• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yemi yemiyor

TG SPAA

Paylaşımcı
Beyefendi kuş sizin istediğiniz ilacı kullanın ancak kanatlı uzmanı görmeden kullanacağınız her ilaç kuşunuza uzun vadede problem yaratacak. Baytrili de bir veterinerden alacaksınız zaten. Yani fark eden bir şey olmayacak.
Sizleri ilgilendirmez tabii ki ama Veterinere gidebilsem zaten burda konu acmazdim.
Kuşum sürekli kendini kasıyor bana da kasindirmak istiyor tüy dökümünde mi yoksa mantar mi bilemiyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizleri ilgilendirmez tabii ki ama Veterinere gidebilsem zaten burda konu acmazdim.
Kuşum sürekli kendini kasıyor bana da kasindirmak istiyor tüy dökümünde mi yoksa mantar mi bilemiyorum.
Hayır mantar değil, ayaklarında da hafif kuruma olmuş tatlı badem yağı ile masaj yapabilirsiniz. Diken diken tüyler var mı?

TG SPAA

Paylaşımcı
Hayır mantar değil, ayaklarında da hafif kuruma olmuş tatlı badem yağı ile masaj yapabilirsiniz. Diken diken tüyler var mı?
Evet var tüyleri o kadar karışık ki her şeyden var resmini de koyayım
Dışkısı normal yuvarlak şeklinde atmadı bu sefer uzunlamasina attı koyu yeşil bı sekilde

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu çocuğun tam olarak neyi var kısaca özetler misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Birde net olacak şekilde videosunu da ekleyin bir bakalım. Takviye veriyor musunuz yada verdiğiniz ilaç var mı.

TG SPAA

Paylaşımcı
Bu çocuğun tam olarak neyi var kısaca özetler misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Birde net olacak şekilde videosunu da ekleyin bir bakalım. Takviye veriyor musunuz yada verdiğiniz ilaç var mı.
Halsizligi, yem yememe sorunu var. Yemi veriyorum ya kırıp geri atıyor ya da direk bırakıyor. Göğüs kısmının normalden sert olduğunu daha ince olduğunu düşündüm. Kafesten çıkmak için ordan oraya atlıyor çıkartınca gelip kolumda uyuyor. Dışkısı sadece beyazdı. Sonra sıvı oldu şimdide koyu yeşil. Şuan normale en yakın şekilde dışkısı.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kafeskuslari.com adına yazıyorum..

Bizleri ilgilendirmiyor ise lütfen kuşunuzun tedavisini kendiniz üstlenin ve sayfamızda üslubunuza dikkat edin
Yüzlerce, binlerce cana yardım eden kafeskuslari.com ailesi herkese yardımcı olmaktadır, bilgi saygı ölçü çerçevesinde
Bizleri nasıl itinalı davranıyorsak sizlerden de bunu bekliyoruz
İyi akşamlar dileriz

TG SPAA

Paylaşımcı
Kafeskuslari.com adına yazıyorum..

Bizleri ilgilendirmiyor ise lütfen kuşunuzun tedavisini kendiniz üstlenin ve sayfamızda üslubunuza dikkat edin
Yüzlerce, binlerce cana yardım eden kafeskuslari.com ailesi herkese yardımcı olmaktadır, bilgi saygı ölçü çerçevesinde
Bizleri nasıl itinalı davranıyorsak sizlerden de bunu bekliyoruz
İyi akşamlar dileriz
O anlamda yazmamıştım ben onu veterinere goturemeyecegim sizleri ilgilendirmezdi. Yardım beklediğim biri için neden bu şekilde konuşayım lütfen cümleyi bir daha okuyun. "Sizin sorununuz değil" manasında

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
O anlamda yazmamıştım ben onu veterinere goturemeyecegim sizleri ilgilendirmezdi. Yardım beklediğim biri için neden bu şekilde konuşayım lütfen cümleyi bir daha okuyun.
Cümleden kaynaklı olduğuna inanıyorum
Düzelteyim..
Müsait olsam veteriner hekime giderdim, yardımlarınızı bekliyorum daha iyi bence👍
Yavrunuz için endişeniz bizlerde yansıyor çünkü bizlerde çok seviyor, sizlerle üzülüp sizlerle mutlu oluyoruz

TG SPAA

Paylaşımcı
Cümleden kaynaklı olduğuna inanıyorum
Düzelteyim..
Müsait olsam veteriner hekime giderdim, yardımlarınızı bekliyorum daha iyi bence👍
Yavrunuz için endişeniz bizlerde yansıyor çünkü bizlerde çok seviyor, sizlerle üzülüp sizlerle mutlu oluyoruz
Cümle yanlış anlaşılacak biçimde yazildiysa ben özür diliyorum fakat belirttiğim gibi maalesef iş dolayisiyla cumartesi dahil dolu oluyorum. Pazar günleri de sanırım kapalı oluyor. Evden bir imkanım var mı bunu öğrenmek için konu açtım diğer herkesin yaptığı gibi. Şansım olsa direk veterinere gider sizleride meşgul etmezdim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Halsizligi, yem yememe sorunu var. Yemi veriyorum ya kırıp geri atıyor ya da direk bırakıyor. Göğüs kısmının normalden sert olduğunu daha ince olduğunu düşündüm. Kafesten çıkmak için ordan oraya atlıyor çıkartınca gelip kolumda uyuyor. Dışkısı sadece beyazdı. Sonra sıvı oldu şimdide koyu yeşil. Şuan normale en yakın şekilde dışkısı.
Kuşunuzda bakteriyel enfeksiyon var, üşütme kaynaklı olabilir, sıvı ve beyaz olması açlık dışkısı fotoğrafda görünen yem yemiş fakat bakteriyel enfeksiyon
Zayıflığı atlatmak enfeksiyon sorunu çözülünce çok kolaydır, kuşlar 1 hafta içinde kilo alır 3 günde yem yemediği zaman zayıflar
En güzeli elbesleme maması ile şiringaya besleyin, iştahı artar güçlenir
İçine bir gün probiyotik, bir gün Gervit-w birgün de btAmin forte takviyesi atarsınız, şiringa veya çaykaşığı ile yedirirseniz, hemen kilo alımı başlar

Size ilk tavsiyem Zeolit tozu, bağırsakta oluşan bir bakteri varsa iç parazit yok eder günde 1 defa mamaya yada sebze meyveye katın
İlaçlar ve antibiyotik son çaremiz olsun😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cümle yanlış anlaşılacak biçimde yazildiysa ben özür diliyorum fakat belirttiğim gibi maalesef iş dolayisiyla cumartesi dahil dolu oluyorum. Pazar günleri de sanırım kapalı oluyor. Evden bir imkanım var mı bunu öğrenmek için konu açtım diğer herkesin yaptığı gibi. Şansım olsa direk veterinere gider sizleride meşgul etmezdim
Zeolit tozu,
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
A21 nutribird versele laga mama
Yada mamaist özel el besleme maması
Mutlaka temin edin mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Besleyelim ve bu güzellik sağlığına kavuşsun🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Estağfurullah bu foruma çare için geliniyor, bekleniyor, ve bu bekleyiş bir can için, çok gergin bir bekleyiş bu yüzden endişenizi anlıyorum
Petshoptan da alınabilir mama biran evvel besleyin lütfen

Yulaf, kızıldarı, aspur kilo aldırır😊🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben antibiyotik söylerken aklım çıkıyor çünkü bağırsak dengesini bozuyor, karaciğeri de keza öyle. Hatta kendim için bile son çare antibiyotik kullanıyorum 🙂 Baytril yüzünden benim sultan papağanım çok çekti o nedenle ona ekstra bir yaklaşımım var. 🙂

TG SPAA

Paylaşımcı
Kuşunuzda bakteriyel enfeksiyon var, üşütme kaynaklı olabilir, sıvı ve beyaz olması açlık dışkısı fotoğrafda görünen yem yemiş fakat bakteriyel enfeksiyon
Zayıflığı atlatmak enfeksiyon sorunu çözülünce çok kolaydır, kuşlar 1 hafta içinde kilo alır 3 günde yem yemediği zaman zayıflar
En güzeli elbesleme maması ile şiringaya besleyin, iştahı artar güçlenir
İçine bir gün probiyotik, bir gün Gervit-w birgün de btAmin forte takviyesi atarsınız, şiringa veya çaykaşığı ile yedirirseniz, hemen kilo alımı başlar

Size ilk tavsiyem Zeolit tozu, bağırsakta oluşan bir bakteri varsa iç parazit yok eder günde 1 defa mamaya yada sebze meyveye katın
İlaçlar ve antibiyotik son çaremiz olsun😊
Şuan o kadar haraketliki sanırım ilk defa yem yiyor. Belkide yemiyordur ama dediğiniz zeolit tozunu kullanmakla başlayacağım. Eğer herhangi bir düzelme olmazsa diğer dediğiniz ilaçları temin edecegim. Elbesleme mamasını da bulursam buralardan alırım eğer yoksa sitenizden alırım. Yardımınız için saolun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben antibiyotik söylerken aklım çıkıyor çünkü bağırsak dengesini bozuyor, karaciğeri de keza öyle. Hatta kendim için bile son çare antibiyotik kullanıyorum 🙂 Baytril yüzünden benim sultan papağanım çok çekti o nedenle ona ekstra bir yaklaşımım var. 🙂
Baytrili bir kanatlı uzmanı yazmaz, ancak veteriner hekim yazar, oda kuşlardan anlamadığı içindir