• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum zehirlenmis olabilir mi?

utalov

Yeni Üye
Merhaba geçenlerde yine mesaj atmıştım. 1.5 yaşındaki kuşumun yanına yeni yavru aldım ve tüylerini yolmaya başladı diye. Tam kuşum düzeldi derken hiç yapmadığı şeyler yapmaya başladı normalde olduğu odadan çok çıkmaz. Ama 2 gün önce mutfağa uçmuş ve yanık yemekten yedigini gördüm. Dün biraz kustu ne yem yedi ne şu içti.Ağzında sürekli bir tükürük var ama çıkarmıyor geri yutuyor. İshali var. Halsiz sürekli karanlık yerlere kaçmaya çalışıyor. Dün bayağı bir kusmuk kokusu vardi üstünde ama şuan yok. Gagasını sürekli bir yerlere sürüyor. Ne yapmalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba mümkünse acil olarak video ve peçete üzerinde dışkı resmi görebilir miyiz

utalov

Yeni Üye
dışkısı normalde daha sulu hatta bayağı bir sulu. Ve hareketsiz duruyor genelde beni gördüğünde bazen hareketleniyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Zehirlenme olsa hemen etki ederdi bence. Videoda gördüğüm kuşun aşırı tüyde oluşu. Bu süreçte kuşlar biraz durgun olabilir. Herhangi bir takviye veriyor musunuz?

Dışkı konusunda tecrübeli arkadaşlarım yorum yapacaktır. Geçmiş olsun.

utalov

Yeni Üye
Zehirlenme olsa hemen etki ederdi bence. Videoda gördüğüm kuşun aşırı tüyde oluşu. Bu süreçte kuşlar biraz durgun olabilir. Herhangi bir takviye veriyor musunuz?

Dışkı konusunda tecrübeli arkadaşlarım yorum yapacaktır. Geçmiş olsun.
Tuyde olduğundan sadece suyuna vitamin koyuyorum şuan. Ama ilk defa bu kadar ishal olduğu için korktum açıkçası.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Açıkçası dışkı bana çok sağlıklı gelmedi. Tekrardan temiz beyaz peçeteye birikmiş güncel dışkı fotosu atar mısınız.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Probiyotik kullanmanız gerekiyor. Kullandığınız takviye var mı. Varsa isimleri nelerdir. Entrobac alıp üç gün üst üste her gün suyu tazeleyerek uygulayınız. Bu süre zarfında yem haricî farklı bir şey vermeyin. Daha sonra dışkı takibi yapınız. Yemesi içmesi uçması kısacası genel hali nasıl acaba.

rilish26

Müdavim
Açlık dışkısı gibi geldi benim ki de buna benzerdi hayvan yemesi lazım gibi.

utalov

Yeni Üye
Probiyotik kullanmanız gerekiyor. Kullandığınız takviye var mı. Varsa isimleri nelerdir. Entrobac alıp üç gün üst üste her gün suyu tazeleyerek uygulayınız. Bu süre zarfında yem haricî farklı bir şey vermeyin. Daha sonra dışkı takibi yapınız. Yemesi içmesi uçması kısacası genel hali nasıl acaba.
Şuan kullandığım bir takviye yok. Entrobac dışında önerdiğiniz bir probiyotik var mı yoksa entrobac yeterli olur mu? Çok az bir yem yediğini gördüm. Su içiyor. hatta elimde ne zaman su görse gelip bardağımdan içiyor. Biraz halsiz eskisi kadar çok uçmuyor ama hiç hareketsiz de değil arada uçup yerde geziyor ya da yanıma geliyor. Daha önce ishal durumunda Avidiar kullanmıştım. Bir faydası olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şuan kullandığım bir takviye yok. Entrobac dışında önerdiğiniz bir probiyotik var mı yoksa entrobac yeterli olur mu? Çok az bir yem yediğini gördüm. Su içiyor. hatta elimde ne zaman su görse gelip bardağımdan içiyor. Biraz halsiz eskisi kadar çok uçmuyor ama hiç hareketsiz de değil arada uçup yerde geziyor ya da yanıma geliyor. Daha önce ishal durumunda Avidiar kullanmıştım. Bir faydası olur mu?
Tavsiyem entrobac. Bağırsak florasını düzene sokmasını sağlar. Bunun yanında multivitamin gervit te temin ediniz onu da bir iki gün geçtikten sonra veriniz. Yalnız petshoplarda satılmıyor bilginize. Zaten bu iki takviye geçici olarak kullanmicaksiniz kuş yaşadığı müddetçe devam edeceksiniz. Bağışıklığı güçlü tutmak için 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yemeği yediğinden beri kaç saat geçti üstünden

utalov

Yeni Üye
Yemeği yediğinden beri kaç saat geçti üstünden
3 gündür doğru düzgün yem yedigini görmedim bu sabah yem yemeye çalışırken kriz geçirir gibi hareket etti ayakları kitlendi. Sonunda bir veteriner bulabildim ve ishal ilaciyla birlikte 2 ilac ve 1 vitamin verdi. Şuan hala aşırı halsiz. Çok çok az bir yem yedi. Veteriner tavsiyesiyle yumurta,misir unu ve biraz yem karıştırarak mama yaptım. Ondan da çok az yedi. İlaçlı suyunu içiyor. Su icmede bir sıkıntısı yok. Veteriner 5 güne toparlar dedi. Şuan sürekli kontrol ediyorum ve bekliyorum.

Üst Alt