• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum salyalı kusuyor iyileşmiyor

ecem96

Yeni Üye
iyi akşamlar benim yaklaşık 1.5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. İlk zamanlarda çok iyiydi fakat daha sonra halsizlik ve kusma sorunu oldu. Biz de veterinere götürdük. Kursak mantarı sonucu kuruma başladığını söylediler. 24 gün ağızdan sabah akşam birer damla mikostatin verdik. tedavimiz bitti vitamin ve probiyotik tedavisine başladık ancak son bir haftadır ötmüyor konuşmuyor ve halsiz. bu akşam çok fazla salyalı kustu ama önceden de aralıklarla kusuyordu. çok çaresiz kaldım. veteriner artık yardımcı olmuyor. lütfen yardım eder misiniz.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
1- Kuşun tünekte bir resmi ve videosu,
2- Herhangi ek gıda vermeden sadece yem ile beslenecek şekilde dışkı resmi,
3- Şuan için yeme ilgisi nasıl? Aşırı bir yazıflama, kabarma, taban altına inme gibi durumlar var mı?
4- Mikostatini birer damla derken su içine mi yoksa direk ağızdan mı verdiniz?
5- Kusma sorunundan önce herhangi yem değişikliği, yeşillik, mama gibi ek gıdalar veriyor muydunuz?
6- 24 gün mikostatin kullanmanızı veteriner hekim mi söyledi?

24 gün Fazla gelmiş olmalı. Kuşun bağışıklığı alt üst olmuş olabilir :( Yukarıda bahsettiğim bilgileri bize söylerseniz yardımcı olacaklardır :)

ecem96

Yeni Üye
Yeminin başından ayrılmıyor diyebilirim yiyor hatta yaptığım elma havuç ve yumurtadan oluşan mamayı da yiyor. kafesin dibine inmiyo indiği zaman dökülen yemleri tırtıklıyor. kusma sorunundan önce salatalık tam buğday ekmek elma arada maydonoz veriyorduk ama kusma sorunu başlayınca maydonozu tamamen kestik. eveg mikostatini veteriner tavsiyesiyle ağızdan sabah akşam bir damla verdik. ancak şu an kafeste değil. normalde aşırı hareketli bir kultu ve çok konuşurdu ancak bir haftadır ötmüyor bile. 4 gündür mamasına bazen suyuna probiyotik koyuyorum suyuna da her gün elma sirkesi koyuyorum şu an bile kusuyor kilo kaybı mevcut @Ahmet Didik

Son düzenleme:

eness_kzlts

Aktif Üye
Yeminin başından ayrılmıyor diyebilirim yiyor hatta yaptığım elma havuç ve yumurtadan oluşan mamayı da yiyor. kafesin dibine inmiyo indiği zaman dökülen yemleri tırtıklıyor. kusma sorunundan önce salatalık tam buğday ekmek elma arada maydonoz veriyorduk ama kusma sorunu başlayınca maydonozu tamamen kestik. eveg mikostatini veteriner tavsiyesiyle ağızdan sabah akşam bir damla verdik. ancak şu an kafeste değil. normalde aşırı hareketli bir kultu ve çok konuşurdu ancak bir haftadır ötmüyor bile. 4 gündür mamasına bazen suyuna probiyotik koyuyorum suyuna da her gün elma sirkesi koyuyorum şu an bile kusuyor kilo kaybı mevcut
Geçmiş olsun en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah.

ecem96

Yeni Üye
1- Kuşun tünekte bir resmi ve videosu,
2- Herhangi ek gıda vermeden sadece yem ile beslenecek şekilde dışkı resmi,
3- Şuan için yeme ilgisi nasıl? Aşırı bir yazıflama, kabarma, taban altına inme gibi durumlar var mı?
4- Mikostatini birer damla derken su içine mi yoksa direk ağızdan mı verdiniz?
5- Kusma sorunundan önce herhangi yem değişikliği, yeşillik, mama gibi ek gıdalar veriyor muydunuz?
6- 24 gün mikostatin kullanmanızı veteriner hekim mi söyledi?

24 gün Fazla gelmiş olmalı. Kuşun bağışıklığı alt üst olmuş olabilir :( Yukarıda bahsettiğim bilgileri bize söylerseniz yardımcı olacaklardır :)
Yeminin başından ayrılmıyor diyebilirim yiyor hatta yaptığım elma havuç ve yumurtadan oluşan mamayı da yiyor. kafesin dibine inmiyo indiği zaman dökülen yemleri tırtıklıyor. kusma sorunundan önce salatalık tam buğday ekmek elma arada maydonoz veriyorduk ama kusma sorunu başlayınca maydonozu tamamen kestik. eveg mikostatini veteriner tavsiyesiyle ağızdan sabah akşam bir damla verdik. ancak şu an kafeste değil. normalde aşırı hareketli bir kultu ve çok konuşurdu ancak bir haftadır ötmüyor bile. 4 gündür mamasına bazen suyuna probiyotik koyuyorum suyuna da her gün elma sirkesi koyuyorum şu an bile kusuyor kilo kaybı mevcut

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Salyalı kusmalarda farklı etken maddeler kullanılır siz bir tanesini elediniz. Yalnız 24 gün direk olarak ağızdan verilen ilaç ağır gelmiş olmalı. Kafeste içinde herhangi mama gibi ek gıdalar vermeyelim şuan. Sadece yem su şeklinde gidelim. 1 haftayı yani kalan 3 günü probiyotik ile tamamlamak gerek toplanması için fakat resimde gördüğüm kadar ile kabarmalar mevcut yeme ilgisini sürekli kontrol edin. (yemlerin içlerini açabilsin). Bu evrede sıcak bir bölgede dursun. Birde sadece yem yediği bir dışkı resmi görebilirsek iyi olur. İlaç olarak petshoplar da veya Şehrinizde size yakın olan üreticiler ile temas kurarak. Ronidazol/Combi mix 4 in 1 veya muadili/Vet schroeder tollisan gibi ilaçlardan 1 ini araştırmanız. Elde edemez iseniz son çare eczaneden başka bir ilaç temin etmek olacak.

Diğer forum sakini olan üretici abilerimin de farklı öneri ve ilaç tavsiyesi varsa yazabilirse daha verimli olur. Aklıma geniş spektrumlu olarak bunlar geldi. Hep beraber ortak ilerleyelim.

Son düzenleme:

ecem96

Yeni Üye
Salyalı kusmalarda farklı etken maddeler kullanılır siz bir tanesini elediniz. Yalnız 24 gün direk olarak ağızdan verilen ilaç ağır gelmiş olmalı. Kafeste içinde herhangi mama gibi ek gıdalar vermeyelim şuan. Sadece yem su şeklinde gidelim. 1 haftayı yani kalan 3 günü probiyotik ile tamamlamak gerek toplanması için fakat resimde gördüğüm kadar ile kabarmalar mevcut yeme ilgisini sürekli kontrol edin. (yemlerin içlerini açabilsin). Bu evrede sıcak bir bölgede dursun. Birde sadece yem yediği bir dışkı resmi görebilirsek iyi olur. İlaç olarak petshoplar da veya Şehrinizde size yakın olan üreticiler ile temas kurarak. Ronidazol/Combi mix 4 in 1 veya muadili/Vet schroeder tollisan gibi ilaçlardan 1 ini araştırmanız. Elde edemez iseniz son çare eczaneden başka bir ilaç temin etmek olacak.

Diğer forum sakini olan üretici abilerimin de farklı öneri ve ilaç tavsiyesi varsa yazabilirse daha verimli olur. Aklıma geniş spektrumlu olarak bunlar geldi. Hep beraber ortak ilerleyelim.
öncelikle ilginiz için çol teşekkür ederim. Bugün mama vermiştim yarın mamasız sadece yem olan dışkısını mutlaka yollayacağım. Söylemiş olduğunuz ilaçlar acaba ne işe yarıyor etrafımda herhangi bir üretici yok ve veterinerlerin kanatlı bilgisi yok iki veterinerlr ancak bu aşamaya gelebildik. ilaçlar konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ankarada oturuyorum teminim kolau olacaktır. yemlerin içini açabiliyor kabukları yemlikten her gün üflüyorum. Ancak yediğini bütün şekilde kusuyor

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Fugnal ve protozoal hastalıklar genelde kusma yapar. Sizin kullandığınız mikostatin fugnal hastalık için kullanılan ilaç(etken maddesi nistatin). 24 gün tek etken maddeli ilaç kullanarak işe yaramaz ise dahi süreyi uzatmış oluyoruz. Mikostatin yerine triflucan adlı ilaç benim kanaatimce daha çözüm sağlıyor(bu benim fikrim.) Önerdiğim ilaçlarda birden fazla etken madde karşımı mevcut sadece Ronidazol tek etken madde bulunduruyor onuda Muhabbet Kuşlarında Trichomoniasis buradaki hastalık için belirttim. Diğer ilaçlarda da aynı hastalıkta kullanılan etken madde var. Belirttiğim şekildeki ilaçlar ile 1 hafta kullanıp durumuna öyle bakılabilirdi. Az miktarda kullanacağımız için sosyal medya aracılığı ile üreticileri bulabilirsiniz. Eğer pehshopta veya herhangi bir satıcıdan bu ilaçlardan rastlarsanız vakit kazanmış oluruz. kusarken gagasına bulaşan yer varsa kulak çöpü veya peçete ile temizleyebilirsiniz.

Ek olarak size muadil olarak gösterilen ilaçlar içerinde etken madde olarak metrinadazol veya ronidazol olması gerekli.

Son düzenleme:

ecem96

Yeni Üye
Fugnal ve protozoal hastalıklar genelde kusma yapar. Sizin kullandığınız mikostatin fugnal hastalık için kullanılan ilaç(etken maddesi nistatin). 24 gün tek etken maddeli ilaç kullanarak işe yaramaz ise dahi süreyi uzatmış oluyoruz. Mikostatin yerine triflucan adlı ilaç benim kanaatimce daha çözüm sağlıyor(bu benim fikrim.) Önerdiğim ilaçlarda birden fazla etken madde karşımı mevcut sadece Ronidazol tek etken madde bulunduruyor onuda Muhabbet Kuşlarında Trichomoniasis buradaki hastalık için belirttim. Diğer ilaçlarda da aynı hastalıkta kullanılan etken madde var. Belirttiğim şekildeki ilaçlar ile 1 hafta kullanıp durumuna öyle bakılabilirdi. Az miktarda kullanacağımız için sosyal medya aracılığı ile üreticileri bulabilirsiniz. Eğer pehshopta veya herhangi bir satıcıdan bu ilaçlardan rastlarsanız vakit kazanmış oluruz. kusarken gagasına bulaşan yer varsa kulak çöpü veya peçete ile temizleyebilirsiniz.

Ek olarak size muadil olarak gösterilen ilaçlar içerinde etken madde olarak metrinadazol veya ronidazol olması gerekli.
O zaman ben triflucanı temin edip hemen başlayayım ancak nasıl kullanacağız hocam? bir de dün gece yollayamamıştım mamasız dışkısının fotoğrafını gönderiyorum

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
En azından beklediğimden bir tık iyi dışkı resimleri. Triflucan ile başlayacak isek 5 gün YARIM DOLU suluğuna 5 damla. Suluğu geceden çekip sabah saatlerinde ilaçlı suyu taze vermeniz. Metrinadazol içerikli Flagyl veya Nidazol ilaçlarının oral yollu olanı yakınlarınızdan bulabilirseniz çok iyi olur(ilk öncelik oral süspansiyon yoksa hap olanı).

ecem96

Yeni Üye
En azından beklediğimden bir tık iyi dışkı resimleri. Triflucan ile başlayacak isek 5 gün YARIM DOLU suluğuna 5 damla. Suluğu geceden çekip sabah saatlerinde ilaçlı suyu taze vermeniz. Metrinadazol içerikli Flagyl veya Nidazol ilaçlarının oral yollu olanı yakınlarınızdan bulabilirseniz çok iyi olur(ilk öncelik oral süspansiyon yoksa hap olanı).
flagyl ya da nidazolu triflucanla aynı anda mı kullanalım bir de bu ikisi nasıl kullanılıyor hocam bir de triflucana pazartesi mi başlayayım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Triflucan'a sahip iseniz bugünden itibaren başlayın yoksa biran önce elde etmeye bakın. Evet diğer belirttiğim ilaca da ulaşabilirseniz ufak miktarlardaki dozajlar ile iki ilaç ile ilerlemek daha iyi olacaktır.

ecem96

Yeni Üye
Triflucan'a sahip iseniz bugünden itibaren başlayın yoksa biran önce elde etmeye bakın. Evet diğer belirttiğim ilaca da ulaşabilirseniz ufak miktarlardaki dozajlar ile iki ilaç ile ilerlemek daha iyi olacaktır.
peki kullanımını anlatabilir misiniz iki ilacın ben bugün hemen temin edeceğim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Temin ettiğinizde ilaçların resmini gönderin. Ben ne sıklıkla kullanacağımızı tekrar yazarım.

ecem96

Yeni Üye
Temin ettiğinizde ilaçların resmini gönderin. Ben ne sıklıkla kullanacağımızı tekrar yazarım.
flagyli bugün temin ediyorum ama triflucan pazartesi gelecekmiş bugün flagyle başlayım mı çünkü probiyotik de kullanıyoruz şu an

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Tamamdır probiyotiği ilaçlardan sonra kullanacağız.

ecem96

Yeni Üye
Tamamdır probiyotiği ilaçlardan sonra kullanacağız.
o zaman probiyotiği keseyim. pazartesi triflucan ve flagyle aynı anda başlarım temin edince de size fotoğraflarını atarım. bir de pazartesiye kadar multivitamini vereyim mi? kuşum suya koyunca tiksiniyor içmiyor ben de ağzına şırıngayla bir damla damlatıyorum.

Üst Alt