• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum sürekli uyuyor

kuşsever29

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik uyuma iştahsızlık kabarma titreme
Kullanılan İlaç
Gervit w
Muhabbet kuşum hep uyuyor günde 1 2 defa yem yiyor sonra yine uyuyor sürekli titriyor üşüdü sanıp üstünü örttüm kendini kabartip duruyor dışkısı uzun ince sanırım ishal olmuş ya da soğuk algınlığı ne yapmam lazım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşunuzun dışkısının fotoğrafını ve tünekte videosunu atar mısınız? Büyük ihtimalle hasta. Bunlara bakıp daha sağlıklı bilgi verebilir arkadaşlarımız. Geçmiş olsun.

kuşsever29

Yeni Üye
Rengi siyah mi diye baktım ama ışık tutunca koyu yeşil siyah değildi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkıda parazit var sanki.
Yemesi nasıl? Yiyor mu yoksa yiyor gibi mi yapıyor?
Kanatlarındaki titreme bir çok şeyden olabilir ama aklıma ilk ağrısı olabileceği geliyor. Nefes alıp verirken hırıltı ya da kuyruk sekmesi var mı?

Kafes plastik dolu hep. Önceliğimiz kuşun sağlığına kavuşması,sonrasında kafesinizde düzenleme yapmanız sağlığı için daha iyi olur. :)

kuşsever29

Yeni Üye
Yemin oraya inip 1 2 tane alıp yukarı geri çıkıyor sonra tekrar iniyor ama birisi yaklaşınca yemeyi bırakıyor bilmiyorum benim gördüğüm kadarıyla. Hırıltı yok ama hapşırma var üst üste kaç defa hapsuruyo kuyruk sekmesi derken onu anlayamadım. Bana alışık değil hala yabani o yüzden yanına yaklaşınca daha fazla titriyor ve benden kaçmaya çalışıyor o yüzden uzaktan bakıyorum korkmasın diye

rilish26

Müdavim
Ortamda hiç hijyenik değil ekipmanların dışkı ile buluşmasını engellemenizi ve telli bir kafes almanızı öneririm. Kuşun kilosu nasıl göğüs kemiği jilet gibi keskin mi etrafında yağlar var mı yok mu bakar mısınız?

kuşsever29

Yeni Üye
Daha dün temizledim herşeyi zaten öyle bırakmıyorum ki. Göğüs kemiği keskin değil ama kilosu hafif

kuşsever29

Yeni Üye
Dışkıda parazit var sanki.
Yemesi nasıl? Yiyor mu yoksa yiyor gibi mi yapıyor?
Kanatlarındaki titreme bir çok şeyden olabilir ama aklıma ilk ağrısı olabileceği geliyor. Nefes alıp verirken hırıltı ya da kuyruk sekmesi var mı?

Kafes plastik dolu hep. Önceliğimiz kuşun sağlığına kavuşması,sonrasında kafesinizde düzenleme yapmanız sağlığı için daha iyi olur. :)
Önce iyileşsin de ben ona ahşap tünek almıştım zaten ama kafese girmedigi için plastik kaldılar onu sonra hallederim şuan tek derdim iyileşmesi hangi ilacı alayım ya da vitamin ? Suyuna gervit w kullaniyodum vitamin olsun diye ama baktım devam ediyor c vitamini koydum bugün ama içmiyor az önce yem yemeye indi sonra yemeyip çıktı yukarıya su da içmedi. Elime gelmediği için elimle de yediremiyorum.

kuşsever29

Yeni Üye
Kuşun durumu ciddi. Nerede oturuyorsunuz?

Elinizde entrobac, elle besleme maması ve elle besleme ucu var mı? Takviye olarak sadece gerwit mi var ve nasıl kullanıyorsunuz onu haftalık?
Elle besleme maması dışında diğerleri elimde var gervit w kullaniyodum haftada 1 defa suyuna 5 damla. Kuşumun neyi var acaba ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Elle besleme maması dışında diğerleri elimde var gervit w kullaniyodum haftada 1 defa suyuna 5 damla. Kuşumun neyi var acaba ?
Nerede oturuyorsunuz?

Kuşun dışkılarında iç parazit görünümü var ama parazitle birlikte bağırsak enfeksiyonunla da boğuştuğunu düşünüyorum. Tam anlayabilmek için 3 gün arka arkaya entrobac verin. Mutlaka şişe su kullanın, arıtma çeşme olmasın. Bir kanatlı uzmanı görse iyi olur. Mutlaka kursaktan günde 3 kere elle beslenmesi lazım. Enerjisini iyice kaybetmiş.

kuşsever29

Yeni Üye
Nerede oturuyorsunuz?

Kuşun dışkılarında iç parazit görünümü var ama parazitle birlikte bağırsak enfeksiyonunla da boğuştuğunu düşünüyorum. Tam anlayabilmek için 3 gün arka arkaya entrobac verin. Mutlaka şişe su kullanın, arıtma çeşme olmasın. Bir kanatlı uzmanı görse iyi olur. Mutlaka kursaktan günde 3 kere elle beslenmesi lazım. Enerjisini iyice kaybetmiş.
Istanbul da oturuyorum Beylikdüzü. Entrobac nasıl vereyim suyuna mi katicam? Birde yemden başka hicbisey yemiyor verdiğim sebze meyveleri yemiyo sadece yem yiyo. Hep çeşme suyu veriyodum bundan sonra içme suyu vericem. Elle besleme yerine başka bişey olur mu çok yabani elime bile gelmiyo

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Istanbul da oturuyorum Beylikdüzü. Entrobac nasıl vereyim suyuna mi katicam? Birde yemden başka hicbisey yemiyor verdiğim sebze meyveleri yemiyo sadece yem yiyo. Hep çeşme suyu veriyodum bundan sonra içme suyu vericem. Elle besleme yerine başka bişey olur mu çok yabani elime bile gelmiyo
@Şehmus BAKIR hocamda İstanbul da avrupa yakasında kendisiyle iletişime geçin eğer size yakın ise yardımcı olabilir.

rilish26

Müdavim
Hayvanın durumu kritik şehmus abi ile iletişime gidin veya kanatlı uzmanı veterinere götürün istanbul'da imkan çok fazla

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Duygu hocam yapmanız gerekenleri bahsetmiş. 🤗
Şehmus abi ile görüşün bir isterseniz.
Bende Küçükçekmece'de oturuyorum yapabileceğim ya da elimdeki ilaçlardan vermem gerekenler olursa verebilirim.

Evet suya katacaksınız. Daldarı verin daha çok seviyorlar belki onu yer.

Üst Alt