• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yem yemiyor

şaşkınn123

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yem yemiyor ve sürekli uyukluyor
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ocak 2023
Merhaba. Muhabbet kuşum 2-3 günden beri yem yemiyor. Tüy dökümüne girdiği zamanlarda da iştahtan kesildiği oluyordu ama dal darısına asla hayır demezdi. Şimdi ne yem yiyor ne dal darısı ne de başka bir şey. Eski neşesi de yok. Sürekli uyukluyor. Dışkısında da herhangi bir problem yok. Bugün beyaz tüyler dökmeye başladı. Ayrıca son zamanlarda sürekli temizleyip önlemeye çalışsam da dışkısını yiyordu. İştahtan kesilmesi tüy dökümüyle mi alakalı? Ama hiçbir şey yemiyor daha önce böyle olmamıştı. İki gün evde yoktum. Kuşum bana çok düşkün. Strese girdiği için iştahtan kesilmiş olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. İki gün siz evde yokmuşsunuz peki bu süre zarfında evde tek başına mı kaldı ona bakan kimse yok muydu. Birde kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu yükleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da alalım.

şaşkınn123

Yeni Üye
Hayır yalnız değildi. Annem evdeydi. Onunla da arası iyi aslında ama bana düşkün olduğu kadar anneme düşkün değil. Videosunu paylaşıyorum: Streamable Video
Ancak bir şey yemediği için pek dışkılamıyor. Son dışkısını yarım saat 40 dakika önce yaptı. Her zamanki gibiydi. Bir anormallik yoktu. Dışkıladığı zaman onun da fotoğrafını paylaşırım. Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Rica ederim. Evet kabarma var. Peki hava akımına maruz kaldı mı yada son 24 saatte kuşa yem harici ekstra bir şey verdiniz mi.

şaşkınn123

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. İki gün siz evde yokmuşsunuz peki bu süre zarfında evde tek başına mı kaldı ona bakan kimse yok muydu. Birde kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu yükleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da alalım.

şaşkınn123

Yeni Üye
Rica ederim. Evet kabarma var. Peki hava akımına maruz kaldı mı yada son 24 saatte kuşa yem harici ekstra bir şey verdiniz mi.
Hayır hava akımına maruz kalmadı hiçbir şekilde. Yem yemediği için dün gündüz biraz yumurta verdim. Akşam da elma yedi biraz. Her iki yiyeceği de daha önce de yemişti. Farklı bir şey yemedi yani.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkılar kötü durmuyor. Herhangi bir takviye veriyor musunuz kuşunuza

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben multivitamin gervit ve probiyotik entrobac tavsiye ederim. Bu ikisi kuşu ekstra bir durum olmadığı müddetçe hastalıklara karşı koruyan takviyeler. Haftanın farklı günleri suluğuna koyun. Ayrıca şuan da kekik çayı yapabilirsiniz kuşunuza. Bağışıklığı güçlensin. 🙏🏻 Hocalarımızın bu durumla ilgili farklı görüşleri olabilir. Ama dediğim takviyeleri mutlaka temin ediniz.

şaşkınn123

Yeni Üye
Tamam hocam teşekkür ederim. Peki kekik çayınının demlenme süresi ve oranı nasıl olmalı?

eray1418

Paylaşımcı
1 çay kaşığı kekiği yarım suluk suyla kaynatın
Su ılıyınca suluğa koyun üstüne normal Su koyun
Ben öyle yapıyorum

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Suyuna bir gün mineral bir gün a, d3, e, c vitamini damlatıyorum. Ayrıca haftada bir yemine probiyotik karıştırıyorum.
bu kadar takviye kuşa yarardan fazla zarar verir.Aslı hocamızın dediği gibi gervit ve entrobac kullanmak daha yararlı olacaktır bir de streamble.com üzerinden kuşun kısa bir videosunu bizimle paylaşır mısınız

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bu kadar takviye kuşa yarardan fazla zarar verir.Aslı hocamızın dediği gibi gervit ve entrobac kullanmak daha yararlı olacaktır bir de streamble.com üzerinden kuşun kısa bir videosunu bizimle paylaşır mısınız
Umur hocam kuşun videosu üye ikinci yorumunda eklemiş 🙂🖐🏻

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gündüz paylaşmıştım. Tekrar atayım hocam buyurun: Streamable Video
Kuşların tüy dökme döneminde ağrıları olur bu yüzünden yememe gibi durumlar olabilir,dışkıda bi gariplik göremedim.Suyuna b vitamini,yulaf,yumurta maması gibi takviyeler verebilirsiniz.Ayrıyetten bu dediğiniz takviyeleri ne kadardır veriyosunuz

şaşkınn123

Yeni Üye
Kuşların tüy dökme döneminde ağrıları olur bu yüzünden yememe gibi durumlar olabilir,dışkıda bi gariplik göremedim.Suyuna b vitamini,yulaf,yumurta maması gibi takviyeler verebilirsiniz.Ayrıyetten bu dediğiniz takviyeleri ne kadardır veriyosunuz
Mineral dışında saydığım vitaminler karışım şeklinde. Yaklaşık 1 aydır veriyorum. Yulaf sağlıklıyken de yemiyor pek sevmiyor. Yumurta maması yapmadım ama normalde haşlanmış yumurtayı çok güzel yerken iki gündür çok çok az yiyor. İki üç lokma yiyip gidiyor. Akşamdan beri de kaloriferin yakınına gidip uyuyor. Oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece. Yine de üşüyor olabilir mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta solunum rahatsızlığı var büyük ihtimalle kekik suyu işe yaramazsa tekrar yazın ilaç önerisinde bulunuruz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Mineral dışında saydığım vitaminler karışım şeklinde. Yaklaşık 1 aydır veriyorum. Yulaf sağlıklıyken de yemiyor pek sevmiyor. Yumurta maması yapmadım ama normalde haşlanmış yumurtayı çok güzel yerken iki gündür çok çok az yiyor. İki üç lokma yiyip gidiyor. Akşamdan beri de kaloriferin yakınına gidip uyuyor. Oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece. Yine de üşüyor olabilir mi?
Yem yemiyorsa aparat ve elle besleme maması alıp elle besleyin