• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşum nöbet geçiriyor. Çığlık atıp tünekten düşüyor.

heavilydoped

Yeni Üye
Kuşumda son zamanlarda çok ciddi ve korkutucu bir sağlık sorunu yaşamaya başladık. Tecrübeli arkadaşlardan ve varsa hocalarımızdan acil yol göstermelerini rica ediyorum.

Durum Özeti:

Kuşum durup dururken aniden nöbet geçirmeye başlıyor. Nöbet anında tünediği yerden kendini aşağı atıyor, kanat çırparak veya olduğu yerde kendi etrafında dönerek bağırıyor. O an kontrolünü tamamen kaybediyor, sersemleşiyor. Nöbet geçtikten bir süre sonra biraz düzeliyor ancak şu an aşırı halsiz.

Güncel Durum:

• Yeme/İçme: İştahı var, yem yiyor ve su içiyor.

• Genel Hal: Nöbetler dışında çok halsiz ve bitkin duruyor.

• Dışkı: Yeşil ve biraz sulu gibi.

• Yaş/Cinsiyet: Daha 1.5 yaşında ve dişi

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, durum çok kritik.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşumda son zamanlarda çok ciddi ve korkutucu bir sağlık sorunu yaşamaya başladık. Tecrübeli arkadaşlardan ve varsa hocalarımızdan acil yol göstermelerini rica ediyorum.

Durum Özeti:

Kuşum durup dururken aniden nöbet geçirmeye başlıyor. Nöbet anında tünediği yerden kendini aşağı atıyor, kanat çırparak veya olduğu yerde kendi etrafında dönerek bağırıyor. O an kontrolünü tamamen kaybediyor, sersemleşiyor. Nöbet geçtikten bir süre sonra biraz düzeliyor ancak şu an aşırı halsiz.

Güncel Durum:

• Yeme/İçme: İştahı var, yem yiyor ve su içiyor.

• Genel Hal: Nöbetler dışında çok halsiz ve bitkin duruyor.

• Dışkı: Yeşil ve biraz sulu gibi.

• Yaş/Cinsiyet: Daha 1.5 yaşında ve dişi

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, durum çok kritik.
Merhaba geçmiş olsun hastalık hikayeniz, Norölojik yada b vitamini eksikliği olduğunda ortaya çıkar
Nörolojik durumlarda keppra ilacı ile tedavi edilmektedir, kilosuna göre doz ayarlanmakta ve damla şekilnde içirilmekte
Epilepsi ilacıdır veteriner hekim tarafından yazılır uygun görülürse
Vitamin eksikliğinde de aynı şekilde denge kaybı nöbet şeklinde olabilir
B vitamini kompleksi verilir
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
BtAmin forte b vitamini kompleksidir

heavilydoped

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun hastalık hikayeniz, Norölojik yada b vitamini eksikliği olduğunda ortaya çıkar
Nörolojik durumlarda keppra ilacı ile tedavi edilmektedir, kilosuna göre doz ayarlanmakta ve damla şekilnde içirilmekte
Epilepsi ilacıdır veteriner hekim tarafından yazılır uygun görülürse
Vitamin eksikliğinde de aynı şekilde denge kaybı nöbet şeklinde olabilir
B vitamini kompleksi verilir
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
BtAmin forte b vitamini kompleksidir
tamamdır hocam çok teşekkür ederim alakanız için. sarsmadan elime aldım, biraz sakinleştirdim ve biraz daha azaldı nöbetleri. sabaha kadarki tutumum nasıl olmalı, ne yapmalıyım şu an, herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır hocam çok teşekkür ederim alakanız için. sarsmadan elime aldım, biraz sakinleştirdim ve biraz daha azaldı nöbetleri. sabaha kadarki tutumum nasıl olmalı, ne yapmalıyım şu an, herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Sıcak tutun sert sivri yerlere denk gelmesin varsa küçük kafese alın,
Fakülteye götürün lütfen

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, sinir Sistemini de etkileyen bir bakteri veya mantar durumu olabilir lütfen kanatlı uzmanına götürüp dışkı analizi yaptırın 🙏

Üst Alt