• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Mantar oldu, hasta

Bulutt

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumuz Bulut 1, 5 yaşında . Dün gün boyunca tekrarlayan şeffaf/sıvı kusması oldu dün öyle sanıyorduk belki de bu irindi bilmiyorum ama kusma haraketleri yaptı. Dün sabah 9 gibi yemini yedikten sonra kafasından vücudundan yemler çıktı sonrasında biz de evimize en yakın veterinere götürdük. Veteriner 2 3 saat boyunca yem ve suluğunu çıkarın demişti midesi otursun dedi kustuğunu söyledi. Eğer 2 3 saat sonra kusmaya devam ederse fakülteye götürün dediler bizi aşar dedi. 2 3 saat geçince yemini suyunu koyduk damlasını vitaminini yani damlatmıştık suya ama Kafası ve göz çevresi tamamen ıslandı sanırım kusuyordu o an da , biraz daha bekledik toparladı gibi oldu yemini yemedi ama suyunu içti . Yemini yemeyince darısını verdik onu seviyordu yedi ama sonrasında dışkısını yaptı, dışkısı tamamen yoğun beyaz renkli ve etrafı tamamen saf sıvı idi dün sabah böyle değildi. Aşırı halsiz, tüyleri kabarık ve gözünden sıvı gelmeye başladı tekrardan
Cerreahpaşa Fakültesi bize çok uzak olduğu için kanatlı kuşlara bakan daha kapsamlı bir veterinere götürdük. Ordaki doktor sanırım Kursak mantarı geçirdiğini söyledi. Yani kesinlikle mantar var dedi ve mantar zaten kuşlarda var demiş. 7 8 bin tl gibi bir ücret isteyince bunu karşılayamayacağımızı söyledik belli bir ücret karşılığı sıvı el maması şırınga da ve yine şırınga da ilaç verdi ve şey demiş bu ilaç mama iyileştirmezse sonra bir şey söylemeyin, iyileşedebilir iyileşmeyedebilir garantisi yok dedi. Mamayı 1 - 1. 5 saat arayla verin dedi ilacı da 24 saatte bir dedi. Orda ilaç ve mama verdi eve gelince 1. 40 dk sonra biz mama verdik mama da yetsin diye 1. 50 dk arayla verelim diye düşündük. Tekrar mama vermeye çalışırken zorlandık açmadı ağzını sonrasında gagasını biraz açınca mamayı verirken yanlışlıkla kafasına gözüne mama geldi çok korktuk. Pamuğu ıslatıp sıkıp gözünü sildi ve gözünü rahat açıyordu bir şey olmaz değil mi ?. Sonrasında bir sonraki mama saati geldiğinde uyuduğu için ve önceki zorlu geçtiği için vermemeyi hatta gece boyu vermeme kararı aldık biraz stres olmasın dinlensin diye. Sabah 8. 35 de tekrar mama verdik. Dün çok kokuyordu özellikle akşam . Ama sabah kokusu geçmişti resmen . Daha canlı duruyordu . Dün doktor gözünden irin çıktığını söylemişti belki de göz ve kafa çevresi sıvı olduğunda biz kusuyor sanırken irin çıkıyordu bilmiyorum ama bu sabah öyle bir şey olmadı. Dışkısı da yine sulu ama bembeyaz değil yeşil beyaz oldu hatta daha koyu yeşil olan bir dışkısı da var.
Maması bitmeye yakın ilaç da 3 4 gün götürür gibi.
Mama için mahalle veterinerine sormayı düşünüyoruz. Dediğim gibi Cerrahpaşa çok uzak kalıyor. Sizce ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar 🌸
Bulut için çok geçmiş olsun. Ağızdaki kokunun gitmesi ve dışkının sadece beyaz idrardan koyu yeşil forma dönmesi kursağın artık besini sindirip bağırsaklara ilettiğini gösteriyor bu harika bir toparlanma belirtisi.
Gözüne ve kafasına mama bulaşması canını sıkmasın ılık suyla hafifçe silinmesi yeterli herhangi bir zarar vermez. El besleme maması olarak petshop veya veterinerlerden A21 NutriBird temin edebilirsin piyasadaki en kaliteli mamadır. Kursak boşalmadan asla üstüne tekrar mama basma kursağı parmağınla hafifçe yokla söndükçe ılık kıvamda beslemeye devam et. İlaç saatlerini aksatma kafesi mutlaka sıcak tut ve cereyandan koru 🦜🐣

baditombi

Yeni Üye
Merhaba, benim miniklerimde de mantar vardı ve cerrahpaşadaki hekimler cidden güzel ilgilendiler sağolsunlar. Gelme imkanınız varsa mutlaka gelin mantar için tedavi düzenliyorlar. Ben de 7-8 bin liralık olmuştum keşke ilk başta Cerrahpaşaya gitseydim dedim. Verilen mamalar bazen o mantarın türüne göre üremesine sebep olabiliyor. Turuncu bir mantar ilacı ve bakteri de varsa o bakterileri engellemek için koruyu tedavi yapıyorlar. Mahalle veterinerlerinin uzmanlık alanı olmadığı için çok zorlu bir durum. Eğer ben de gitmeseydim muhtemelen miniklerim şu an çok kötü durumda olurlardı

Bulutt

Yeni Üye
Merhaba, benim miniklerimde de mantar vardı ve cerrahpaşadaki hekimler cidden güzel ilgilendiler sağolsunlar. Gelme imkanınız varsa mutlaka gelin mantar için tedavi düzenliyorlar. Ben de 7-8 bin liralık olmuştum keşke ilk başta Cerrahpaşaya gitseydim dedim. Verilen mamalar bazen o mantarın türüne göre üremesine sebep olabiliyor. Turuncu bir mantar ilacı ve bakteri de varsa o bakterileri engellemek için koruyu tedavi yapıyorlar. Mahalle veterinerlerinin uzmanlık alanı olmadığı için çok zorlu bir durum. Eğer ben de gitmeseydim muhtemelen miniklerim şu an çok kötü durumda olurlardı
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Golden olan o markadan el maması aldık onu veriyoruz o gittiğimiz veterinerin verdiği şırıngadaki sıvı ilacı da 24 saatte bir damla olacak şekilde veriyoruz bugün 4. Gün olacak . İyiye gidiyor gibi ama mama türüne göre mantar üreyebilir dediniz ya o sıkıntı biraz korkuttu. Bir de şırınga ile mama vermek o kadar zor ki çok zorlanıyoruz canını acıtmaktan da korkuyoruz tam ağzına sokucaz kafasını çevirip gözünü getiriyor kolay bir yolu var mı şırınga ile mama vermenin? Bir de 2 saat arayla 3 4 damla anca yedirebiliyoruz aç olur mu ondan da korkuyoruz kendi yemini bir iki defa yemeye çalıştı ve sürekli uyuyor.İnşAllah bir iki güne Cerrahpaşaya gidebiliriz
Rica etsem Cerrahpaşa da ücret ne kadar tuttu söyleyebilir misiniz hazırlıklı olalım
Bir de ne kadar sürdü acaba tedavi süreci?

Üst Alt