• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum şokla kanadını koparıp kanatıyor ve uçamıyor yaklaşık 2 aydır

Köpüş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat yoluyor kanatıyor
Hastalık Belirti Tarihi
14 May 2025
Kullanılan İlaç
Multi vitamin b vitamini ve probiyotik
Merhaba, yavruyken sahiplendiğim kuş yaklaşık 7 aydır benimle ve o günden bu yana 5-6 kelime öğrendi ilk zamanlarda çok insan canlısıydı herkesin eline gidip omzuna konuyordu ama yaklaşık iki aydır odadan çıkmak istemiyor ve sadece benimle olmak istiyor aynı zamanda sol kanadı sürekli kopuyor odaya birileri girdiği zaman uçmaya çalışıyor ve kanıyor uzuyor biraz sonra
tekrar düşüyor kanadı sadece sol kanadında var maalesef.
Yaklaşık iki ay önce yakınlara yıldırım düştü ondan mı korktu strese girdi yoksa uzun bir yolculuk yapmak zorunda kaldık çantasıyla o yüzden mi oldu ya da babam sürekli kuyruğu ile uğraşıyordu ister istemez sinir oluyordu bu yüzden mi strese girdi bilmiyorum ama yemek yemesinde hiç azalma yok yine konuşuyor sürekli benimleyken oyunlar da oynuyor eskisi gibi aktifleşmesi ve kanadı için ne yapmalıyım acaba veterinerin söylediği her şeyi yapıyordum zaten ama düzelme yok.
Dış parazit yaptırmıştım
Haftalık aylık vitaminleri düzenli olarak kullandım geldiğinden bu yana multi vitamini daha sonra da b vitamini ve probiyotik önerdiler onlara yeni başladım fakat yine herhangi bir düzelme yok
Dal darısı her hafta bir paket neredeyse yiyor
Her gün suyu tazeleniyor ve Çeşme suyu kullanmıyorum
Kafesi her gün temizleniyor
Dışkısıyla temas hiç kurmadı
Tüneği ahşap
En son kantaron yağı kullan diye bir öneri aldım geçen gün kullandım en azından siyah kan biraz olsun dağıldı sizce devam etmeli miyim?
Bana söylenenler bunlardı sadece eş al dediler ama bakabileceğime güvenemediğim için alamıyorum ne yapmalıyım sizce?
Aynı zamanda Kayseri’de bir kanatlı hayvanlar için uzman bir veteriner önerebilir misiniz maalesef ben bulamadım.
Dışkı fotoğrafını ekliyorum geceleri uyuyor düzenli olarak dışkısı sabit gündüz ise hareketli konuşuyor aynasız salıncağı ve topuyla oynuyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sırttan görünecek şekilde de fotoğraf eklermisiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İlk attığınız fotoğrafta tüyler çok farklı. Aynı zaman mı ait fotoğraflar

Köpüş

Yeni Üye
İlk attığınız fotoğrafta tüyler çok farklı. Aynı zaman mı ait fotoğraflar
Sizin istediğiniz fotoğrafların üç tanesini de şimdi çekip attım.
Ama ilk sorduğum zamanki fotoğraflar ise farklı zamanlar ve elimde tutup kanadını çektiğim fotoğrafta yıkanmıştı o yüzden tüyleri ıslak daha çok belli oluyor diye çekmiştim hemen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dış parazit için hangi markayı kullandınız.
Kullandığınız takviyeler neler.

Köpüş

Yeni Üye
Dış parazit için hangi markayı kullandınız.
Kullandığınız takviyeler neler.
Dış parazit gold bird derma drop
Multi dr. Heigel’s
Probiyotik kanatlı oil prozim
B vitamini röhnfried bt amin forte
Yem olarak Peket aldım yemedi
Yumurtalı ballı mamalife aldım onu da bir iki elimdeyken yiyor mama kabında yemiyor
Ve yemi prestige budgies yem kullanıyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dış parazit ve vitamininiz etkisiz maalesef.

Vilmectin ful parazit uygulagın.
Vitamin olarak gerwit multivitamin tercih edin.

BT amin forte haftada iki kez verin.

Köpüş

Yeni Üye
Teşekkür ederim değiştiririm vitaminleri
Kanadındaki o siyah kanlı yerin çekilmesi gerektiğini söylüyorlar yoksa her seferinde kendisi yolmaya çalışıp kopartırmış ne yapmalıyım sizce?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Onu hızlıca çekebilirsiniz. Onu çıkarmak için kendini kendini kaşıyorda olabilir

Köpüş

Yeni Üye
Merhaba veterinere götürdüm ama maalesef çekmedi daha doğrusu gerek yok dedi ama bilemiyorum tabii.
Antibiyotik (delamax) verdi beş gün kullanmam gerekiyor ve kanadı için de batikon sürmemi istedi her gün aynı zamanda boyunluk taktı yolup kanatmaması için kanadını aynı zamanda dışkı örneği aldı aradım baktım temizdi dedi ama hiç güven vermiyor geçiştirmek için söyledi gibi sanki antibiyotikten sonra uyku hali başladı iyi geliyor mu bilmiyorum