• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşum uçamaz oldu

Symbolic

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Birşey sormak istiyorum. Muhabbet kuşum 1 haftadır uçamıyor. Yerden 30 cm ancak yükseliyor. Sebebi ne olabilir
2 hafta önce ev değiştirdim ondan olabilir mi yada ne yapmam gerekiyor.
Lütfen bilen cevap yazsın. Çok üzgünüm 😢

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşunuzun videosunu ve fotoğrafını atar mısınız?
Kilolu olduğu için olabilir, tüy dökümünde ise kanat tüyleri düştüğü içinde olabilir, kaslarıyla bir sorunda olabilir.

Fotoğraf ve videodan daha sağlıklı bilgi verir arkadaşlarımız. 😊

Symbolic

Yeni Üye
Merhaba. Kuşunuzun videosunu ve fotoğrafını atar mısınız?
Kilolu olduğu için olabilir, tüy dökümünde ise kanat tüyleri düştüğü içinde olabilir, kaslarıyla bir sorunda olabilir.

Fotoğraf ve videodan daha sağlıklı bilgi verir arkadaşlarımız. 😊
Hemen ekliyorum video ama uçurmaya çalışıyorum uçmuyor. Atmak da istemiyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hemen ekliyorum video ama uçurmaya çalışıyorum uçmuyor. Atmak da istemiyorum
Atmayın,uçamıyorsa zarar verir kendine attığınızda. :)

Videoda gördüğüm kadarıyla tüy döneminde. Belki tüyleri düştüğü için uçamıyordur. Bu süreçte vitamini ile destekleyebilirsiniz kuşunuzu.

Kaç gram olduğunuz biliyor musunuz?
Maşallah çokta tatlı. 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 45199

Bu var başka tavsiyeniz varsa hiç sorun değil alırım. Bebeğime bişey olacak diye çok korktum
Bence de tüyde. Göz çevresi ve kafadaki tüyler o hissi veriyor. Elinizle atıp uçurmaya çalışmayın, güvenini zedelersiniz. Kuşların standart ihtiyaçlarından röhnfried gerwit (multivitamin), enteobac (probiyotik) ve bt amin (b kompleks +aminoasit) alalım. Hem tüy dönemini kolay atlatmasını sağlar, hem de normal zamanda sağlığını korumaya yardımcı olur. Grit kum ve gaga taşımız da olsun. Ürünleri mamaist den alabilirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz tüyde gözüküyor Kübra arkadaşımızın dediği gibi bu dönemde uçuş tüylerinden birini düşürmüş ve o yüzden çok fazla kanatlanamıyor olabilir. Lakin tek bu sebebe bağlamak ta olmaz bunu zamanla anlicaksiniz. Eğer uçuş tüylerinden birini düşürdüyse güzel bir takviye desteğiyle daha rahat atlatmasini sağlar ve bir kaç haftaya bu tüyler tekrar çıkar ve eskisi gibi kanatlanır. Ama kasları zayıfsa şuan oğlum Pamuk maalesef kanatlanamıyor aynı sizin minik dostunuz gibi çünkü kasları zayıfmış. Tedavi uyguladık fakat çok bir yol kat edemedik. Siz b vitamini BT amin forte takviyesi yapın bu dönemde. Yarım suluga 8 damla olacak şekilde. Ve tüy dönemini atlatmasini bekleyin Ve daha sonra bu konu altında kuşunuzun durumu hakkında bizleri bilgilendiriniz. Uzman arkadaşlarımızın da farklı yorumları olabilir 🖐🏻

Symbolic

Yeni Üye
Hocam ne alacağımı link atabilir misiniz rica etsem. Ne olduğu konusunda fikrim yok

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gervit entrobac ve sedochol yeterli olur diye düşünüyorum. Gervit haftada bir yarım suluğa beş damla entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Sedochol da iki haftada bir. Gerviti pazartesi veriyorsanız perşembe günü entrobac veriniz gününü kendinize göre ayarlarsınız. Bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz. Genelde gece yem yemezler su içmezler akşamdan ışıkları kapattıktan sonra kafesten sulugu çıkartın ve sabah saatlerinde takviyeli suyu veriniz. Ve en fazla sulukta 8 saat kalmalı sonrası taze içme suyuyla değiştirin.

Symbolic

Yeni Üye
Gervit entrobac ve sedochol yeterli olur diye düşünüyorum. Gervit haftada bir yarım suluğa beş damla entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Sedochol da iki haftada bir. Gerviti pazartesi veriyorsanız perşembe günü entrobac veriniz gününü kendinize göre ayarlarsınız. Bu takviyeleri verirken kuşun susamış olmasına dikkat ediniz. Genelde gece yem yemezler su içmezler akşamdan ışıkları kapattıktan sonra kafesten sulugu çıkartın ve sabah saatlerinde takviyeli suyu veriniz. Ve en fazla sulukta 8 saat kalmalı sonrası taze içme suyuyla değiştirin.
Cok teşekkür ederim.
4lü seti aldım. Umarım kuşuma iyi gelir.
Takıldığım yer olursa rahatsız ederim tekrar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 45481

Arkadaşlar merhaba, ürünler geldi bugünden itibaren hangisinden ne kadar vericem.
Yazarsanız minnettar olurum
Merhabalar, keşke entrobac ( probiyotik) de alsaydınız. O da kuşları sağlıklı tutmak için devamlı kullanılması gereken ürünlerden
Ürünlerin hepsi günlük taze hazırlanacak ve şişe suya eklenecek. Ayrıca aynı anda kullanılmayacak;
Gerwit: yarım suluğa 5 damla
Bt amin: yarım suluğa 8 damla
Sedochol: yarım suluğa 8 damla
E50: yarım suluğa 5 damla

Pazartesi: gerwit
Perşembe: bt amin

Sonraki hafta
Pazartesi: gerwit
perşembe: bt amin vermeyip sedechol verin

E50 yi 2 hadtada bir, sedechol vereceğiniz haftaya denk getirip boş günlerden birinde verebilirsiniz.
Ama entrobac da temin edelim. Gelince her çarşamba: entrobac verin. bt amin ve sedechol de cumaya geçsin