• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Neşeli ama Sürekli Kusuyor

z.12345

Aktif Üye
Evet ilaç bu. Diazym ya da entrobac alabilirsiniz probiyotik olarak
İyi akşamlar. Kuşumun kursak mantarı için fungi stop ve diazym sipariş vermiştim. Yarın ikisi de gelecek. Bunları nasıl kullanmam gerekiyor? Dozunu kaçırıp yanlış bir şey yapmak istemiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İyi akşamlar. Kuşumun kursak mantarı için fungi stop ve diazym sipariş vermiştim. Yarın ikisi de gelecek. Bunları nasıl kullanmam gerekiyor? Dozunu kaçırıp yanlış bir şey yapmak istemiyorum
Ürünler gelince bize foto atın size dozajı belirleriz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Fungustop u üzerindeki talimata göre verin .. diyazm suyuna bir nohut tanesi kadar öneriyorum

z.12345

Aktif Üye
Yanlışım varsa Şehmus abi düzeltir 3-4 gün ilacı kullanın hergun tazeleyerek. 3-4 gün ilaçlı su kullanımının akabinde Probiyotigi 4 gün kullanın. Ondan sonra Probiyotigi düzenli olarak haftada 1 kez kullanın.
Teşekkür ederim

z.12345

Aktif Üye
Bu arada ilaç kullandığınız süre boyunca kalamar kemiği gaga taşı ve kum kafeste olmasın
Ve ufak bir sorum daha olucaktı. Son iki üç gündür kuşum çok kaşınıyor. Hem kendi ayağıyla hem kafasını başka yerlere sürterek. Sürekli bize kafasını kaşıttırıyor, tüylerini kuyruğunu falan kabartıp silkeliyor. Ve ufak tüyler dökmeye başladı. Tüyde olabilir mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun.
Fungi-stop sürekli kullandığım iyi bir ilaç. Tabi ben üretici olduğum için kuşlarıma tedbir amaçlı veriyorum. Siz tek bir kuş ve suluk için dozajı iyi ayarlamalısınız.
Benim önerim öncelikle probiyotik ile başlamanızdır. Öncelikle kuşun bağırsak florası düzelmeli. 3 gün probiyotik ardından 3 gün fungi-stop ardından 3 gün daha probiyotik verebilirsiniz. Suluğu tam doldurmayın çünkü suluğu hergün yıkayıp günlük ilaç/katkı vermelisiniz. Devamında probiyotiği haftada 1 verebilirsiniz.
Fungi-stopu yarın suluğa yarım pirinç tanesi şeklinde kullanabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun.
Fungi-stop sürekli kullandığım iyi bir ilaç. Tabi ben üretici olduğum için kuşlarıma tedbir amaçlı veriyorum. Siz tek bir kuş ve suluk için dozajı iyi ayarlamalısınız.
Benim önerim öncelikle probiyotik ile başlamanızdır. Öncelikle kuşun bağırsak florası düzelmeli. 3 gün probiyotik ardından 3 gün fungi-stop ardından 3 gün daha probiyotik verebilirsiniz. Suluğu tam doldurmayın çünkü suluğu hergün yıkayıp günlük ilaç/katkı vermelisiniz. Devamında probiyotiği haftada 1 verebilirsiniz.
Öncesinde probiyatic kullanılmasını önermiştik ama sanırım yoktu bu yüzden ikisini beraber sipariş etmiş.. dediğiniz doğru öncesinde probiyatic verilmesi daha iyi olur..fungi stop dahs önce kullanmadım ama iyi yorumlar var kullanan biri olarak sizin tavsiyenize uyulabilir bilgi ve yorumunuz için teşekkürler 😊👍

z.12345

Aktif Üye
Öncelikle geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Probiyotik vermeye başladım bugünden itibaren,

z.12345

Aktif Üye
Öncesinde probiyatic kullanılmasını önermiştik ama sanırım yoktu bu yüzden ikisini beraber sipariş etmiş.. dediğiniz doğru öncesinde probiyatic verilmesi daha iyi olur..fungi stop dahs önce kullanmadım ama iyi yorumlar var kullanan biri olarak sizin tavsiyenize uyulabilir bilgi ve yorumunuz için teşekkürler 😊👍
Yardımlarınız içi tesekkür ederim 😊 kuşum da daha iyi olucak umarım

Eylül

Yasaklı
Herhangi bir sorun olursa tekrardan yazarsınız geçmiş olsun 😊

z.12345

Aktif Üye
Hastalığından dolayı yapıyor iyileşince hersey normale dönecek eğer imkanınız varsa elle besleme yapın ve besleme mamasina diyazm koyun ilaç gelene kadar çok iyi olur
Üç gün probiyotik, üç gün fungi stop, iki gün de probiyotik kullandık, arın son defa daha probiyotik vericem. Sadece yem su verdim bunları kullanırken. Baya düzeldi bence. 10 gündür hiç kusmadı. Çok arada kusucak gibi kafasını sallıyor ama kusmuyor. Kusmasa da ağzında ekşi bir koku vardı o da tamamen geçti. Yemek yemesi, neşesi falan da güzel. Çok fazla kaşınıyor ufak ufak tüyler döküyor sadece, o da tüyde olduğu için sanırım. Kuşumun ve dışkısının fotoğraflarını da ekledim, bundan sonra bir şey yapmam gerekiyor mu

z.12345

Aktif Üye
Öncelikle geçmiş olsun.

Üst Alt