• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum mantarın beraberinde getirdiği sorunlar yaşıyor

lesty

Yeni Üye
Merhaba

Kuşum ilk mantar olduğunda travazol kullandım. Mantarın geçtiğini düşünmüştüm ancak tekrarladı. Şuan daha kötü bir durumda. Bir süre yoğunluğumdan dolayı kafesten çıkaramamış ve ilgilenememiştim. Tekrar ilgilenmeye başladığımda mantarın çok fazla ilerlediğini gördüm. Kuşumun popo kısmından da mantar yayılmaya başlamış.

Tekrar travazol kullanıyorum ancak bununla tedavi edebilir miyim emin değilim çünkü gagasının etrafına sürmek çok zor. Kremi yiyor. Kuşum 2-3 gündür ishal. Suyunu düzenli yeniliyorum ve patates yediriyorum. 2 gündür kuşumun düzgün uçamadığını farkettim. Yerden yaklaşık 40-50cm yükselebiliyor. Belki kas zayıflığındandır diye biraz egzersiz yaptırmaya çalıştım. Ancak uçuşu yavaş yavaş bu hale geldi. Eskiye kıyasla daha halsiz ama hala yaptığımız oyunlara karşılık veriyor yani çok kötü bir halsizliği yok. Kilo almadı ve kanatlarında bir sorun görmedim.

2 hafta kadar oldu sanırım, ayağındaki bir kanamayla uğraşmıştım. İki gün boyunca onu durdurmak için çabaladım şuan iyi ancak biraz kan kaybetti.

Ne yapmam gerektiği hakkında yol gösterirseniz çok mutlu olurum. 😊

Zeus

Müdavim
Öncelikle geçmiş olsun. Travazol kremi gece ışıkları kapatmadan önce gaga ve popo kısmına sürüp yemesine izin vermeyin lütfen. Mantar tekrarladı demişsiniz, bu arada kafesi ve ekipmanları dezenfekte ettiniz mi?
Siz bu arada kuşun tünekte güncel videosunu ve temiz beyaz peçete üzerine yapılmış taze dışkıların fotoğrafını atın lütfen. Bilgisi olanların yorumlarını bekleyelim.

lesty

Yeni Üye
Öncelikle geçmiş olsun. Travazol kremi gece ışıkları kapatmadan önce gaga ve popo kısmına sürüp yemesine izin vermeyin lütfen. Mantar tekrarladı demişsiniz, bu arada kafesi ve ekipmanları dezenfekte ettiniz mi?
Siz bu arada kuşun tünekte güncel videosunu ve temiz beyaz peçete üzerine yapılmış taze dışkıların fotoğrafını atın lütfen. Bilgisi olanların yorumlarını bekleyelim.
Teşekkür ederim. Kafesi ve ekipmanları haftada 1 yıkamaya başladım. Eve geçtiğimde fotoğraf ve video ekleyeceğim.

Zeus

Müdavim
Teşekkür ederim. Kafesi ve ekipmanları haftada 1 yıkamaya başladım. Eve geçtiğimde fotoğraf ve video ekleyeceğim.
Yıkamanız yetmez, dezenfekte etmeniz lazım. Virkon-s kullanabilirsiniz bunun için. Mantar virüsü kafesin her yerinde üremeye devam edebilir. Normal şartlarda da kafesi haftada en az 1 kez dezenfekte etmelisiniz

lesty

Yeni Üye
Yıkamanız yetmez, dezenfekte etmeniz lazım. Virkon-s kullanabilirsiniz bunun için. Mantar virüsü kafesin her yerinde üremeye devam edebilir. Normal şartlarda da kafesi haftada en az 1 kez dezenfekte etmelisiniz
Temizlemek için kullandığım ilaç bittiğinden dolayı sadece yıkıyordum. Zaten kafesini değiştireceğim ama dediğiniz dezenfektanı da temin etmeye çalışacağım, teşekkür ederim. 😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videosunu ve güncel dışkıları görebilir miyiz yavrunuzun.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yavrunuzun popo kısmında mantar olduğunu nasıl anladınız belirtiler ne yönde. Bana popo kısmı şiş gibi geldi emin olmamakla birlikte. Dışkıya gelirsek probiyotik entrobac desteği sağlıyor musunuz. Sağlamıyorsanız probiyotik şart. Dışkırın kıvamı olması gereken gibi değil. Kalamar kemiği ve mineral blok tüketimi nasıl acaba.

lesty

Yeni Üye
Yavrunuzun popo kısmında mantar olduğunu nasıl anladınız belirtiler ne yönde. Bana popo kısmı şiş gibi geldi emin olmamakla birlikte. Dışkıya gelirsek probiyotik entrobac desteği sağlıyor musunuz. Sağlamıyorsanız probiyotik şart. Dışkırın kıvamı olması gereken gibi değil. Kalamar kemiği ve mineral blok tüketimi nasıl acaba.
Kalamar kemiği ve mineral bloğu geçtiğimiz günlerde atmak zorunda kaldım. Çok fazla sürtünüyordu kaşınmak için ve kan bulaşmıştı. Yenilerini alacağım. Probiyotik sipariş ettim gelecek. Popo kısmında döküntüler olduğu için mantar olduğunu düşündüm çünkü gaga çevresindeki döküntülere benziyor. Elime aldığımda çekebilirsem fotoğrafını, paylaşırım tekrardan sizinle. Uçamaması hakkında bir fikriniz var mı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım mantar kremini mutlaka ayaklara da sürünüz. Yani gaga ve çevresi, ayaklar ve popo. Uçamaması için ya solunum problemi vardır çok fazla havalanıp uçamaz çabuk yorulur ya tüy dönemindedir kanat tüylerinden birini düşürmüştür uçamaz ya kanat kasları zayıftır uçamaz vs. Eğer kafesten çok fazla cikarmiyorsanız hiç uçamaz değil ama uçmada zorluk yaşayabilir. Sırttan bir foto rica etsek tüylerde sorun var mı yok mu emin olmak adına.

lesty

Yeni Üye
Anladım mantar kremini mutlaka ayaklara da sürünüz. Yani gaga ve çevresi, ayaklar ve popo. Uçamaması için ya solunum problemi vardır çok fazla havalanıp uçamaz çabuk yorulur ya tüy dönemindedir kanat tüylerinden birini düşürmüştür uçamaz ya kanat kasları zayıftır uçamaz vs. Eğer kafesten çok fazla cikarmiyorsanız hiç uçamaz değil ama uçmada zorluk yaşayabilir. Sırttan bir foto rica etsek tüylerde sorun var mı yok mu emin olmak adına.
Popo kısmına şuan tekrar baktığımda şiştiğini gördüm, önceki günlerde böyle değildi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanatlar da sorun gözükmüyor. Açıkçası dışkı büyüklüğü video da popo kısmı şiş olması yumurta ihtimalini düşündürdü. Gerçi attığınız fotodan pek bir şey anlayamadım ama. Yandan baktığınızda popo kısmında da şişlik varsa yumurta olabilir. Şişlik sert mi yumuşak mı. Eğer zaten yumurta varsa yakın zamanda belli eder kendini. Yağlanma dicem ama az ihtimal veriyorum. Gözlemleyin.

lesty

Yeni Üye
Kanatlar da sorun gözükmüyor. Açıkçası dışkı büyüklüğü video da popo kısmı şiş olması yumurta ihtimalini düşündürdü. Gerçi attığınız fotodan pek bir şey anlayamadım ama. Yandan baktığınızda popo kısmında da şişlik varsa yumurta olabilir. Şişlik sert mi yumuşak mı. Eğer zaten yumurta varsa yakın zamanda belli eder kendini. Yağlanma dicem ama az ihtimal veriyorum. Gözlemleyin.
Şişliğin olduğu yer sert yumuşak değil.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yumurta gelecek o zaman. Eşi yok sanırım. Dikkat ediniz sıkışma olmaması adına.

lesty

Yeni Üye
Yumurta gelecek o zaman. Eşi yok sanırım. Dikkat ediniz sıkışma olmaması adına.
Probiyotik, kalamar kemiği, mineral blok yarın elime ulaşır ancak kuşum sürekli halsiz. Kafesten çıkarıp 5dk uçurmak için egzersiz yaptırdığımda tekrar kafese girmek istiyor. Gittikçe halsiz düşmeye başladı. Bu hali beni korkutuyor. Göğüsündeki tüylerde de dökülme olduğunu farkettim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tekrardan net şekilde videosunu ve güncel dışkıları görebilir miyiz.

lesty

Yeni Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşun dışkısı yok gibi şuan, zaten çok yem yemiyor. Sıvı yapıyor bildiğiniz. Arada katı da yapıyor ama çoğunluk sıvı. 1 saatte ancak bu dışkıları alabildim.
Gaga fotoğrafı paylaşır mısınız
Şiddetli mantar gibi gördüm, popoda yağ olabilir, uçuruyor musunuz

Üst Alt