• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Tüylerini Kabartıp Bekliyor

Ripply

Yeni Üye
merhaba son 2 gündür kuşum halsiz tüylerini kabartıp oldugu yerde gözlerini kapatıyor. konuşuyordu artık konuşmayı ötmeyi kesti dışkısı sulu gibi ne yapmalıyım çok korkuyorum :(

erenn

Paylaşımcı
merhaba son 2 gündür kuşum halsiz tüylerini kabartıp oldugu yerde gözlerini kapatıyor. konuşuyordu artık konuşmayı ötmeyi kesti dışkısı sulu gibi ne yapmalıyım çok korkuyorum :(
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kuşun tünekte bi videosunu ve güncel dışkı resimlerini de eklerseniz sorunuzun cevabını daha çabuk alırsınız☺

Ripply

Yeni Üye
Kuşum kurumaya girmiş ilk evrelerinde. ilaç verdiler ne yapmalıyım başka önerirmisiniz ?

Ripply

Yeni Üye
Kritik dönem. Kanatlı uzmanına mi götürdünüz?
Önce kuşcu ya gittim bişeyler verdi. Bizim burada muhabbet kuşu üretimi yapan bir abi var onla karşılaştık. Bana kırmızı bir ilaç verdi. Aspur Yemi al dedi ancak yemiyor. Bende şırınga ile mama verdim bugun

Ripply

Yeni Üye
Aynen yemiyor içmiyor ise siz besleme yapmalısınız,bunun için aparatlar satılıyor besleme aparatı. Ayrıca kekik çayı yaparsanız iyi olur. 1 bardak kaynamış suyun içine yarım çay kaşığı kekik ekleyin ve 8 dakika demlemeye bırakın. Soğumaya yakın hafif ılık olduğu zaman(sıcak olmamalı) kuşa içirirsiniz iki üç yudum.
Sizce yaşarmi :( çok endişeliyim galiba ilk evrelerde elimi ısırıyor kaçmaya çalışıyor bitkin değil ama köşede gözlerini kısıp bekliyor

Ripply

Yeni Üye
Gerekli tedaviler uygulanmalı. Gerisi takdiri ilahi,bilemeyiz yaşayıp yaşamayacağını.
İmkanınız var ise kanatlı uzmanı veteriner hekime götürün
imkanım yok yakınımda veteriner yok. Ancak videolarda abinin verdiği ilaç öneriliyor. Umarım Yasar önerileri bekliyorum :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun durumunu göreceğimiz video ve dışkı resmi ekler misiniz

Ripply

Yeni Üye
Elle besledikten sonra nefes alırken ses gelmeye başladı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Streamable.com dan kuşunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım. Elle nasıl beslediniz YouTube de örneklerine bakarak yapsaydiniz ciğerlerine kaçma ihtimali var yanlış uygulama olursa.

Ripply

Yeni Üye
Streamable.com dan kuşunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım. Elle nasıl beslediniz YouTube de örneklerine bakarak yapsaydiniz ciğerlerine kaçma ihtimali var yanlış uygulama olursa.
Sag tarafından girerek sol kısma gittim kursağında oldugundan emin olup yavaş yavaş bastım ama şuan nefes alırken ses çıkarıyor

Ripply

Yeni Üye
Lütfen yardim edin kuşumu çok seviyorum ölmesine dayanamam

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşunuzun durumu kritik. Kursaktan besledikten sonra mı tabana indi yoksa öncesinde de bu şekilde duruyor muydu. Kuşçu ilacı ne diye verdi. Açıklaması ne oldu yani. Vakit kaybetmeden uzmanına götürün derim. 🥺🙏🏻 Hatta Şehmus hocam da İstanbul Levent te. Bence vakit kaybetmeyin.

Ripply

Yeni Üye
Kuşunuzun durumu kritik. Kursaktan besledikten sonra mı tabana indi yoksa öncesinde de bu şekilde duruyor muydu. Kuşçu ilacı ne diye verdi. Açıklaması ne oldu yani. Vakit kaybetmeden uzmanına götürün derim. 🥺🙏🏻 Hatta Şehmus hocam da İstanbul Levent te. Bence vakit kaybetmeyin.
Tunekleri aldım ve ilaçta sulphamezatine galiba

Üst Alt