• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum uçamıyor

Rabia nur

Yeni Üye
İyi günler öncelikle muhabbet kuşumu 1 buçuk ay önce aldım ve yavru olduğunu düşünerek aldım çünkü fazlasıyla küçüktü hatta gördüğüm en küçük kuş diyebilirim. Geldiğinde uçamıyordu zaten ama küçük olduğu içindir siye düşündüm ama geldiğinden beri iyi bakmama rağmen vitaminleri olsun ballı kakerleri darıları olsun hiçbirini eksik etmedim biraz büyüdü ama çıkan tüyleri kopuyor sürekli kendini yere atıyor. Kuyruğuda henüz çıkmadı çıkan da kopuyor zaten. Bir hastalığı olabilir mi yoksa kanatlarını kesilmiş olabilir mi? Beklesem çıkar mı

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kuşunuz dişi ve 2 aylık civarı kanatları çıkıp tekrar kuruyup dökülüyorsa üzgünüm ama iyiye işaret değil french molth hastalığı var bunu bir araştırın bakalım benzermi. Çünkü kanat kuyruk çıkmaması iki şekikde olur ya yavru bakımsız kalmıştır vitaminsizdir ya da hastadır benim bildiğim böyle eksiğim ya da yanlışım varsa ustalarımızda cevap verecektir inşaallah. Geçmiş olsun

Rabia nur

Yeni Üye
evet daha öncede araştırmıştım ve bu hastalıktan şüphelenmiştim pekala bunun benim tarafımdan yapılabilecek bir tedavisi yok bildiğim kadarıyla ve bilen biri tarafından yapılabilecek tedavinin de olumlu sonuç verebileceği kesin değil. ve bir zaman sonrada tamamen tüylerinin döküleceği bir sonuçla karşılaşacağız muhtemelen. başka bir kuşum daha var ve o yanında uçtukça psikolojisi de olumsuz etkilenir mi? açıkçası bundan önce bir kuşum öldü ve çok fazla bağlanıyorum bir şey olunca da çok üzülüyorum ne yapmalıyım geri mi vermeliyim. muhtemelen ben onu tüysüz gördükçe daha da çok üzüleceğim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz
Yusuf'un dediği gibi bu bir tüy virüsü ve malesef henüz çaresi bulunmamış sadece probiyotik verilince bağışıklık guuclenince tüyler çıkıyor ama eğer bağışıklık düşerse yine tüyler düşer.. tavsiyem probiyotik almanizdir