• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşum Uçamıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
hocam tüy virüsü denilen şey sadece kanat bölgesinde mi görülür? ya da kanat tüylerinin eksik, doğru çıkmamasıyla yani kuşun yapısıyla alakalı bir durum mudur? bilmediğim için soruyorum
Kanat ve kuyruk dökümuyle başlar ilerledikce kuşu çıplak hale getirir bağısiklık güçlenince tekrar tüy çıkar ve bağışıklık düşünce tüyler tekrar düşer bu olay ömrü boyunca bu şeklide tekrarlar bulaşıcıdır çok ağır seyreder ama bulaşır 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vallaha ben onun yalancısıyım. Garanti olsun diye sizin verdiğiniz tavsiyeleri de uyguluyorum zaten sorun yok 😂 b vitaminini temin ettim suyuna bugün ekledim. Probiyotik ve daldarıyı yarın temin edeceğim yulafda temin ettim her türlü tedaviye açığım. 👍 Tek anlamadığım karaciğer koruması onu nereden temin edebilirim? Ve nasıl kullanabilirim?

Sonuçta bunlardan bir zarar gelmez diye düşünüyorum. Çok sıkıntı çekerse zaten boyunluğu çıkarttırırım. Zaten bozuk olan psikolojisi iyice bozulmasın. 😂
Estağfurullah ben yalancı demedim sadece kanatlı uzmanı değilse bilmediği için sadece bilimsel yazar söyler onların uzmanlık alanları başka biz kanatlı uzmanlarıyla çalışıyoruz ve onlardan hergun bişeyler öğreniyoruz bak yine diyorum belkide biz yanılıyoruz ve inşallah öyledir çünkü bu hastalığı hiçbirinin taşımasını istemem kafama takılan diğer konu strese giren kuşa boyunluk niye takıldı ve size elle besleme önerisi neden yapılmadı bu hayvan şimdi kilo kaybı yaşamıyacak mi?

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Estağfurullah ben yalancı demedim sadece kanatlı uzmanı değilse bilmediği için sadece bilimsel yazar söyler onların uzmanlık alanları başka biz kanatlı uzmanlarıyla çalışıyoruz ve onlardan hergun bişeyler öğreniyoruz bak yine diyorum belkide biz yanılıyoruz ve inşallah öyledir çünkü bu hastalığı hiçbirinin taşımasını istemem kafama takılan diğer konu strese giren kuşa boyunluk niye takıldı ve size elle besleme önerisi neden yapılmadı bu hayvan şimdi kilo kaybı yaşamıyacak mi?
Vallaha bende hiç bilgi yok 2ye bölünmüş durumdayım. Doğrudur haklısınız bende başta çekindim zaten veterinerden, anlamaz belki diye ama daha önce de götürmüştüm oraya baya ilgilenmisti bilgisi var gibi duruyordu tekrar götürdüm.

Yok zaten yem önerisi yaptı artık biz beslenmesini takip ediyoruz. Boyunluğu da biz kaşınmasını engelleyemediğimiz için taktı. Kuşu ilk aldığımız kişiler bizi uyarmıştı aslında asla kaşınmasına izin vermeyin diye. Ben doğal haline karışmak istemediğim için müdahale etmedim.

Peki bu bahsettiğiniz virüs var ise diğer kuşa geçme ihtimali var mı? Yaklaşık 2 aydır beraber kalıyorlar onda herhangi bir sorun göremedim.

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Bu arada bahsetmeyi unutmuşum* kuşumun kanadında kanlı tüy gibi bir şeyden bahsetti ameliyatla alınan türden bir sey dedi ama emin olamadı tekrar kontrole gelin dedi. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Dibi kırmızı bir tüy* tam olarak hangi terimi kullandı hatırlamıyorum.