• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşum sallabaş mı?

Tilyaus

Aktif Üye
Şuan veteriner hekimde ve inanıyorum ki en doğru şekilde tedavi edilir, antibiyotik tedavisi doğru bir yöntem, Rabbim den umut kesilmez, savaşıyor şuanda🤲🤲 b vitamini ve probiyotik desteğini söyleyin lütfen kursaktan beslerken b vitamini katsın içine hekiminiz, beklemek gerekiyor, inşallah şifa bulur
Çok teşekkür ederim b vitaminini söyledim bugün o da söyledi ben ekstra vitamin takviyesi veriyorum diye. İlaçları da mamayla birlikte kursaktan veriyormuş. İnşallah iyi olacak🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Tilyaus

Aktif Üye
Bazı antibiyotikler düzeltebiliyor bilenler mutlaka yazacaktır bu süre de probiyotik verin derim 3 gün üst üste sonra rutin halde zaten o zamana kadar ilaç yazarlar bir de salmonella hayvandan insana geçen nadir hastalıklandardır sizde dikkat edin kuş karantina da kalmalı tek bir kafete kafes içi hep temiz olmalı sizde elinizi güzelce yıkayın temizlikler bittikten sonra
Teşekkür ederim enerjisi yerine geldi aslında dünden beri kendi hamle yapıyor yemlere bizim yardımımızla yiyor kırıyor. Topuna tepki veriyor oynamaya çalışıyor ilk güne göre çok gelişme var ama kafası düzelmiyor kafası düzelmediği için yemine hamle yapıyor ama tam ulaşamıyor benim yardımımla yem yiyor.

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim enerjisi yerine geldi aslında dünden beri kendi hamle yapıyor yemlere bizim yardımımızla yiyor kırıyor. Topuna tepki veriyor oynamaya çalışıyor ilk güne göre çok gelişme var ama kafası düzelmiyor kafası düzelmediği için yemine hamle yapıyor ama tam ulaşamıyor benim yardımımla yem yiyor.
Kafa tam eskisi gibi olamayabiliyor salmonella öyle bir etki bırakıyor çok eskiden güvercinlerimde olmuştu düzelse de kafa hafif yamuk kalanlar oldu çok geçmiş olsun tekrardan bu tarz hastalıkları hijyen tetikler veya yabancı bir kuş bunlara dikkat edin tekrar çok geçmiş olsun

Tilyaus

Aktif Üye
Kafa tam eskisi gibi olamayabiliyor salmonella öyle bir etki bırakıyor çok eskiden güvercinlerimde olmuştu düzelse de kafa hafif yamuk kalanlar oldu çok geçmiş olsun tekrardan bu tarz hastalıkları hijyen tetikler veya yabancı bir kuş bunlara dikkat edin tekrar çok geçmiş olsun
Çok dikkat ediyorum hijyenine de nasıl bulaştı anlamıyorum ya. Kafesini değiştirmiştim ondan mı bulaştı bilmiyorum. Bazen haşlanmış yumurta veriyordum yumurtadan mı bulaştı bilmiyorum

Tilyaus

Aktif Üye
Siz nasıl geçirdiniz peki güvercinlerinizde ne uyguladını

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Siz nasıl geçirdiniz peki güvercinlerinizde ne uyguladını
pantex salmonella mix kullandım güvercinler için uygun diye biliyorum sonrasında b vitamini takviyesi antibiyotik süresinde kalsiyum hiç vermedim antibiyotik etkisi düşüyor çünkü son olarak da tedavi bitince 3 gün üst üste probiyotik

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
pantex salmonella mix kullandım güvercinler için uygun diye biliyorum sonrasında b vitamini takviyesi antibiyotik süresinde kalsiyum hiç vermedim antibiyotik etkisi düşüyor çünkü son olarak da tedavi bitince 3 gün üst üste probiyotik
Ama muhabbet kuşu konusunda hiç başıma gelmediği için bir şey diyemiyorum hekim ne önerdiyse onun üzerine gitmekte fayda var