• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ses çıkarıyor ve göbeği şiş

limonlokum

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göbeği şiş , vik vik sesi çıkarıyor , nefes alıp verirken kuyruğu sallanıyor , tüy döküyor
Hastalık Belirti Tarihi
16 Kas 2024
Merhaba herkese , muhabbet kuşum bir süredir uçarken vik vik gibi bir ses çıkarıyordu . Aynı zamanda korktugunda da aynı sesi cikariyordu . Ama su an normal zamanlarda da cikarmaya basladi . Kuyrugu asagi yukari sallaniyor nefes alip verirken . Kusuyormus gibi sesler cikariyor ama kusmuyor. Tuyleri dokuluyor 2 -3 gundur . Gobegi de biraz sis uzun zamandir . Bundan 3 -4 ay once gobegindeki sislik icin veterinere goturdugumde test vs yapmadan yaglanma demisti . Yakinlarda da kuslardan anlayan veteriner olmadigi icin bir daha goturemedim . Gobegi ve bu cikardigi sesler icin endiseleniyorum . Yardimci olur musunuz ? Yaşı 7

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda karaciğer problemi olabilir, solunum yollarında da problem olabilir ve röntgen şarttır. Konumunuz İstanbul gözüküyor, vetfrom veteriner Gözde hanıma götürebilirsiniz veya Ataşehir hayvan hastanesine götürebilirsiniz 🙏Tetkik sonucunda bizi bilgilendirirseniz beraber bakalım tedavi planına 🌸

limonlokum

Yeni Üye
Kuşunuzda karaciğer problemi olabilir, solunum yollarında da problem olabilir ve röntgen şarttır. Konumunuz İstanbul gözüküyor, vetfrom veteriner Gözde hanıma götürebilirsiniz veya Ataşehir hayvan hastanesine götürebilirsiniz 🙏Tetkik sonucunda bizi bilgilendirirseniz beraber bakalım tedavi planına 🌸
Tamamdır ben veteriner kısmını hallettikten sonra iletişime geçeceğim sizinle, çok teşekkür ediyorum

limonlokum

Yeni Üye
Merhaba ben vetformla iletisime gectim.Muhabbet kusumun durumunu anlattim. Muhabbet kusumun videosunu istedi . Videoyu gonderdim kusunuzun on bolgesinde lipomatik kitle var dedi . Bu tip durumda mutlaka cerrahın gormesi lazim dedi kendisinin de bransi dahiliye oldugu icin beni istanbul universitesi cerrahpasa veteriner fakultesine yonlendirdi.Cerrahpasa da 5 uzerinden 3 .5 almış. Cerrahi icin onerebilecegiz baska bir yer var midir ? Ya da baska bir veterinere goturup test mi yaptirmaliyim ?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ben vetformla iletisime gectim.Muhabbet kusumun durumunu anlattim. Muhabbet kusumun videosunu istedi . Videoyu gonderdim kusunuzun on bolgesinde lipomatik kitle var dedi . Bu tip durumda mutlaka cerrahın gormesi lazim dedi kendisinin de bransi dahiliye oldugu icin beni istanbul universitesi cerrahpasa veteriner fakultesine yonlendirdi.Cerrahpasa da 5 uzerinden 3 .5 almış. Cerrahi icin onerebilecegiz baska bir yer var midir ? Ya da baska bir veterinere goturup test mi yaptirmaliyim ?
Tahmin ettiğim gibi karaciğerden kaynaklı yağ bezesi kitle oluşmuş @Şehmus BAKIR hocamız biliyordu sanırım bir cerrah biliyordu 😊

limonlokum

Yeni Üye
Merhabalar ben avcilar veterinerlik fakultesine gittim. acile gittim cunku randevu alamadim. Acildeki veteriner , kuş yasli ve stresli oldugu icin rontgen cekmedi kaybedebiliriz dedi. Elle muayene etti. Herhangi bir tumor yok , karacigeri yaglanmis dedi. . Ayaklarinda bir sorun var ayaklarini iki yana dogru cok actigi icin gobegi sis gibi duruyor dedi . Yani durusundan kaynakliymis . Karacigeri icin ilac verdi . Bir de solunum rahat olsun diye nebulizator al dedi . Fotograflara ilaclarin isimlerini ekliyorum. Siz ne dusunuyorsunuz ? Bu ilaclarin hepsi agir gelir mi ?

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Muayene eden asistan mıydı hoca mıydı acaba? Röntgen çekmeden elle nasıl karaciğer olduğunu anlamış merak ettim. Kesin sonuç için röntgen şart bence ama @Şehmus BAKIR abi de baksın, o daha iyi bilir. Yaş konusunda röntgenin sıkıntı olup olmayacağını. Geçmiş olsun.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar ben avcilar veterinerlik fakultesine gittim. acile gittim cunku randevu alamadim. Acildeki veteriner , kuş yasli ve stresli oldugu icin rontgen cekmedi kaybedebiliriz dedi. Elle muayene etti. Herhangi bir tumor yok , karacigeri yaglanmis dedi. . Ayaklarinda bir sorun var ayaklarini iki yana dogru cok actigi icin gobegi sis gibi duruyor dedi . Yani durusundan kaynakliymis . Karacigeri icin ilac verdi . Bir de solunum rahat olsun diye nebulizator al dedi . Fotograflara ilaclarin isimlerini ekliyorum. Siz ne dusunuyorsunuz ? Bu ilaclarin hepsi agir gelir mi ?
Elle muayene ile tümörü nasıl anlamış ayrıca hava kesesi, akciğer vs nasıl anlamış ki? İlaçlar takviye aslında çoğu sodyum klorür vermiş, nefes açıcı, nebüzilatör, bir de karaciğer takviyesi vermiş.. Ağır gelmez aslında ama garip geldi

limonlokum

Yeni Üye
Muayene eden asistan mıydı hoca mıydı acaba? Röntgen çekmeden elle nasıl karaciğer olduğunu anlamış merak ettim. Kesin sonuç için röntgen şart bence ama @Şehmus BAKIR abi de baksın, o daha iyi bilir. Yaş konusunda röntgenin sıkıntı olup olmayacağını. Geçmiş olsun.
Genc biriydi, ben de bilmiyorum asistan olup olmadigi . Röntgende kaybedebiliriz deyince ben de korktum tamam cekmeyin o zaman dedim. Tamam , tesekkur ederim 😊

limonlokum

Yeni Üye
Elle muayene ile tümörü nasıl anlamış ayrıca hava kesesi, akciğer vs nasıl anlamış ki? İlaçlar takviye aslında çoğu sodyum klorür vermiş, nefes açıcı, nebüzilatör, bir de karaciğer takviyesi vermiş.. Ağır gelmez aslında ama garip geldi
Ben de bilmiyorum nasil anladigini .Antibiyotik de vermis de o yuzden agir gelir mi diye merak ettim .Cok tesekkur ederim size cok yardimci oldunuz 😊 . İnşallah ilaçlar iyi gelir

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Ventolin Yazmış Hekim Sanirim. Bence Kullanmayın Onun Yerine Buhar Yapabilirsiniz. Nemlendirici Kullanin. Ventolin Ne Zaman Yazılsa ben Uyaracağım. Benim Kızıma Çok Zararı Oldu Devam Etsem Kaybedecektim.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Bu Hekimler Neden Bu Kadar İlaç Yazıyor. Gerçekten Anlamıyorum. Çok İlaç Verince En İyi Hekim mi Oluyor. Çok İlaç Vermiş. Başka Yere Muayene Ettirin Bence Rontgen Çektirin. Elle Muayenede Her şey Belli Olmaz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İyi gelir inşallah yani ventolin hariç ben ilaçları beğendim ventolin kullanmadım ama Ezgi arkadaşım kullandı, yan etkisi fazla olabiliyor ama röntgen çekilmeden böyle denmesi bana pek mantıklı gelmedi.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
İyi gelir inşallah yani ventolin hariç ben ilaçları beğendim ventolin kullanmadım ama Ezgi arkadaşım kullandı, yan etkisi fazla olabiliyor ama röntgen çekilmeden böyle denmesi bana pek mantıklı gelmedi.
Biraz Ağır Bir İlaç. Ben Devam etmedim Kestim Yoksa Düşünmek İstemiyorum. Bence Rontgende Akciğer Belli Olur Hava Keseleri Net Görünür.

Üst Alt