• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum kusuyor

hlalatsy

Yeni Üye
Geçen gittiğim veterinere anlattım durumunu,

Metpamid bağırsaklarını biraz hızlandırabilir o da ishali arttırabilir ama biz probiyotikle daha güçlü desteklemeye çalışalım
Dedi

Ama dediğiniz gibi analiz yapılması lazım, analiz yapan veteriner bulmak zor, en kısa zamanda götürmeye çalışıcam inşallah

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Geçen gittiğim veterinere anlattım durumunu,

Metpamid bağırsaklarını biraz hızlandırabilir o da ishali arttırabilir ama biz probiyotikle daha güçlü desteklemeye çalışalım
Dedi

Ama dediğiniz gibi analiz yapılması lazım, analiz yapan veteriner bulmak zor, en kısa zamanda götürmeye çalışıcam inşallah
Bence fazla vakit kaybetmeyin durum sinirdim problemi yada gaz değil göz çevresi açıkça belli ki farklı problemler var. Ya mantar ya solunum yolu enfeksiyonu farklı bir şeyde çıkabilir ama bu olasılıklar yüksek. Probiyotik toparlar ama sağlıklı kuşlar yada çok çok hafif durumlarda tedavi edici değildir. Yine durumunu güncellersiniz.

hlalatsy

Yeni Üye
Nefes alıp vermekte güçlük çekmiyor. Göz çevresi de kustuğu ve ilaç verdiğimiz için tüyleri birbirine yapıştı, sertleşti. Bir de hiç kafesinde durmak istemiyor hep dışarda. Akşamları ışığı kapatınca kafesine koyuyoruz sadece. Uçmasında da hiçbir sıkıntı yok. Yine de dediğiniz hastalıklar olabilir mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Nefes alıp vermekte güçlük çekmiyor. Göz çevresi de kustuğu ve ilaç verdiğimiz için tüyleri birbirine yapıştı, sertleşti. Bir de hiç kafesinde durmak istemiyor hep dışarda. Akşamları ışığı kapatınca kafesine koyuyoruz sadece. Uçmasında da hiçbir sıkıntı yok. Yine de dediğiniz hastalıklar olabilir mi?
Güncel bir video ve fotoğrafını eklermisiniz. Orayı hafif nemli temiz bir peçeteyle nazikçe silin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
İlaç gözlerine gelmesin lütfen
Tüylerini ılık su ile temizleyin çok yapışmış
Bakteri için davetiye çıkarıyorsunuz, göz ve cere etrafı çok açılmış, ya ilaç ve kusmuk çok yapışmış yada hastalıktan kaynaklı

hlalatsy

Yeni Üye
Öncelikle teşekkür ederim ılık su ve pamukla temizledim kendine geldi kuş 🙏🏻 şimdi de kendi kendini temizlemeye calısıyor 🥲 ilaçtan ve kustuğundan dolayı yapışmıştı tüyleri. İştahı da yerine geldi gibi şuan yem yiyor 🥰

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş kendini temizlemeye başladıysa ve çevresindeki şeyler artık dikkatini çekiyorsa yavaş yavaş iyileşmeye başladığına işarettir. Yem yeme faktörünüde unutmamak gerekir. İlaçları bitti mi peki.

hlalatsy

Yeni Üye
İnşallah iyileşir 🙏🏻 kaç gündür moralim çok bozuk, çok canım sıkıldı aklım hep onda. 9 yıldır benimle, evladım gibi kendisi 🥲 bugün ilaç hiç vermedim biraz dinlensin dedim iyi mi yaptım bilmiyorum ama ilaç vermeyince düzeldi gibi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İnşallah iyileşir 🙏🏻 kaç gündür moralim çok bozuk, çok canım sıkıldı aklım hep onda. 9 yıldır benimle, evladım gibi kendisi 🥲 bugün ilaç hiç vermedim biraz dinlensin dedim iyi mi yaptım bilmiyorum ama ilaç vermeyince düzeldi gibi
Yok hekiminiz kaç gün dediyse o kadar verin. İlacı kesmekle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Doğru teşhis olduğunda vücutta enfeksiyon varsa verilen ilaçlar sayesinde atlatırlar. Ve ilaçların etkisi anca gösteriyordur. Video da daha iyi gördüm. Daha inşallah nice 9 yıllar görürsünüz. 🌸

hlalatsy

Yeni Üye
Yarın duruma göre yeniden veririm ilacını 💖 çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. İnşallah Pamuk kızımız iyi olacak 🌸🙏🏻

Üst Alt