• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşum Uçamıyor

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim fakat üye olmadan önce de muhabbet kuşları hakkında bilgi edinmek için kullandığım bir siteydi. O yüzden yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Kuşum henüz 5 aylık diyebiliriz fakat doğumundan 15 20 gün içerisinde saldırıya uğramış ve kuyruğu anne kuş tarafından koparılmış. İlk aylar kuyruğu olmamasından uçamadığını düşünüyordum sanırım durum daha ciddi. Çünkü kanatları da normalden küçük kaldı. Herhangi bir yükseklikten kendini aşağıya bıraktığı zaman bile yere çakılıyor. Sürekli tüylerini yolup duruyor. İlk başlarda tüylerini yeniliyor diye düşünmüştüm birkaç aylık olduğu için ama hala devam ediyor bu konuda ne yapabilirim? Diğer kuşum ile rahat kıyas yapabilmeniz için ikisinin resmini bırakıyorum. (Diğer kuşum 13-14 aylık)

Birkaç ay önce başka bir sebepten veterinere götürmüştüm. Beslenmesinin az olduğunu normalden zayıf olduğunu söylemişti. O zamanlar oyun oynamaktan yemek yemiyordu şimdilerde yemesi içmesi daha düzgün diyebiliriz. Veterinerin tavsiyesi üzerine sebze ve meyve vermeyi sıklaştırmıştım. Şuan durumu resimde gördüğünüz gibi sizce hala zayıf diyebilir miyiz? Eğer hala zayıf büyümemiş diyorsanız önerebileceğiniz bir şey var mı? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tartınız varsa onunla kilo takibi yapsanız iyi olur ama görünüş olarak iyi duruyor. Kuyruk için b vitamini kullanabilirsiniz bence

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Tartınız varsa onunla kilo takibi yapsanız iyi olur ama görünüş olarak iyi duruyor. Kuyruk için b vitamini kullanabilirsiniz bence
Bu b vitamini dediğiniz nasıl oluyor nereden bulabilirim? Ve nasıl verebilirim? Hiçbir bilgim yok maalesef sorularımı mazur görün :/

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Röhnfried Bt-Amin B vitamini hafta 2 kere verseniz yeterli olur diye düşünüyorum. 50ml suluğa 5 damla katılıyor galiba. Petshoplarda var mıdır bilemiyorum internette kesin var da. Kuşa ev sıcaklığı iyiyse banyo da yaptırabilirsiniz banyoda iyi geliyor.

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Röhnfried Bt-Amin B vitamini hafta 2 kere verseniz yeterli olur diye düşünüyorum. 50ml suluğa 5 damla katılıyor galiba. Petshoplarda var mıdır bilemiyorum internette kesin var da. Kuşa ev sıcaklığı iyiyse banyo da yaptırabilirsiniz banyoda iyi geliyor.
Teşekkür ederim en kısa zamanda tedarik etmeye çalışacağım. 🙏

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun kanatlarını yelpaze gibi açarak foto paylaşabilir misiniz? Hem kanadın dış tarafını hemde iç tarafını

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle çok kısa sürede düzeleceği gibi bir beklentiniz olmasın.
Uzun sürecek bir tedavi, b vitamini, biotin, banyo takviyeleri ve bağışıklığını güçlü tutmanızı gerektirecek bir süreç bekliyor sizi.
Forumumuzda tüy problemleri ile ilgili birçok makale, örnek vakalar var. Onları incelemenizi tavsiye ederim. O konuları okuduğunuzda fikir sahibi olacaksınız

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Öncelikle çok kısa sürede düzeleceği gibi bir beklentiniz olmasın.
Uzun sürecek bir tedavi, b vitamini, biotin, banyo takviyeleri ve bağışıklığını güçlü tutmanızı gerektirecek bir süreç bekliyor sizi.
Forumumuzda tüy problemleri ile ilgili birçok makale, örnek vakalar var. Onları incelemenizi tavsiye ederim. O konuları okuduğunuzda fikir sahibi olacaksınız
Çok teşekkür ederim. İnceleyeceğim 🙏😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Serkhan ustaya katılıyorum 👍 Tüy virüsü olduğunu düşünüyorum ve bu hastalığın henüz tedavisi yok sadece bağışıklıği düşünce tüyleri düşer bu yüzden dönüşümlü olarak vitamin ve probiyotik verin haftada üç probiyotik verin haftada bir multivitamin ve ayrıca karaciğer koruma temin ediniz.Kuslariniza iyi karışımlı yem ve daldari, aspur, Yulaf alın. Röhnfried ürünlerini tercih edebilirsiniz.haftada iki kez banyo yaptırın gün içinde en fazla 15 dakika olacak şekilde güneşe çıkarın yani çok iyi bir bakımla tekrar tüyleri çıkacaktır lakin bu hastalığı bitirmez bilginize

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, bugün veterinere götürdüm kuşumu kontrol için. Bahsettiğiniz tüy virüsünün olmadığını çünkü alttan birçok tüyün çıktığını söyledi. Hastalığın detaylarında tamamen vucutta yara oluşumu olduğunu söyledi. Sorunun ne olduğunu sorduğumda ise herhangi bir vitamin eksikliğinin olduğunu düşünmediğini söyledi. Ne yediğini sordu verdiğim sebzeleri saydım vitaminleri karşılıyor dedi. Daha sonra izlemeye aldık psikolojik sorununun olduğunu düşündüğünü söyledi bende zaten ilk doğduğu zamanlarda saldırıya uğradığını söyledim. Korkulacak bir şey yok o zaman dedi ve kaşınmasını engellememiz gerekiyor dedi. Ardından da kuşun boyun kısmına kaşınmasını engellemek için boyunluk taktı. 1 ay kadar kalsın dedi fakat kuşum orada fazla çırpındığı ve uçamadığı için 15 gün sonra kontrol edelim eğer gelişme varsa çıkartırız dedi. Yani kendi kendine tüylerini yolduğunu herhangi bir rahatsızlık belirtisinin olmadığını söyledi. Görselleri bırakıyorum daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu aramızda? Bir zararı olur mu? Boyun kısmı gayet geniş herhangi bir baskı uygulamaz boyuna. Ama alışması zaman alacak gibi duruyor.

Ekli dosyalar

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
boyunluğa alışması tabii zor olucak ama ilk günlerde sıkıntı yaşarsınız sadece. boyunluk takılı olduğu süreçte kendini temizleyemeyeceği için kafese banyoluk almanızı öneririm. veterinerin de dediği gibi yavruluk döneminde bir travması varsa tüy yolması psikolojik bir etmen olabilir. sizin de bu dönemde ilginizi sevginizi ve özellikle temizlenme konusunda bakımınızı eksik etmemeniz gerekir

Maxplanckxzz

Yeni Üye
boyunluğa alışması tabii zor olucak ama ilk günlerde sıkıntı yaşarsınız sadece. boyunluk takılı olduğu süreçte kendini temizleyemeyeceği için kafese banyoluk almanızı öneririm. veterinerin de dediği gibi yavruluk döneminde bir travması varsa tüy yolması psikolojik bir etmen olabilir. sizin de bu dönemde ilginizi sevginizi ve özellikle temizlenme konusunda bakımınızı eksik etmemeniz gerekir
Banyoluk nasıl bir şey? Kafese taktığımız zaman ekstra bir şey yapmamıza gerek kalıyor mu yoksa kendi hallediyor mu?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Banyoluk nasıl bir şey? Kafese taktığımız zaman ekstra bir şey yapmamıza gerek kalıyor mu yoksa kendi hallediyor mu?
petshoplarda bulunabilir. kafesin içerisine takılan bir aparat. evet kendi hallediyor suyun ılık olmasına ve her gün değiştirilmesine özen gösterin lütfen. banyo suyuna iki üç damla kadar elma sirkesi de damlatabilirsiniz tüy sağlığı açısından

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
boyunluk takılı olduğu için ki psikolojik bir etmenden bahsediyorsak kendini temizleyemezse psikolojisinde iyileşme bekleyemeyiz. kuşlar bildiğiniz üzre her gün gagalarıyla tüylerinin bakımını yapan titiz canlılar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani şimdi veteriner bu kuşun Sadece pisikolojik olarak mı bu hale geldiğini söylüyor 🙄 kendini yolan kuş mu görmedik yolma bu şekilde olmaz yolan kuş ince tüy çeker saglikli bir kus kanat ve kuyruk çekemez kanat ve kuyruğu biz bile zor çekebiliyoruz neyse biz bir veteriner değiliz kanatlı uzmanida değiliz ama şundan emin olun bu hastalığı çok iyi biliyoruz deneyimlerimiz ve gördüğümüz tecrübelerden yola çıkıyoruz inşallah yanılıyoruz bu can en yakın zamanda sağlığına kavuşur 🤲 geçmiş olsun

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yani şimdi veteriner bu kuşun Sadece pisikolojik olarak mı bu hale geldiğini söylüyor 🙄 kendini yolan kuş mu görmedik yolma bu şekilde olmaz yolan kuş ince tüy çeker saglikli bir kus kanat ve kuyruk çekemez kanat ve kuyruğu biz bile zor çekebiliyoruz neyse biz bir veteriner değiliz kanatlı uzmanida değiliz ama şundan emin olun bu hastalığı çok iyi biliyoruz deneyimlerimiz ve gördüğümüz tecrübelerden yola çıkıyoruz inşallah yanılıyoruz bu can en yakın zamanda sağlığına kavuşur 🤲 geçmiş olsun
hocam tüy virüsü denilen şey sadece kanat bölgesinde mi görülür? ya da kanat tüylerinin eksik, doğru çıkmamasıyla yani kuşun yapısıyla alakalı bir durum mudur? bilmediğim için soruyorum

Maxplanckxzz

Yeni Üye
Vallaha ben onun yalancısıyım. Garanti olsun diye sizin verdiğiniz tavsiyeleri de uyguluyorum zaten sorun yok 😂 b vitaminini temin ettim suyuna bugün ekledim. Probiyotik ve daldarıyı yarın temin edeceğim yulafda temin ettim her türlü tedaviye açığım. 👍 Tek anlamadığım karaciğer koruması onu nereden temin edebilirim? Ve nasıl kullanabilirim?

Sonuçta bunlardan bir zarar gelmez diye düşünüyorum. Çok sıkıntı çekerse zaten boyunluğu çıkarttırırım. Zaten bozuk olan psikolojisi iyice bozulmasın. 😂