da dağılırsa? ayrıca boynunda da apse oluşmuş. ama etrafımda inanılmaz bir baskı var kuşu rahat bırak eceliyle ölsün i̇şte eziyet etme artık tek bacakla bakabilecek misin o tek bacakla nasıl yaşayacak eziyet ediyorsun gibi birçok cümle duyuyorum ve bu bana kendimi çok cani hissettirmeye başladı. bugün veterinerle oturdum uzun uzun konuştum eğer ötenazi veya kendi haline bırakma noktasına gelmiş çaresiz bir hastalığı olsaydı ben bunu önerirdim ama deneyebileceğimiz bir seçenek var eğer kendi haline bırakırsak acı çekerek ölecek dedi ama eğer anesteziyi kaldıramazsa zaten ötenazi sayılır kaldırırsa da muhabbet kuşları uzuv kaybını çok güzel tolere eder bacağını kullanmayı öğrenir baston gibi dedi. boynundaki apseyi de hazır anestezi almışken temizlerim dedi. evet hazır değilim onu o halde görmeye şu noktada daha fazla eziyet çekecekse ötenaziye dahi razıyım yeter ki acıları dinsin ama doktor bir çare var diyor uygunsan yarın ya da pazartesi ameliyata alabiliriz çünkü gittikçe güçten düşüyor göğüs kemiği çıkmış artık dedi ben artık düzgün düşünemiyorum gözümde yaş kalmadı şu an doğru şeyi mi yapıyorum? yaşı da var 9-10 yaşlarında veteriner hepsini biliyor eğer ihtimali görmese boşuna söylemezdi değil mi? doktora ve rabbime emanet ediyorum eğer ecelinde ölüm varsa ameliyatta da ölür böyle de ölür ama yaşamak varsa bu bir çare olur hayatını zorlaştırmış olur muyum bu karar nasıl verilir bilmiyorum aileme anlatamıyorum kendimi sonra senin yüzünden eziyet çekiyor lafını duymaktan korkuyorum bu konuda tecrübeli olan veya bana akıl destek verebilecek biri var mı? ben artık kaldıramıyorum