• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

isbupe

Yeni Üye
Merhaba dişi muhabbet kuşum son bir kaç gündür sindirilmemiş halde yem kusuyor, tüylerini sürekli kabartıyor biraz da halsizlik var. Kum kullanıyorum. Eşi olan aynı kafesteki erkek kuşta bir şey yok. Ne yapabilirim?

isbupe

Yeni Üye
Salyalı evet, koku yok. Yuvalığa girip yatmaya başladı sürekli.

Doğacı

Eski Forumcu
Beyaz peçete üzerine yapılmış en az 6-7 adet birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız? Kuşa verdiğiniz gıdalardan takviyelerden de bahsedin,ekmek gibi mayalı yiyecekler veriliyor mu?

isbupe

Yeni Üye
Yem olarak Versele Laga ve Garden mix grit kum kullanıyorum. Haftada iki kez vitamin kompleksi damlatıyorum. Haftada bir kez iyice yıkanmış rendelenmiş şekilde taze havuç elma gibi meyvelerden ve haşlanmış yumurta veriyorum. Ekmek gibi mayalı yiyecek vermiyorum. Dışkısı resimdeki şekilde kustuğu tanelerle karışık olarak.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem olarak Versele Laga ve Garden mix grit kum kullanıyorum. Haftada iki kez vitamin kompleksi damlatıyorum. Haftada bir kez iyice yıkanmış rendelenmiş şekilde taze havuç elma gibi meyvelerden ve haşlanmış yumurta veriyorum. Ekmek gibi mayalı yiyecek vermiyorum. Dışkısı resimdeki şekilde kustuğu tanelerle karışık olarak.
Dışkıda yem var gibi öyleyse zeolitli kursak beslenmesi yapılabilir bilen bir kişi tarafından , kuş eğer sürekli dışkısında yem oluyorsa kilo düşüşü olabilir

Doğacı

Eski Forumcu
Kusmuğu ve dışkısı ile mi karışık fotodaki?Dışkısını ayrı kusmuğunu ayrı paylaşın bakalım.
Dışkısında sindirilmemiş yem var mı?

isbupe

Yeni Üye
Dışkısında sindirilmemiş yem bugün olmaya başladı

isbupe

Yeni Üye
Veterinere gösterdik göz taşı (bakır sülfat) kullanmamızı önerdi. Bakır sülfat mı yoksa zeolit mi kullanmalıyım?

isbupe

Yeni Üye
Bu belirtiler üşütme belirtileri olabilir mi?

Doğacı

Eski Forumcu
Kendiniz de besleyebilirsiniz ancak önce nasıl beslenilmesi gerektiğini bilen kişilerden öğrenmeniz gerekir,mama yemek borusuna değil de soluk borusuna verilirse kuş boğulur ve ölür maalesef. Yöntemlerini bilmek lazım.

Veyahut entrobac probiyotik kullanabilirsiniz 3 gün art arda.

isbupe

Yeni Üye
Tamam yardımlarınız için teşekkürler

isbupe

Yeni Üye
İki gündür kusma yok, tüylerini kabartmıyor enerjisi de yerinde sadece dışkısında sindirilmemiş yem var.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Evet grit kum kullanıyorum
Bence internetten videolar izleyerek zeolitli kursaktan besleme yapabilirsiniz en garanti çözüm budur beslemede ve kolayca yaparsınız bende evde kendim öğrendim bilen kişilere sorarak ve videolar izleyerek.

Üst Alt