• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşum salyalı kusuyor

Master90

Yeni Üye
Kur kusması kokusuz olur
Stresten de kusabilir, bakteri de olabilir
Bunun kesin çözümü kusmuk tahlilidir veya kursaktan sürüntü alınır mikroskop altında bakılır
Yem den emin olmayın gelği yerde fazla kalmış olabilir, hava alabilir, nem olabilir
Taze yem ile değiştirmeniz tavsiye ederim
Teşekkür ederim stresten kusmaya çok ihtimal veriyor gibiyim zira kuşumuz hala bize tam olarak alışık değil ben dişi kuşum Şaziyeye eş olarak almıştım.Yemini yerken arasıra başını kaldırıp etrafına bakıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim stresten kusmaya çok ihtimal veriyor gibiyim zira kuşumuz hala bize tam olarak alışık değil ben dişi kuşum Şaziyeye eş olarak almıştım.Yemini yerken arasıra başını kaldırıp etrafına bakıyor.
Rica ederim

Master90

Yeni Üye
Merhaba, yem ve su dışında başka neler tüketiyor acaba?
Kusura bakmasın yeni gördüm.Yem, su, grit kum, arada yeşillik yumurta karışımı birşey veriyoruz ama çok değil maalesef yemiyor.Ama genel olarak yem, su.Kalamar kemiği de var kafesinde.Onu da fazla kullanmıyor.Grit kumu da fazla kullanmadığı düşüncesi içerisindeyim.Yemi az koyup grit kum ile karıştırmak en kesin çözüm.Kumun dibe çökmemesi için.

Üst Alt