• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yediklerini kusuyor

btKaan

Yeni Üye
Muhabbet kuşum son bir kaç gündür yediklerini kusuyor veya kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor. Kazak tüyleriyle oynamış kazak tüyü yuttuğundan şüpheleniyorum. Oyun oynarken ve yemek yerken enerjisi iştahı yerinde ama bazen kafesinde kabarık şekilde duruyor. Ne yapabilirim bu durumda bulunduğum bölgede pek veteriner yok. Dışkısı hafif cıvık gibi kusmuğuda salyalı kusuyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı resmini paylaşabilir misiniz? Kusmuğu kokuyor mu? Grit kuş kumu kullanıyor musunuz

btKaan

Yeni Üye
Kusmuğu kokuyor. Kuş kumu bir kaç hafta önce bitti tekrar almaya fırsat bulamadım bu gün ilk işim kuş kumu almak olucak. 1 ay kadar önce de eşi öldü acaba depresyona falan girmiş olabilir mi elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum.
dışkısı bu şekilde
1741561887981.png

Artemis

Paylaşımcı
Kusmuğu kokuyor. Kuş kumu bir kaç hafta önce bitti tekrar almaya fırsat bulamadım bu gün ilk işim kuş kumu almak olucak. 1 ay kadar önce de eşi öldü acaba depresyona falan girmiş olabilir mi elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum.
dışkısı bu şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 80978
Ankara’nın neresinde ikamet ediyorsunuz ?

Artemis

Paylaşımcı
Yakacık taraflarındayım yakınlardaki bir kaç veterinere daha önce gittim muhabbet kuşlarıyla ilgilenmediklerini söylediler.
Anladım bende ankaradayım veterineri tavsiye etmiyorum kendimce. Dışkapı hayvan hastanesi var her alanda uzman hekimler var yada Keçiören telapati birde bizimkiler kafes hayvanları olduğu için daha uygun fiyatlar da sabit sitelerinde yazıyor Dışkapı hayvan hastanesi üniversitesi 250 tl mesela muayenesi ve temizdi gittiğimde çok fazla hekim ve ekipmanı mevcut röntgende öyle 🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
dışkısı bu şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 80978
Mutlaka kanatlı uzmanına götürün dışkılar ya mantar ya parazit dışkısı 🙏 Dışkı analizi yapan hekim bulun ben bu durumlarda zeolit tozu öneririm, a21 elle besleme maması alın, içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu katın her gün günde bir kez yedirin 🙏 Ben mamaist whatsapp hattından alıyorum 🙏

Ekli dosyalar

btKaan

Yeni Üye
Anladım bende ankaradayım veterineri tavsiye etmiyorum kendimce. Dışkapı hayvan hastanesi var her alanda uzman hekimler var yada Keçiören telapati birde bizimkiler kafes hayvanları olduğu için daha uygun fiyatlar da sabit sitelerinde yazıyor Dışkapı hayvan hastanesi üniversitesi 250 tl mesela muayenesi ve temizdi gittiğimde çok fazla hekim ve ekipmanı mevcut röntgende öyle 🙏🏻
hayvan hastanesi çok uzak kalıyor. Telepati ile de kötü bi geçmişimiz var. Abimin kedisine 1.5 ay boyunca gereksiz yere saçma bir sebepten defalarca aşı yaptılar kedi git gide daha kötü duruma gidiyordu. Farklı veterinere gittiğimizde biz fib li kediye bile o kadar aşı yapmıyoruz diyip bir kaç iğne ile tedavi etmişti

Artemis

Paylaşımcı
hayvan hastanesi çok uzak kalıyor. Telepati ile de kötü bi geçmişimiz var. Abimin kedisine 1.5 ay boyunca gereksiz yere saçma bir sebepten defalarca aşı yaptılar kedi git gide daha kötü duruma gidiyordu. Farklı veterinere gittiğimizde biz fib li kediye bile o kadar aşı yapmıyoruz diyip bir kaç iğne ile tedavi etmişti
O zaman tek çare Dışkapı hayvan hastanesi kendim bizzat gidip deneyimledim acil servisi ve poliklinikleri var çok memnun kalmıştım uzaklık ne kadar bilmiyorum ama başka çare yok veteriner kesi köpek konusunda iyi olabiliyor ama kafes hayvanlarında maalesef

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bağlıcada önerebilirim ancak size bayağı uzak gidebilir misiniz

btKaan

Yeni Üye
Malesef, arabam yok ve vaktimde olmuyor gidebilmek için. Şu anlık yem yiyince kustuğu için pirinç veya şehriye kaynatıyorum onu yiyebiliyor. Bu akşam kuş kumu aldıktan sonra kusması geçer umarım. Dışkısı bazen normal gibi yapıyor bazen rengi grimsi hafif solgun ve biraz cıvık. Enerjisi yerinde uçabiliyor, konuşuyor. Kustuktan sonra iştahlı şekilde tekrar yem veya pirinç yiyor. Bayadır kuş besliyorum ama bu şekilde ilk defa oldu kazak tüyü yuttuysa zamanla geçer mi dışkı yoluyla veya kusarak atabilir mi ?

Artemis

Paylaşımcı
Malesef, arabam yok ve vaktimde olmuyor gidebilmek için. Şu anlık yem yiyince kustuğu için pirinç veya şehriye kaynatıyorum onu yiyebiliyor. Bu akşam kuş kumu aldıktan sonra kusması geçer umarım. Dışkısı bazen normal gibi yapıyor bazen rengi grimsi hafif solgun ve biraz cıvık. Enerjisi yerinde uçabiliyor, konuşuyor. Kustuktan sonra iştahlı şekilde tekrar yem veya pirinç yiyor. Bayadır kuş besliyorum ama bu şekilde ilk defa oldu kazak tüyü yuttuysa zamanla geçer mi dışkı yoluyla veya kusarak atabilir mi ?
Kuş kumunu doğru alıyor musunuz bazıları beyaz kristal olarak satılıyor belki o kursakta birikim yapıp sindirimini bozmuş olabilir ? Gritli kuş kumu deniz kumuna benziyor onu kullandınız mı

btKaan

Yeni Üye
Kuş kumunu doğru alıyor musunuz bazıları beyaz kristal olarak satılıyor belki o kursakta birikim yapıp sindirimini bozmuş olabilir ? Gritli kuş kumu deniz kumuna benziyor onu kullandınız mı
bilmiyorum deniz kumuna benziyordu kutusu kayboldu bulamadım nerede olduğunu. son yaklaşık 1 aydır kum kullanmıyoruz

Artemis

Paylaşımcı
bilmiyorum deniz kumuna benziyordu kutusu kayboldu bulamadım nerede olduğunu. son yaklaşık 1 aydır kum kullanmıyoruz
Sorun bence bu kesinlikle . Kuş kumu sindirim için çok önemli deneyerek öğrendim bende önemini. Trendyoldan garden mix 400 gram kuş kumunu aldım ilk kullandığım günden beri resmen içinden çıkmıyor yemeyi de çok seviyor önceki kullandığım gritli kumu sevmemişti ama bunu çok sevdi sizede tavsiye ediyorum kuş kumu olmadığı için bu durumda muhtemelen onu en kısa sürede temin edin hayvan tohumları sindiremiyor

Artemis

Paylaşımcı
Ayrıca eklemem gerekiyor kesinlikle takviye kullanın bunları bilmeyen biriydim ama kullandıktan sonra kuşunuzdaki farkı göreceksiniz şuan tüyde zaten daha fazla vitamine minerale ihtiyacı var kustukça ve ishalle dehidre oluyor hayvan biraz hızlı müdahale etmeniz gerekiyor kaybettigini telafi etmesi için 🙏🏻

btKaan

Yeni Üye
Sorun bence bu kesinlikle . Kuş kumu sindirim için çok önemli deneyerek öğrendim bende önemini. Trendyoldan garden mix 400 gram kuş kumunu aldım ilk kullandığım günden beri resmen içinden çıkmıyor yemeyi de çok seviyor önceki kullandığım gritli kumu sevmemişti ama bunu çok sevdi sizede tavsiye ediyorum kuş kumu olmadığı için bu durumda muhtemelen onu en kısa sürede temin edin hayvan tohumları sindiremiyor
aynı ürünü petshoplarda bulabilir miyim yoksa internetten mi sipariş vermemi önerirsiniz en erken çarşamba günü geliyor çünkü

btKaan

Yeni Üye
Ayrıca eklemem gerekiyor kesinlikle takviye kullanın bunları bilmeyen biriydim ama kullandıktan sonra kuşunuzdaki farkı göreceksiniz şuan tüyde zaten daha fazla vitamine minerale ihtiyacı var kustukça ve ishalle dehidre oluyor hayvan biraz hızlı müdahale etmeniz gerekiyor kaybettigini telafi etmesi için 🙏🏻
tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı

Artemis

Paylaşımcı
aynı ürünü petshoplarda bulabilir miyim yoksa internetten mi sipariş vermemi önerirsiniz en erken çarşamba günü geliyor çünkü
Petshoplardan kullandığım ürünler leşti gerçekten %1 faydası ya var ya yok . Ben internetten aldım ama Şehmus bey satıyor bilmiyordum ondan şuan yazarsanız muhtemelen cevap verir yarın kargoya veriyor hemen durumu anlatın zeolit tozu da alın mutlaka size söyleyecektir zaten almanız gerektiğini hemen temin ederseniz zeolit onu toparlar inşallah çok kötü kuşları toparlamıştı özellikle durumu anlatın gerekli tüm takviyeleri gönderin program da yapar ama kuş kumunu Trendyol garden mixten siparişini unutmayın o çok önemli

Artemis

Paylaşımcı
Sizin bt amin forte tüy döneminde haftada iki gün
Gerwit w multivitamin
Entrobac probiyotik bu üçünü kesinlikle almanız gerekiyor zeolit tozunu da bu tür durumlarda kullanmanız çok çok iyi olur kuşunuz kendine gelir ben sedochol da almanızı tavsiye ederim Şehmus beye yazarsanız o size gerekli ürünleri anlatır internette de röhnfiried ürünlerini araştırabilirsiniz dünyada en iyi 3 markadan biri gözüm kapalı güveniyorum

Artemis

Paylaşımcı
Şuan elinizde probiyotik ve zeolit tozu olsaydı yarına kadar fark ederdi kuşunuzun durumu güvenme sebebim ilaç değil takviye olmaları birde çok araştırdım gerçekten çok iyi ürünler haftalık rutin olarak verilmesi gerekiyor yukarda saydığım ürünlerin hem bağışıklığı güçlendiriyor hemde gerekli olan alması gereken takviyeleri sağlıyor probiyotik zaten sindirim için yediklerinden fayda alması ve bu tür ishal ve kusma olayının önüne geçmesi için

Üst Alt