• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum ses çıkarmıyor büzüşüyor

Ofcourse

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 1.5, 2 yaşında son 2 gündür ses çıkarmıyor, sesi kısıldığını düşündük ancak sonradan hareketsiz durmaya ve yem yememeye başladı. Bugün biraz daha hareketlendi ancak sesi hala çıkmıyor huylandığı yerlerine dokunuyorum tepki vermiyor. Şuan hastayım acaba bana yaklaştığı için grip mi oldu? yoksa başka bir şey mi? veterinere götürmeli miyim ilaç için?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun streamable.com dan net olacak şekilde videosu ve temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da alabilir miyiz. Son zamanlarda yem harici ekstra farklı bir şey verdiniz mi acaba.

Ofcourse

Yeni Üye
Kuşunuzun streamable.com dan net olacak şekilde videosu ve temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da alabilir miyiz. Son zamanlarda yem harici ekstra farklı bir şey verdiniz mi acaba.
video bu ayrıca şuanda çok hızlı nefes alıyor ve vücudu çok hareket ediyor. Dışkı fotosunu da atacaktım ancak daha yeni kafesi temizledim ve şuanda dışkısı yok ama dışkı rengi ve şekli normaldi ama biraz suluydu. Yem harici bir şey vermiyoruz sadece suyuna vitamin atıyorduk ve dün sesi çıkmayınca annem suyuna sirke kattı ondan sonra biraz hareketlendi zaten.

Ofcourse

Yeni Üye
video bu ayrıca şuanda çok hızlı nefes alıyor ve vücudu çok hareket ediyor. Dışkı fotosunu da atacaktım ancak daha yeni kafesi temizledim ve şuanda dışkısı yok ama dışkı rengi ve şekli normaldi ama biraz suluydu. Yem harici bir şey vermiyoruz sadece suyuna vitamin atıyorduk ve dün sesi çıkmayınca annem suyuna sirke kattı ondan sonra biraz hareketlendi zaten.
ve arada başını sırtına yaslıyor geriye çevirip.

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
insanlardan kuşlara hastalık bulaşması çok çok düşük bir ihtimal bu yüzden olduğunu sanmıyorum. mevsim geçişinden dolayı üşütmüş olabilir, ayrıca kuşunuza sirke vermeyin. dışkı fotoğrafını bekliyoruz

Ofcourse

Yeni Üye
insanlardan kuşlara hastalık bulaşması çok çok düşük bir ihtimal bu yüzden olduğunu sanmıyorum. mevsim geçişinden dolayı üşütmüş olabilir, ayrıca kuşunuza sirke vermeyin. dışkı fotoğrafını bekliyoruz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Sirkeyi Öven bazı forumları Dikkate almayın oradan sessizce uzaklaşın..
Probiyotik veriyormusunuz ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hangi ürün hocam

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Anladım hocam kendisi multivitamindir probiyotik degildir kaliteli bir multivitamin kaliteli bir probiyotik edinmenizi tavsiye ederim

Ofcourse

Yeni Üye
Anladım hocam kendisi multivitamindir probiyotik degildir kaliteli bir multivitamin kaliteli bir probiyotik edinmenizi tavsiye ederim
peki kuşum hakkında ne söyleyebilrisiniz ? Yani veterinere götürmeme gerek var mı yoksa kendi kendine iyileşir mi ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben herzaman iyi bir bakımın etkili oldugunu düşünüyorum kaliteli bakım hijyenik ortam ve sevgi şifadır dışkıda hastalık oldugunu düşünmüyorum hocalarımız daha iyi analiz yapar tabiki kaliteli bir multivitamin ve probiyotik haftada 1 gün enaz mama iyi olacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmışlar 👍 şuan kuşa asitli hicbirsey vermeyelim entrobac ve gerwit temin ediniz kafesteki taşları çıkarin yemlik,suluk,kafesi iyice sıcak suyla yıkayın dezenfekte ediniz.diskida hastalık var ilk üç gün üst üste entrobac verelim yemini acik vermeyin iyi bir yem temin ediniz versele laga prestij güzeldir ayrıca ekstra hicbirsey vermeyin 3 gün probiyotikten sonra tekrar dışkı resmi görelim değerlendirelim bu sırada iştahı konusunda takip edelim yemezse zeolitli elle besleme uygundur 👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, yanılıyorsunuz. Üst solunum.yolu enfeksiyonları insanlardan kuşlara, kuşlardan da insanlara geçebilir. Domuz gribinin, kuşlarda gelişip insanlara geçen versiyonu kuş gribidir. Hayvanlar kadar insanları da etkiler. Ayrıca corona da bulaşabiliyor. Kuşun yanında maske takmanızı, aynı odada bulunmamanızı, üst solunum yolu enf belirtilerine karşı dikkatli olmanızı öneririm. Şehmus beyin dediklerine ise katılıyorum.

Ofcourse

Yeni Üye
Arkadaşlar gerekeni yazmışlar 👍 şuan kuşa asitli hicbirsey vermeyelim entrobac ve gerwit temin ediniz kafesteki taşları çıkarin yemlik,suluk,kafesi iyice sıcak suyla yıkayın dezenfekte ediniz.diskida hastalık var ilk üç gün üst üste entrobac verelim yemini acik vermeyin iyi bir yem temin ediniz versele laga prestij güzeldir ayrıca ekstra hicbirsey vermeyin 3 gün probiyotikten sonra tekrar dışkı resmi görelim değerlendirelim bu sırada iştahı konusunda takip edelim yemezse zeolitli elle besleme uygundur 👍
hepinizin bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederim her şeyi yaptım ancak sanırım geç kalmışız, kuşum bu sabah öldü gidip bahçeye gömdüm ama yine de sağolun varolun iyi günler.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
hepinizin bilgilendirmeleri için çok teşekkür ederim her şeyi yaptım ancak sanırım geç kalmışız, kuşum bu sabah öldü gidip bahçeye gömdüm ama yine de sağolun varolun iyi günler.
Başınız sağolsun 😔🙏🏻

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Basiniz sagolsun 😔

Üst Alt