• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum yem yemekte zorlaniyor

Sevim Hanım

Yeni Üye
Kuşum gayet sağlıklı yemek yiyebiliyordu geçen akşam odaya geldiğimde yerdeydi kendini cama yada başka bir yere çarpmış olabilir mi bilemedim ama yem yemekte zorlanıyor hatta kendi halinde yemediğini gözlemledim sabaha kadar başında bekleyerek baktım ve yemedi bu sebeple şırınga ile bigun boyunca besledim ama düzelip kendisi yiyebilecek mi bilemiyorum görüntü olarak bi sıkıntı görünmüyor gagada ama yemini soyamıyor yada kıramıyor başka bir sorunu olabilir mi veteriner olarak kuşla alakalı pek fazla seçenek yok bu konuda tavsiye almak için yazmak istedim istanbul avrupa yakasındayim bu konuda uzman bir veteriner bilgisi de işime yarayabilir muayene edilmesi için

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz ve geçmiş olsun biryere çarpmış ve birşey olmamış bile olsa hem tedirgin hem korkmuş olabilir resimlerini ve videosunu paylaşabilirmisiniz üstadlarımızın fikrini almak için
Video için ---- Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable

Sevim Hanım

Yeni Üye
Video olarak atamadım telle çektiğim şekli kabul etmedi bir türlü

Sevim Hanım

Yeni Üye
Dışkısı normaldi bugün sıvı besledim bu sebeple sanırım az sıvı hale geldi ama rahat yapıyor dışkısını

Sevim Hanım

Yeni Üye
Aynen baya hareketli ve gevezeydi birden oldu 5 dk bisi yanliz kaldi odaya geldim boyleydi anlamadim ne olduğunu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Beslemeyi nasıl yapıyor ve ne tür besleme maması veriyorsunuz? Rahat kirabilecegi yemler verin daldari ve aspur olabilir ve bir süre kabuğu soyulmuş yem verin.. çarpma nedeniyle travma geçirmiş ve strese dayalı olabilir veya hava akımında kalmış olabilir önceliğiniz iyi besleme sonrasında daha güçlü olunca hastalığın keşfini birlikte yaparız ilk üç gün günde üç kez a21 besleme maması ve aparatı temin ediniz günde üç kez sıcak suyla yoğurt kıvamına getirilerek bilek yakmayacak ısıda ılık şekilde kursaktan besleyin 👍 bu Arada suyuna probiyotik verin

Sevim Hanım

Yeni Üye
Besleme aparatı aldım ve onunla beslemekteyim şuan yumurta sarısını kaynayıp soguttugum su ile 'iyice inceltip içine de 2 damla da vitamin damlatiyorum onun dışında soyulmuş yen aldım arada ondan da veriyorum aynı şekil bi öğünde bebe biskuvisi pirinç unu tarzı bi mama yaptım sürekli aynı besin olmasın diye ve vitamin olarakta polivit ı tercih ettim

Sevim Hanım

Yeni Üye
2 gündür bu şekilde beslemekteyim ve sesine hasretiz 3 gündür sesi hiç yok konuşmuyor küsme mi stres mi korkma mi emin olamadım yerde bulduğumda uçup ağacına gitti ama dala tutunamadı koltuğa düştü o kadar evde böyle bi köşesi var

Sevim Hanım

Yeni Üye
Başka bir sorum da şırınga ile besleme için kaç ml olmalı yeteri kadar yedirmiş oluyormuyum emin olamadım kursağına zarar vermek istemem ilk gün 1 buçuk ml falan verdim bugün 3 ml falan yemiş oldu öğlen birazdan tekrar vercem 3 ml normal mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Besleme aparatı aldım ve onunla beslemekteyim şuan yumurta sarısını kaynayıp soguttugum su ile 'iyice inceltip içine de 2 damla da vitamin damlatiyorum onun dışında soyulmuş yen aldım arada ondan da veriyorum aynı şekil bi öğünde bebe biskuvisi pirinç unu tarzı bi mama yaptım sürekli aynı besin olmasın diye ve vitamin olarakta polivit ı tercih ettim
Vitamini iki damla besleme mamasına fazla gelir üstelik polivit🙄 ayrıca hazır besleme maması temin ediniz proteini fazla alması gerekir 👍 sindirimi iyi yapmalıdır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Başka bir sorum da şırınga ile besleme için kaç ml olmalı yeteri kadar yedirmiş oluyormuyum emin olamadım kursağına zarar vermek istemem ilk gün 1 buçuk ml falan verdim bugün 3 ml falan yemiş oldu öğlen birazdan tekrar vercem 3 ml normal mi
Yem yiyorsa iki ml yeterlidir

Sevim Hanım

Yeni Üye
Besleme yapmama rağmen bugun birazcik daha halsiz gibi gece kafese asılan ballı yemini biraz gagalama uğraşı vardı ama yeme kısmı çokta başarılı değil gibiydi acaba gaga dışında başka bir yeri zarar görmüş olabilr mi çarpma sonucu içten oluşabilecek bir durum gibi 😔

Üst Alt