• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum nöbet geçirdi

aylininnin

Yeni Üye
Merhaba en öncesinden başliyim bundan bir iki sene önce kuşum uçtuktan sonra birdenbire kanatları seğirmeye başladı sonra ayakları üstünde duramadı aynı anda acı çekiyor ve kanatları da açılıyordu bu şekilde yaklaşık bir dakikalık nöbet geçirdi sonra bu yaklaşık bir sene sonra tekrarladı ve bugün yine uçtuktan sonra aynı şeyi yaşadı yaklaşık 25 saniye sürdü. Tüy dökme döneminde olmasıyla bir ilgilisi olabilir mi. Birkaç gün önce b vitamini vermiştim ona. Önceki nöbetlerinin bir tanesinde yine tüy döküyordu ama diğerini hatırlamıyorum. Bu arada dışkısında veya hal ve hareketlerinde bir sorun yok ama yaşadığı nöbet çok korkunçtu.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz? B vitaminini sadece tüy dönemlerinde mi veriyorsunuz? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz

aylininnin

Yeni Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz? B vitaminini sadece tüy dönemlerinde mi veriyorsunuz? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
Normalde tüy dökme dönemlerinde vitamin vermiyordum ilk defa bt amin forte alıp verdim. Onun dışında normal zamanlarda gervit w veriyordum iki haftada bir civarı ama o ilacı da 3 kere falan kullandım o da yeni. Ama bu takviyelerden önce muhabbet kuşum ilk nöbet geçirdiğinde belki vitamin eksikliğindendir diye zoey b vitamini vermiştim. Bide şunu farkettim muhabbet kuşumun kafesini sabah temizlememe rağmen sadece üç tane falan dışkı var iki tanesi de çok küçük Watch unnamed | Streamable17442163522743699959518774939343.jpg

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Normalde tüy dökme dönemlerinde vitamin vermiyordum ilk defa bt amin forte alıp verdim. Onun dışında normal zamanlarda gervit w veriyordum iki haftada bir civarı ama o ilacı da 3 kere falan kullandım o da yeni. Ama bu takviyelerden önce muhabbet kuşum ilk nöbet geçirdiğinde belki vitamin eksikliğindendir diye zoey b vitamini vermiştim. Bide şunu farkettim muhabbet kuşumun kafesini sabah temizlememe rağmen sadece üç tane falan dışkı var iki tanesi de çok küçük Watch unnamed | StreamableEkli dosyayı görüntüle 83572
Dış parazit damlası yaptırdınız mı hiç? Siz bt amin forteyi haftada 2 kez verin 🙏 Kalamar kemiği tüketiyor mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba videoda sorun görünmüyor. Ama nöbet zamanı çekebilirseniz daha iyi olur. Gazete kağıdı değil de beyaz peçete üzerine dört beş tane yeni yapılmış dışkılar daha sağlıklı bilgi verir. Birde bu nöbet olayı tekrarladı ise sinir sistemiyle alakalı bir durumda olabilir.

aylininnin

Yeni Üye
Dış parazit damlası yaptırdınız mı hiç? Siz bt amin forteyi haftada 2 kez verin 🙏 Kalamar kemiği tüketiyor mu?
Teşekkürler peki bt amin forteyi tüy dökme döneminde dışında da kullanmalı mıyım ve parazit damlası yaptırmadım yaptırmalı mıyım? Kalamar kemiği kafesinde duruyor bir haftadır fakat yemiyor

aylininnin

Yeni Üye
Merhaba videoda sorun görünmüyor. Ama nöbet zamanı çekebilirseniz daha iyi olur. Gazete kağıdı değil de beyaz peçete üzerine dört beş tane yeni yapılmış dışkılar daha sağlıklı bilgi verir. Birde bu nöbet olayı tekrarladı ise sinir sistemiyle alakalı bir durumda olabilir.
Teşekkürler bir daha olursa hemen video çekeceğim dışkısı için de dediğinizi yapacağım. Belki genetiği ile ilgili sıkıntı vardır dediğiniz gibi sinir sistemiyle ilgili :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler peki bt amin forteyi tüy dökme döneminde dışında da kullanmalı mıyım ve parazit damlası yaptırmadım yaptırmalı mıyım? Kalamar kemiği kafesinde duruyor bir haftadır fakat yemiyor
Evet, normal zamanlarda da haftada bir kez verin çünkü b vitamini vücutta depolanmıyor ☺ Rutin olarak uygulayın derim vilmectin ense damlasını alın ense derisine bir damla damlatıp masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın. 2 doz yeterli 🙏 Mamaist whatsapp hattından temin edebilirsiniz 🌸 Dışkı resmini görebilir miyiz 🙏

Ekli dosyalar

aylininnin

Yeni Üye
Evet, normal zamanlarda da haftada bir kez verin çünkü b vitamini vücutta depolanmıyor ☺ Rutin olarak uygulayın derim vilmectin ense damlasını alın ense derisine bir damla damlatıp masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın. 2 doz yeterli 🙏 Mamaist whatsapp hattından temin edebilirsiniz 🌸 Dışkı resmini görebilir miyiz 🙏
Teşekkürler dediğinizi yapacağım😊🙏 Dışkısı şuan böyle isterseniz temiz peçete koyunca tekrar atabilirim. Dışkısı kötüleşmiş gibi :(IMG_20250410_000120.jpgIMG_20250410_000132.jpg