• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum tırnağıyla kendini yaralamış. Dün gece farkettim ayağı karnına takılı yaklaştım baktım ayağı indiremiyor.

mikomilk

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tırnağıyla kendini yaralamış. Dün gece farkettim ayağı karnına takılı, yaklaştım baktım ayağı indiremiyor. Yaklaşınca indirdi fakat elime alıp incelediğimde 2. Tırnağı yani kısa tırnağı karnına girmiş orda kahverengilik ve ayakta tüyler vardı. Bakmaya çalıştım ama net bir şey göremedim tüy çok olduğu için. Sadece kahverengi kan sanırım çok az vardı. Fakat tırnak kırılmış acaba kırılan parça karnında mı düşünmek bile istemiyorum. Kaşırken kendini mi yaraladı bilmiyorum. Kırılan tırnağın parmağı ve o bacağın diğer parmakları da diğer bacağa göre daha şiş ne yapmalıyım. Geçende buraya fotoğrafını attım nazar oldu herhalde offf yardımcı olur musunuz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba tüylerini aralayıp karın bölgesinin resmini atabilir misiniz? Bir de şiş bacak ve ayağının resmini görebilir miyiz ☺

mikomilk

Yeni Üye
Az önce ayağını çekmek için elime aldığımda karnını kontrol ettim elime bir şey gelmedi ve bir şey göremedim de. Dünkü kahverengi değmiş tüyleri de pek göremedim. Kafese saldığımda şunu farkettim kaşınırken o kırık tırnak karnındaki tüylere takılıyor ve çıkaramıyor ordan tırnağını. Bence karnında tırnak yok. Tırnağı bir şekilde yaralamış ama karın tüylerine takıldığında çıkarmakta zorlanıyor. Tırnağın fotoğrafını çektim

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Oraya bence kanatlı uzmanı müdahale etsin damarlar var orada, ayağı da şişmiş iltihap oluşmuş ileride gangrene de çevirebilir mutlaka görsün bir an önce 🙏

Üst Alt