• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum son zamanlarda çok kaşınıyor ve ağzını açıp kapatıyor

mavi2021

Yeni Üye
ve bazen de tıs tıs diye ses çıkarıyor, hapşırma yada öksürme değil . son 2 haftadır oluyor bu kaşınma ve ara ara da ağız açıp kapaması oluyor, ağız açıp kapama hareketi gün içinde birkaç kere oluyor ve kısa sürüyor. ama yine de kafama takıldı, sıcak havalardan dolayı oldugunu düşünüyorum. kanatlarını kontrol ettim bitlenmiş mi diye, herhangi bir şey görmedim.

yine de son 2 haftadır kaşınması dikkatimi çekti. iç parazit oldugunu da düşünmüyorum, uyurken peçete koyuyoruz ve dışkısı hep aynı yerde birikmiş oluyor .
-hareketsiz uyuyor zaten, uyku esnasında ses falan çıkarmıyor hiç.
-dışkıda yem vs dikkatimi çeken bir şey yok.
-iştah her zamanki gibi
-ağzında koku yok
-keyfi yerinde, kabarma ,solunumda hırıltı yok. sadece 2 defa nefes nefese kaldığını gördüm onda da bizden kaçmıştı duş almak istemiyordu, odada 10 tur falan atmış nefes nefese kalmıştı ama 5-10 saniye içinde nefesi düzeldi. (aldığımızdan beri ilk defa gördüm ama nefes nefese kaldığını)
-kaşınırken kanatlarını, tüylerini baştan sona düzeltiyor. kafasını çevirip kuyruk sokumundan göğsüne kadar tüm vücudunu kaşıyor. tırnaklarını da sık sık kaşıyor.
-tüy dökme dönemini nisan sonunda geçirdi. şu an hormonları arttı galiba çünkü parmağımı her gördüğünde "gel gel" diyor, üstüne çıkıp kanatlarını açmaya çalışıyor. ben kusmasın kursağı zarar görür diye engellemeye çalışıyorum.
-bir de cereyanda kalmasın diye odanın camını çok açamıyorum, çünkü bizim cephe çok esiyor

uzun yazdım ama kanatlı konusunda güvenebileceğim veteriner yok maalesef. floryadaki hekim var galiba onlar için de en az 700-800 verirsin dediler. hani kesin bi belirti olsa götürürüm ama şu an muallaktayım, tedavi ücretleri çok yüksek

bu kaşınmanın, ağız açıp kapamanın sebebi ne olabilir?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir dışkı resmi ve bir de kısa bir video rica edelim...

mavi2021

Yeni Üye
yollarım tabi, videoyu kendisini kaşırken mi çekeyim?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş tünekteyken olsun lütfen...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

mavi2021

Yeni Üye
sizden sonra kuşu yakalayıp kafesine koydum. normalde öğleden önce çıkarıp akşam 9'da kafese geri koyuyoruz. sadece uyuyunca kafeste

ilk yüklediğim video uyurken çekmeye çalıştım:

burda fark edip uyandı:

hemen arkasından kendisini kaşıdı:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes uygun değil... Kuş kaşınmıyor... Kuş kendine bakım yapıyor... Sıcaktan ağzını açıp kapatıyor...

mavi2021

Yeni Üye
kafesi değiştirmeyi çok istiyorum. ahşap kafes istiyorum ama fiyatları çok yüksek. letgo'da ikinci elini gördüm ona da güvenemedim parazit vs olabilir diye.

kafesi sevmediğim için sabah o uyanırken yumurta maması verip 11 gibi çıkarıyorum akşama kadar dışarda. uyuyunca kafese geri koyuyorum.

Kafes uygun değil... Kuş kaşınmıyor... Kuş kendine bakım yapıyor... Sıcaktan ağzını açıp kapatıyor...
peki tıslamasının sebebi ne olabilir? bi de kaşınmıyormuş sevindim. ama bu olay 2 haftadır çok arttı, sebebi ne olabilir?

cevap için teşekkür ederim bu arada

Üst Alt