• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum sürekli kusuyor kursak mantarı dışında ne olabilir

Ayt

Yeni Üye
Yeni yapılmış güncel diski ve kuşun tunekte fotosunu atar mısınız. Hocalarımız gordugunde yorumlarlar.
Dışkısını atmıştım zaten güncel o videoyu da attım resim de atayım. Yüzünün her tarafında kusmaları yapıştı ve temizleyemiyor. Ben de canını yakmaktan korktuğum için almadım onları çünkü yapılmış tüylerine.

Ayt

Yeni Üye
Kusura bakmayın gözden kaçmış mikostatini nasıl kullandınız? Kuşta kursak iltihabıda olabilir mantar yerine
Mikostatini 5 gün üst iste suluğuna 5 damla damlattım ama fayda etmedi. Mikostatini kullanmadan birkaç hafta önce zolax da kullanmıştım. O da fayda etmedi.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu bence bezi suyla ıslatıp temizleyin yüzünü temizleyemediği için strese girebilir. Aşırı rahatsızdır şuan. Şuan ilaç vermeyin ağır gelebilir. Kuşun yem yeme durumu nasıl

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu bence bezi suyla ıslatıp temizleyin yüzünü temizleyemediği için strese girebilir. Aşırı rahatsızdır şuan. Şuan ilaç vermeyin ağır gelebilir. Kuşun yem yeme durumu nasıl
Katılıyorum peçeteyi ıslatıp temizlemek en iyi şey şuan

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
o kadar ilaç kuşa ağır gelir ilaçlar bi yandan düzeltirken bir yandan da zarar veriyor.Tedavi bittikten sonra probiyotik vitamin takviyesi yaptınız mı ?

Ayt

Yeni Üye
Yarın temizlemeyi deneyeyim. Tam gözüne yakın olduğu için ve yapıştığı için tüylerini çekmeye korktum dediğim gibi. Yem az yiyor. Dal darı verdim onu yiyor ama kusuyor sonrasında yine. Öncekine göre zayıfladı. Elime aldığımda fark ediyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yarın temizlemeyi deneyeyim. Tam gözüne yakın olduğu için ve yapıştığı için tüylerini çekmeye korktum dediğim gibi. Yem az yiyor. Dal darı verdim onu yiyor ama kusuyor sonrasında yine. Öncekine göre zayıfladı. Elime aldığımda fark ediyorum.
Siz kuşu temizleyin bir şey olmaz böyle durması daha kötü ben bile aşırı rahatsız oldum kuşu düşünemiyorum. Temizlenince rahatlar. Siz kuşa kursaktan besleme yapın A21 maması ile kuşun zayıflaması iyi değildir kurumaya götürür. Hastalıktan tam emin değilim ama bana kursak ltihabı gibi geldi mantar yerine hangi ilaç kullanmanız lazım emin değilim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ama kuşa şuan ilaç vermek doğru olmaz iki tane ağır ilaç kullanmışsınız kuşa takviye yapın önce probiyotiği mamanın içine katabilirsiniz suyunada vitamin koyabilirsiniz. İlacı sonra vermek daha doğru olur

Ayt

Yeni Üye
Siz kuşu temizleyin bir şey olmaz böyle durması daha kötü ben bile aşırı rahatsız oldum kuşu düşünemiyorum. Temizlenince rahatlar. Siz kuşa kursaktan besleme yapın A21 maması ile kuşun zayıflaması iyi değildir kurumaya götürür. Hastalıktan tam emin değilim ama bana kursak ltihabı gibi geldi mantar yerine hangi ilaç kullanmanız lazım emin değilim
Bu dediğiniz mama nasıl bir şey daha önce hiç kursaktan beslemedim açıklayabilir misiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu dediğiniz mama nasıl bir şey daha önce hiç kursaktan beslemedim açıklayabilir misiniz
A21 maması kuşlar için üretilmiş genelde hasta veya annesi beslemeyen yavrularda kullanılıyor. İnternetten alabilirsiniz a21 besleme maması yazarsanız çıkar aparatla besleme yapmanız lazım kuş kusmasa şırınga ile verebilirdiniz. Mama gelince eğer yapamazsanız kuşçuya veya petshopa kuşla beraber gidip öğretmesini isteyin yardımcı olurlar. Mama gelene kadar haşlanmış yumurta sarısı ile mısır ununu sıcak suda açtırıp kuşa ılıkken yedirin.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zolaxi kaç gün kullandın. Nasıl kullandın. 5 aydır kusan kuş megabakteriye yakalanmıştır muhtemelen. Mikostatin fayda etmez.

Ayt

Yeni Üye
Zolaxi kaç gün kullandın. Nasıl kullandın. 5 aydır kusan kuş megabakteriye yakalanmıştır muhtemelen. Mikostatin fayda etmez.
Zolaxi 100 ml suda eritip 5 gün boyunca ağzına günde 3 kere 1 damla damlattım şırıngayla aynı zamanda suluğuna da 5 damla damlattım buradan aldığım tavsiye üzerine. Megabakteri nedir ne yapmam gerekir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zolaxi en az 20 gün kullanman gerekirdi agizina değil suyunda kalmalı ve ictiginden emin olmalısınız

Üst Alt