• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yem yemiyor, kusmaya çalışıyor

cank

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusmaya çalışma, uyuklama, iştahsızlık
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ağu 2023
Merhabalar. 6 yaşında bir muhabbet kuşumuz var. Sürekli tüye girip çıkıyor ve her ay bir iki gün boyunca halsizleşiyor, yemden kesiliyor hatta ara sıra kusuyor. Dün gündüz iyiydi fakat akşama doğru yemden kesildi, sürekli uyudu. Gervit-W verdim ama ondan bile bir yudum falan aldı. Dışkısı normal. Bi ara sadece sıvı ve beyaz kısımdı yeşil kısmı olmadan şimdi ise normal şekilde dışkılıyor, biraz rengi koyu ama açlıktandır diye düşündüm. Yumurta sarısını suyla muhallebi kıvamına getirip verdim az önce onu bile yemedi doğru düzgün. Kur kusması yapmıyor. Kusacakmış gibi yapıyor, kafasını silkeliyor. Bunu özellikle bir şeye kızıp gagasını açtığında ve bir şeyler yedikten sonra yapıyor. Onun dışında uykusu var sürekli uyumak istiyor ve aktif olarak tüy dökümünde. Neden kaynaklanıyor olabilir bu durum, ne yapabilirim? Probiyotik var elimde Entrobac vereyim mi hemen?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun video ve dişkı resmını görelim muhtemelen sindirim sistemi sorunu yaşıyor buna en doğal yöntemimiz olan günde bir kez zeolitli besleme 1 hafta 10 günde düzeliyor nerede ikamet ediyorsunuz?

cank

Yeni Üye
Kuşun video ve dişkı resmını görelim muhtemelen sindirim sistemi sorunu yaşıyor buna en doğal yöntemimiz olan günde bir kez zeolitli besleme 1 hafta 10 günde düzeliyor nerede ikamet ediyorsunuz?
Istanbul'da ikamet ediyorum. Hocam diskisi yok gibi bir sey sadece suyla beraber diskinin beyaz kismini yapiyor. Onu da surekli yapmiyor. Kursak enfeksiyonu mu var? Peki nereden temin edebilirim zeoliti? Normal sekilde duruyor ara sira cok az kabardigi oluyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Istanbul'da ikamet ediyorum. Hocam diskisi yok gibi bir sey sadece suyla beraber diskinin beyaz kismini yapiyor. Onu da surekli yapmiyor. Kursak enfeksiyonu mu var? Peki nereden temin edebilirim zeoliti? Normal sekilde duruyor ara sira cok az kabardigi oluyor.
4.leventteyim bana ulaştırırsanız yardımcı olurum iletişim için özelden ulaşınız

cank

Yeni Üye
4.leventteyim bana ulaştırırsanız yardımcı olurum iletişim için özelden ulaşınız
Hocam 4. Levent bana cok uzak kaliyor. Kursak mantari olabilir mi? Ona gore bir an once veterinere veya eczaneye gitsem? Bu arada onceden Aminosol veriyodum o daha cok tetikliyodu bu kusmasini vs. Onu kesince bir sureligine duzelmisti.

Üst Alt