• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kusum sürekli agzini acip kapatiyor

Aybuke93

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Agiz acip kapama, salyali beyaz kusma, kagit havlu yeme, cok sulu beyaz kismi olmadan diskilama
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Antifungal ( vet ismini söylemeden bir pakete koyup verdi)
Merhabalar. Umuyorum bu konu hakkinda deneyimli kisiler bana yardim edebilir :(
1,5 yasinda erkek muhabbet kusum 4-5 gündür sürekli ağzini acip kapama hareketi yapiyor. Saatlerce sürüyor bu durum. istahi cok yok. Su iciyor. Agresif. Suluğuna takinti yapmis durumda buraya gidip saatlerce agiz acma kapama ve salyali beyaz sekilde (yem yok) kusuyor. Kafesin tabanina koydugum kagit havluyu yemeye calisiyor. Normalde tabanda hic vakit gecirmezken tabana ve köseler gidip salya cikariyor.
kücük bir ilcede yasadigim icin kuslarla ilgilenen bir veteriner yok. Cok dolastim rica ettim sadece bir tane veteriner bana antifungal oldugunu söyledigi sari bir toz verdi. ( ismini demedi) Bunu sulandirip 21 gün boyunca günde 1 damla vermemi söyledi. 2. Dozu bugun verdim ama diskisi eskiden normalken o da bozulmaya basladi. Beyaz kisim yok ve cok sulu, sekli düzensiz. İlac mi agir geldi yoksa normal bir durum mu anlayamadim. Devam mi etmeliyim cok kararsizim. Destek olursaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafes tabanın da ızgara yoksa mutlaka koyun. Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini eklermisiniz. Kusma kokulu mu, ağız açma kapama dediğiniz ve kusma anının birer videosunu da eklermisiniz. Kafesinizde grit kum ve kullandığınız takviyeler var mı? (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)

Üst Alt