• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum kusuyor

hlalatsy

Yeni Üye
Söylediklerinize katılıyorum. 🌸 Keşke en başta analiz yapılıp ona göre ilerlenebilseydi...
Samsun’da Karadeniz Hayvan Hastanesi olduğunu öğrendim. Eğer gerçekten kursak sürüntüsü ve dışkı analizi gibi işlemleri yapıyorlarsa kuşumu oraya götürmeyi düşünüyorum.
Götürene kadar bir ilaç kullanmalı mıyım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Analiz yapılırsa en azından dört beş gün ne probiyotik ne de takviye almaması gerekir ki dışkı sonucu net çıksın. Ama mikostatin e başladıysanız ve bırakırsanız da velev ki kursak mantarı teşhisi çıktı bu sefer tekrardan mikostatin e başlamak vücut ilaca direnç kazanıp etkisi yetersiz olabilir. Bilemiyorum. Kararı siz verin 🙏🏻

hlalatsy

Yeni Üye
İyi akşamlar 🌸 Bugün kuşumun hiç kustuğunu görmedim ishali de yok. Fakat sürekli uyuyor ve halsiz. Üşüyor kanatları titriyor ayakları soğuk. Odayı 28° yaptım bende. Dün ve bugün mikostatin vermedim. Bağışıklığı mı düştü acaba?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İyi akşamlar 🌸 Bugün kuşumun hiç kustuğunu görmedim ishali de yok. Fakat sürekli uyuyor ve halsiz. Üşüyor kanatları titriyor ayakları soğuk. Odayı 28° yaptım bende. Dün ve bugün mikostatin vermedim. Bağışıklığı mı düştü acaba?
Kuşta zaten bir hastalık mevcut o yüzden bağışıklığı düşük. Bence yarın şehrinizdeki fakültenin hayvan hastanesinden randevu alıp bir an önce gerekli tetkikler yapılıp tedavisi başlansın derim. 🌸

hlalatsy

Yeni Üye
Kendi kendine düzeldi 🥰 kusmayı kesince ilaç falan vermedim hiç, bugün tam olarak neşesi, hareketleri yerine geldi. Banyo bile yaptı kendisi 😍

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kendi kendine düzeldi 🥰 kusmayı kesince ilaç falan vermedim hiç, bugün tam olarak neşesi, hareketleri yerine geldi. Banyo bile yaptı kendisi 😍
Oh maşallah çok sevindim. Temkinli olun yine de takviyeler ile arada destekleme yapın. 🌸

Üst Alt