• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum sol ayagina basamiyor

BIDIKBERA

Yeni Üye
Yaklaşık 15 gün önce kusum gece kafeste cirpinmis biraz, biz şehir dışında olduğumuz için farklı bir yerde kalmıştı. Sonra tek ayagini kaldırmaya başladı. Ankara hayvan hastanesi acil polikliniginde kırık veya çıkık olmadığı geçmezse ortopediye gösterin demişler. Kuş bugün bize geldi, annemler biraz düzeldi dedi ancak hala tam basmıyor,tunegi kavramiyor, tek ayağının üstüne bedenini oturtuyor. Ne yapacağımı bilemiyorum,incinme bu kadar uzun sürer mi. Ortopedik randevu da 10 gün sonrasında var. Boyle birdurum yaşayan var mı, yardımcı olur musunuz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ayağını yakından çeker misiniz? Birde tünekleri tahta tünek ile değiştirin mantar yapabilir. Tünekleri çıkartın. Yere havlu ya da talaş koyunuz. Suyu yemi yere koyun. Eğer kırık çıkık yoksa incinmedir.

BIDIKBERA

Yeni Üye
Resimdeki gibi zilini tutabiliyor. Ama o ayagina fazla basmamaya çalışıyor. Acilde kırık çıkık yok dediler. Ama incinme de bu kadar uzun sürer mi? Tunegini değiştireceğim, dediklerinizi uygulayacağım yarin. Teşekkür ederim🙏resimler yolluyorum farklı düşünceniz varsa ve paylaşırsanız çok mutlu olurum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Randevuya kadar vuruk kremi olarak hidroid sür bence ince tabaka halinde geceleri sür ışığı kapat. İncinmede çok uzun sürüyor malesef. Ayakta şişlik var mı

BIDIKBERA

Yeni Üye
Ayakta şişlik yok, renk degisimi de yok. İki ayağı da aynı renkte. Ayagini temizlerken kremi yemesinin sakıncası olur mu, o ayagini temizliyor, kafasını kasirken filan kullaniyor

BIDIKBERA

Yeni Üye
Bir de bahsettiğiniz krem hirudoid değil mi, oğlumda düşme çarpma da kullanıyordum ben

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
elinle dokunduğu zaman tepki veriyosa kırık değildir.Kremi gece sürmen gerekiyor yememesi lazım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

BIDIKBERA

Yeni Üye
Gece de olsa alabilir ayagini ağzına. Tehlike yaratacak bir kremse hiç surmeyim. Ayagini düzelteyim derken zehirlenirse bir de vicdan azabı çekerim☹

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Terramycin deri kremi sürebilirsiniz hem daha kolay sürülür yeme tehlikesi oluşmaz. Hızlı şekilde emiliyor iyice deriye yedirirseniz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O tüneği hemen değiştirmen gerekiyor... Kırık ve incinme olsa kuş titrer ve tüyleri kabarık olurdu... Büyük ihtimal ile kuşun ayağında kesik gibi bir yaralanma var... Tam göremiyoruz çünkü ayak altlarına dair bir resim paylaşmamışsın... O kullandığın plastik tüneklerin dört tarafı keskin oluyor... O tünekleri hemen pürüzsüz tahta tünekleri ile değiştirmen gerekiyor... Öyle ortopedi nin randevusuna beklemen de gerekmez... Kanatlı bir uzmana göstermen yeterlidir... Kısa zamanda çözüm bulman kuş için önemlidir... Eğer kanatlı uzman bilmiyorsan ikamet ettiğin yeri söylersen sana kanatlı bir uzman bulmaya çalışırız...

ebrar03771634

Yeni Üye
Yaklaşık 15 gün önce kusum gece kafeste cirpinmis biraz, biz şehir dışında olduğumuz için farklı bir yerde kalmıştı. Sonra tek ayagini kaldırmaya başladı. Ankara hayvan hastanesi acil polikliniginde kırık veya çıkık olmadığı geçmezse ortopediye gösterin demişler. Kuş bugün bize geldi, annemler biraz düzeldi dedi ancak hala tam basmıyor,tunegi kavramiyor, tek ayağının üstüne bedenini oturtuyor. Ne yapacağımı bilemiyorum,incinme bu kadar uzun sürer mi. Ortopedik randevu da 10 gün sonrasında var. Boyle birdurum yaşayan var mı, yardımcı olur musunuz?
Ben yaşıyorum ama olmuyo😭😭

Üst Alt