• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Neşeli ama Sürekli Kusuyor

z.12345

Aktif Üye
Bir ay önce babamın arkadaşının yavrularından birini sahiplendim. 4-5 aylık erkek bir kuş. Cinsi jumbo kırması olduğu için biraz büyük. Üç gün önce komşumuz bir günlüğüne dişi kuşunu bize bıraktı. Daha küçük olduğunu düşünmüştüm ama öbür kuşa kur yaptı. İki gündür de ara ara şeffaf sıfıyla beraber yem kusuyor. Hafif bir koku var kusmuğunda. Sonra kıpırdayıp onu her yerine bulaştırıyor. Kafa tüyleri falan yapıştı hep. Gayet hareketli, yem ve daldarı çok yiyor. Halsiz olduğunu da fark etmedim. Kuşun ve kakasının fotoğraflarını da ekledim. Lütfen yardimci olun derdi ne bu hayvanın?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Maşallah kuşunuza çok güzel 👍kursak mantarı olduğunu belirtiyor ama yinede kusmugun bir resmini görebilir miyiz? İlaç olarak önceden eczane ilaçları tavsiye ediyordum lakin fungustop diye bir ilaç çıkmış ben kullanmadım ama burada üyelerimiz kullanıp tavsiye ettiler isterseniz internetten sipariş edip kullanmaya başlayın geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Maşallah kuşunuza çok güzel 👍kursak mantarı olduğunu belirtiyor ama yinede kusmugun bir resmini görebilir miyiz? İlaç olarak önceden eczane ilaçları tavsiye ediyordum lakin fungustop diye bir ilaç çıkmış ben kullanmadım ama burada üyelerimiz kullanıp tavsiye ettiler isterseniz internetten sipariş edip kullanmaya başlayın geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
Merhaba 😊 hoşbuldum. Teşekkür ederiz. Umarım iyileşir. Fotoğraflarıno çekmeye çalıştım ama çok kıpırdıyor. Çenesinin altında yapışmış sıvı, umarım belli oluyordur. Kolayca temin edebileceğim bir ilaç var mı? Bir an önce iyileşmesini istiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet kursak enfeksiyonu var dediğim ilacı alıp başlayın geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
Evet ilaç bu. Diazym ya da entrobac alabilirsiniz probiyotik olarak
Çok teşekkür ederim. İlacı satın aldım ama gelmesi 2-3 gün kadar sürecek. O zamana kadar yapabileceğim bir şey var mı? Kuşum iyice halsizleşti. Bir iki saat neşesi yerindeydi uçup durdu, daha sonra kusup saatlerce uyudu. İki gündür kusuyor sadece ve tüylerini kabartıp halsizleştiği olmadı hiç. Çok ilerlemiş midir?

hakkie

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. İlacı satın aldım ama gelmesi 2-3 gün kadar sürecek. O zamana kadar yapabileceğim bir şey var mı? Kuşum iyice halsizleşti. Bir iki saat neşesi yerindeydi uçup durdu, daha sonra kusup saatlerce uyudu. İki gündür kusuyor sadece ve tüylerini kabartıp halsizleştiği olmadı hiç. Çok ilerlemiş midir?
Bu gece yarısı suluğu çekin. Sabah erkenden bir çimçik kekiği kaynamış bir çay bardağı suya atın ve üstünü kapayıp soğuyana kadar bekleyin. Suluğun yarısına kekik çayı yarısına içme suyu doldurup verin. 8 saat sonra suluğu yıkayıp suyu tazeleyin. Kekik biraz ilerlemesini yavaşlatır.

Son düzenleme:

z.12345

Aktif Üye
Bu gece yarısı suluğu çekin. Sabah erkenden bir çimçik kekiği kaynamış bir çay bardağı suya atın ve üstünü kapayıp soğuyuna kadar bekleyin. Suluğun yarısına kekik çayı yarısına içme suyu doldurup verin. 8 saat sonra suluğu yıkayıp suyu tazeleyin. Kekik biraz ilerlemesini yavaşlatır.
Teşekkür ederim, hemen yapacağım bunu da. İlaçlar gelene kadar yardımı olur umarım

z.12345

Aktif Üye
Evet kursak enfeksiyonu var dediğim ilacı alıp başlayın geçmiş olsun
Size de çok rahatsızlık veriyorum. Kusura bakmayın ama çok endişeliyim. Kuşum su içerken ve hemen ardından nefes alırken tısslamaya benzer sesler çıkarıyor. Zor nefes almıyor, çok halsiz de değil. Ama arada nefes alırken aynı sesi çıkarıyor. Bu da kursak mantarı kaynaklı bir şey midir? İlaç buna da etki eder mi?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Size de çok rahatsızlık veriyorum. Kusura bakmayın ama çok endişeliyim. Kuşum su içerken ve hemen ardından nefes alırken tısslamaya benzer sesler çıkarıyor. Zor nefes almıyor, çok halsiz de değil. Ama arada nefes alırken aynı sesi çıkarıyor. Bu da kursak mantarı kaynaklı bir şey midir? İlaç buna da etki eder mi?
Estağfurullah, ne zaman isterseniz sorabilirsiniz 😊. Genelde kur amaçlı yem kusan kuşlar da görülüyor diye duymuştum ya da solunum yolu rahatsızlıkları olan kuşlar da ama video yüklerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

z.12345

Aktif Üye
Lendi
Estağfurullah, ne zaman isterseniz sorabilirsiniz 😊. Genelde kur amaçlı yem kusan kuşlar da görülüyor diye duymuştum ya da solunum yolu rahatsızlıkları olan kuşlar da ama video yüklerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.
Kendi videosunu çekemedim. Çünkü dediğim gibi sadece su içtikten sonra ve aşırı yorulduğunda bu sesi çıkarıyor. Normalde nefes alışı düzgün. Ve o şekilde bir anını yakalayamadım henüz. Ama burada birinin kuşunda da aynı sorunu görmüştüm. Benim kuşumla aynı sesi çıkarıyor. Onun videosunu ekliyorum.

Ahmed

Müdavim
Lendi

Kendi videosunu çekemedim. Çünkü dediğim gibi sadece su içtikten sonra ve aşırı yorulduğunda bu sesi çıkarıyor. Normalde nefes alışı düzgün. Ve o şekilde bir anını yakalayamadım henüz. Ama burada birinin kuşunda da aynı sorunu görmüştüm. Benim kuşumla aynı sesi çıkarıyor. Onun videosunu ekliyorum.

bu konuya @Sehmus BAKIR yardımcı olur

z.12345

Aktif Üye
Şimdi çekebildim videosunu. Çok fazla ses çıkarmıyor, umarım anlaşılıyordur. Bu şekilde tıp tıp tıss benzeri sesler çıkarıyor. Bazen daha çok ses çıkarıyor ama şimdi öyle yapmadı.

z.12345

Aktif Üye
Şuan bu videodaki gibi. Dün tüm kafesini sirkeli suyla yıkadım. Dün sirke bugün de kekik suyu verdim. Ve sabah çok iyiydi. Sürekli öttü, yemek yedi, oynadı. Şimdi uyuyor ama hasta olmadan önce de sabahları oynadıktan sonra uyuyordu. Dün kafesini yıkadığımdan beri hiç kusmadı. Kuşun kendisinde de ekşi bir koku vardı, o da şuan yok. Düzeliyor mu? İlaçları internetten aldım, o yüzden onlar gelene kadar kendim iyi bakmaya çalışıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hastalığından dolayı yapıyor iyileşince hersey normale dönecek eğer imkanınız varsa elle besleme yapın ve besleme mamasina diyazm koyun ilaç gelene kadar çok iyi olur

Üst Alt