• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yem kusuyor

umutcetin

Yeni Üye
erkek muhabbet kuşumda tık tık sesi vardı. doksisiklin etken maddeli tetradox 100 mg tablet ilacını veriyorum 2 gündür.(içindeki tozu 4 e bölüp bir parçasını yarım suluğa koyuyorum.gün aşırı veriyorum). kuşum bazen 1 2 dakika boyunca kusma hareketi yapıp kandini silkelediğinde 4 5 parça yem kusuyor. videosunu paylaştım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Son dönemde yaptığınız değişiklikleri ve verdiğiniz farklı şeyleri gözden geçirmelisiniz. Kursak mantarı gibi duruyor. Kuştuğu şey yada kuşun ağzı ekşi ekşi kokuyorsa kursak mantarıdır.
Daha tecrübeli üstadlar da yorumlayacaktır ama yakın takip ve dışkı resmi de gerekebilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba tetradox kim önerdi ? Dışkı ve kusmuk resmi görebilir miyiz? Verdiğiniz gıdalardan biraz söz eder misiniz

umutcetin

Yeni Üye
ilacı kuşu aldığım yerden önerdiler.tozu 4 e bölüp yarım suluğa koyup verdim. kuşun keyfi yerinde. eşiyle oynuyor,ötüyor, koşturuyor...
ama tık tık sesi bir türlü gitmiyor.4 5 akşamda bir de videodaki gibi oluyor.kendini silkeliyor ve 5-6 parça kuru yemi çıkarıyor.Ekli dosyayı görüntüle 4228

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Altına kağıt havlu koyun böylece görelim dışkı bide o ilacı kullanmayın sadece probiyatic verin bir süre

umutcetin

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 4336kuşum ez önce şu şekilde kustu.1-2 yemin etrafında beyaz vıcık vıcık bir sıvı vardı.yemler sertti. yediğinin birazını hiçbir işlem yapmadan geri çıkardı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuzda sindirim sorunu var.. kursak ta enfeksiyon varsa o yüzden oluyor bu yüzden internet üzerinden fungustop temin edebilirsiniz ve Diyazm 256 bu ikiliyi ard arda kullanın sonuçlarını bizimle paylaşın geçmiş olsun

umutcetin

Yeni Üye
teşekkürler. elimde mikostatin adlı ilaç var.kursak mantarı için.bu ilacı kullanmama gerek var mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mikostatin ağır bir ilaçtır ağızdan bir damla günde Bir kez kullanın ama mutlaka suyuna probiyotik verin 👍

umutcetin

Yeni Üye
Mikostatin i günde bir damla ağızdan veriyorum 3 gündür. Kaç gün daha devam edeyim? Birde diazym 256 yı aldım. suluklarına katacağım. ölçüsü nasıl olsun? probiyotik i her gün mi vereceğimiz? polivit vitamin de var şimdilik vermiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mikostatin i günde bir damla ağızdan veriyorum 3 gündür. Kaç gün daha devam edeyim? Birde diazym 256 yı aldım. suluklarına katacağım. ölçüsü nasıl olsun? probiyotik i her gün mi vereceğimiz? polivit vitamin de var şimdilik vermiyorum.
5 gün veya duruma göre bir haftaya kadar mikostatin verilebilir suyuna da o sırada diyazm 256 verilir ve elle besleme yapılır tedavisi bu şekildedir

umutcetin

Yeni Üye
iyileştikten sonra probiyotik ve vitamin i nasıl verelim.bir erkek bir dişi kuşum var.

Üst Alt