• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum salyalı yem kusuyor ve dışkısında değişiklik var

merkiss

Yeni Üye
Merhabalar. Erkek muhabbet kuşumun bir süre önce normalden daha fazla kabardıgını gördüm ve gözlemlemek için diger kuşlarımdan farklı bir kafese koydum. Popo kısmında ve gögüsünde uzun süredir şişlik vardı. Veterinere götürdügümde kist olabilecegini söylemişlerdi. Bu şişlikler gün geçtikçe indi ve kuşum zayıflamaya başladı. bir iki kere salyalı yem kustugunu gördüm. Dışkısını sürekli kafesin demirlerine fırlatıp duruyordu. Bugün sıvı dışkıladıgını gördüm. Hareketli davranışları var ve sürekli kabarıyor ama kızgınlık döneminde oldugunu düşünüyorum. Elma sirkesi veriyorum arada bir. ilaç olarak truflucan vermiştim daha önce mantar önlemine karşı yarım suluga 6 damla olarak 1 hafta vermiştim. Kuşumun şuan nesi olabilir?

WhatsApp Image 2025-11-23 at 15.53.21.jpegWhatsApp Image 2025-11-23 at 15.53.07.jpeg

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Ağızda ekşimsi koku var mı?triflucan 2 hafta kullanılır diye biliyorum size triflucanı kim,neden önermişti?Elma sirkesi kuşlara verilmez,seyreltmiş olsanız bile sonuçta asitli.Şişliğe veteriner hekiminiz bir şey yapmadı mı?Kuşunuz kaç gram?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Elma sirkesi vermeyin, asitlidir florayı bozar. Antifungallar en az 2 hafta kullanılır, kullanıldıktan sonra içeriğinde maya bulunmayan probiyotik verilmesi lazım

merkiss

Yeni Üye
Ağızda ekşimsi koku var mı?triflucan 2 hafta kullanılır diye biliyorum size triflucanı kim,neden önermişti?Elma sirkesi kuşlara verilmez,seyreltmiş olsanız bile sonuçta asitli.Şişliğe veteriner hekiminiz bir şey yapmadı mı?Kuşunuz kaç gram?
Agzında koku yok. Triflucanı da kuşlarımın hepsi eynı kafesteylen kursak mantarı olmuştu o kuşumu da kafesten ayırdıktan sonra digerlerine de bulaşma riskine karşı vermiştim. Veteriner şişlik için galiba şişede damla olarak bir ilaç vermişti biraz kullandıktan sonra indi ilacı bıraktıktan sonra tekrar şişti bazen iniyordu. veteriner fazla ilgilenmedi 1 yıldan fazla süre önce gittigim için ne ilaç verdi bilmiyorum.

merkiss

Yeni Üye
Elma sirkesi vermeyin, asitlidir florayı bozar. Antifungallar en az 2 hafta kullanılır, kullanıldıktan sonra içeriğinde maya bulunmayan probiyotik verilmesi lazım
Bazı okudugum yerlerde verilmesi gerektigini görmüştüm o yüzden uyguluyordum. Zararlı oldugunu bilmiyordum. teşekkürler bilgi için daha dikkat edicem.

Üst Alt