• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum sürekli kusuyor kursak mantarı dışında ne olabilir

Ayt

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma uzun bir süredir sürekli olarak kusuyor. Yaklaşık 4-5 ay oldu. Sık sık kustuğu için kafasında ve yanaklarında kusma esnasında yapışan salyaları var ve bu kafa tüylerini de dik dik yapıyor. Daha önce buraya problemimi yazdığımda zolax önerisi aldım ve kullandım. İlacı kullanırken sanki daha az kusuyor gibiydi fakat sonra tekrarlandı ve yine aynı şey olmaya başladı. Bir süre bekledim ve sonrasında araştırmalarım sonucu mikostatini buldum. Onu kullandım ve yine fayda etmedi. Muhabbet kuşum kursak mantarı değil de farklı bir hastalığa mı yakalandı acaba? Çünkü kursak mantarı ilaçları etki etmiyor. Lütfen yardımcı olun.

EnesGenç

Eski Forumcu
Bugün içerisinde kustumu . Güncel kusmuk varsa fotosuna bakalım. İlacı kim önermişti. Zeolit veya fungi mix ( fungi stopda olur aynı şey) kullanabilirsin

EnesGenç

Eski Forumcu
Muhabbet kuşuma uzun bir süredir sürekli olarak kusuyor. Yaklaşık 4-5 ay oldu. Sık sık kustuğu için kafasında ve yanaklarında kusma esnasında yapışan salyaları var ve bu kafa tüylerini de dik dik yapıyor. Daha önce buraya problemimi yazdığımda zolax önerisi aldım ve kullandım. İlacı kullanırken sanki daha az kusuyor gibiydi fakat sonra tekrarlandı ve yine aynı şey olmaya başladı. Bir süre bekledim ve sonrasında araştırmalarım sonucu mikostatini buldum. Onu kullandım ve yine fayda etmedi. Muhabbet kuşum kursak mantarı değil de farklı bir hastalığa mı yakalandı acaba? Çünkü kursak mantarı ilaçları etki etmiyor. Lütfen yardımcı olun.
Birde verdiğiniz yem acikmi kapalimi . Bayatlar testi yapın belki oyuzden dir

Ayt

Yeni Üye
Bugün içerisinde kustumu . Güncel kusmuk varsa fotosuna bakalım. İlacı kim önermişti. Zeolit veya fungi mix ( fungi stopda olur aynı şey) kullanabilirsin
Çok belli olmuyor ama şurda mesela taşıma kabına yapışmış var

EnesGenç

Eski Forumcu
Evet pek belli olmuyor . Salyalı mi kusuyor salyasiz mi kusuyir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Enes kardeşimin dediği gibi yemi marketten almayın iyi şartlarda beklemiyor ve kuşun videosunu görebilir miyim Streamable com dan ekleyiniz birde dışkı resmi

Ayt

Yeni Üye
Bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yeni yapılmış dışkı atarsanız daha iyi olur bana kurumuş dışkı gibi geldi

Ayt

Yeni Üye
Şehir dışında okuyorum. 5 gün sonra kuşu aileme bırakıp gidicem. Video ve dışkı resmi istediniz ama hiçbir şey demiyorsunuz. Sürekli kusuyor kuş. Ne vermeliyim? Yardım edin lütfen.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şehir dışında okuyorum. 5 gün sonra kuşu aileme bırakıp gidicem. Video ve dışkı resmi istediniz ama hiçbir şey demiyorsunuz. Sürekli kusuyor kuş. Ne vermeliyim? Yardım edin lütfen.
Yeni yapılmış güncel diski ve kuşun tunekte fotosunu atar mısınız. Hocalarımız gordugunde yorumlarlar.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın gözden kaçmış mikostatini nasıl kullandınız? Kuşta kursak iltihabıda olabilir mantar yerine

Üst Alt