• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşum Kusuyor

rookiecookie

Yeni Üye
iyi akşamlar.

muhabbet kuşum son 2 haftada 1-2 kez de olsa kusmuştu, sevgi kusmasıdır önemli değil dediler. ancak son 1 saatte fazla fazla kusmaya başladı. kafasını geviş getirir gibi aşağı yukarı indirip kaldırıyor ve sonra sağa sola sallayarak yemleri kusuyor. bugün normalde enerjisi iyiydi ancak akşam kusmaya başlayınca enerjisi biraz düştü ve hafif kabarmaya başladı. bi süre kustu ve yüzünü sağa sola sildi sürekli. şimdi biraz toparlamaya başladı. enerjisiz de olsa ötüyor biraz konuşuyor ama durgun.

bugün entrobac vermiştim. her zaman kullandığım entrobac yeni de değil.
dün de yemine biraz versele laga colombine vita serpmiştim ama fazla değil. dünden bugüne yiyor.
ileri derecede parlak şeyleri yalama hastası vazgeçiremiyoruz.

durum şu an bu şekilde. ne yapmalıyım?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
iyi akşamlar.

muhabbet kuşum son 2 haftada 1-2 kez de olsa kusmuştu, sevgi kusmasıdır önemli değil dediler. ancak son 1 saatte fazla fazla kusmaya başladı. kafasını geviş getirir gibi aşağı yukarı indirip kaldırıyor ve sonra sağa sola sallayarak yemleri kusuyor. bugün normalde enerjisi iyiydi ancak akşam kusmaya başlayınca enerjisi biraz düştü ve hafif kabarmaya başladı. bi süre kustu ve yüzünü sağa sola sildi sürekli. şimdi biraz toparlamaya başladı. enerjisiz de olsa ötüyor biraz konuşuyor ama durgun.

bugün entrobac vermiştim. her zaman kullandığım entrobac yeni de değil.
dün de yemine biraz versele laga colombine vita serpmiştim ama fazla değil. dünden bugüne yiyor.
ileri derecede parlak şeyleri yalama hastası vazgeçiremiyoruz.

durum şu an bu şekilde. ne yapmalıyım?

Merhaba geçmiş olsun
Videonun süresi dolmuş yeniden yükleyin lütfen
Streamable.com üzerinden kısa bir video olsun
Kusmuğu, dışkısı ve tünekte fotoğraf da paylaşın lütfen
Mineral eksikliğinde tel, oyuncak vs yalar onun için
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim haftada 2 defa ağzına 1 damla damlatın

rookiecookie

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Videonun süresi dolmuş yeniden yükleyin lütfen
Streamable.com üzerinden kısa bir video olsun
Kusmuğu, dışkısı ve tünekte fotoğraf da paylaşın lütfen
Mineral eksikliğinde tel, oyuncak vs yalar onun için
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim haftada 2 defa ağzına 1 damla damlatın
Videoyu yeni yüklemiştim ama linki yanlış verdim sanırım:

WhatsApp Image 2025-11-19 at 19.31.29.jpeg

WhatsApp Image 2025-11-19 at 19.31.33.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

rookiecookie

Yeni Üye
Bu arada entrobacı ne zaman aldınız?
Bu kadar kusması normal mi peki? Şu an yine öpücük atıyor bize toparladı :) ama fazla kusunca sanki biraz bitkin düştü.

Elimde zeolit tozu yok, alayım mı? Kuş toprağı, karbon ve grim kumu karıştırıp kafesine koydum, ufak bir yemlikte duruyor ama sanırım pek dokunmuyor ona.

Entrobac'ı yaklaşık 1 ay önce aldım ve düzenli kullanıyorum. Skt'sine daha var.

Bir de formmix tavsiye etmiştiniz, onu bir önceki konumda da etmiştiniz. Ben mineral açısından bahsettiğim colombine vita kullanıyorum (daha doğrusu kullanmayı deniyorum), ama formmix al derseniz onu alıp kullanayım.

Colombine vita'yı yine versele laga'nın nemli mamasına katıp veririm diye düşünerek almıştım ama mamanın yüzüne bakmadı desem yeridir, 1-2 eşeleyip daha oralı bile olmadı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu kadar kusması normal mi peki? Şu an yine öpücük atıyor bize toparladı :) ama fazla kusunca sanki biraz bitkin düştü.

Elimde zeolit tozu yok, alayım mı? Kuş toprağı, karbon ve grim kumu karıştırıp kafesine koydum, ufak bir yemlikte duruyor ama sanırım pek dokunmuyor ona.

Entrobac'ı yaklaşık 1 ay önce aldım ve düzenli kullanıyorum. Skt'sine daha var.

Bir de formmix tavsiye etmiştiniz, onu bir önceki konumda da etmiştiniz. Ben mineral açısından bahsettiğim colombine vita kullanıyorum (daha doğrusu kullanmayı deniyorum), ama formmix al derseniz onu alıp kullanayım.

Colombine vita'yı yine versele laga'nın nemli mamasına katıp veririm diye düşünerek almıştım ama mamanın yüzüne bakmadı desem yeridir, 1-2 eşeleyip daha oralı bile olmadı.
Kuş toprağı, karbon grit karıştırmayın lütfen griti tek verin suluğa yada yemliğe koyun👍
Zeoliti mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Evinizde olmalı faydasını görürsünüz
Formmix mineral eksikliği tüy ve enzimlerde çok çok faydalıdır ve birçok faydası var😊
Damla şeklinde vereceğiniz için ister istemez yutacaktır👍
Entrobac yeni verebilirsiniz

rookiecookie

Yeni Üye
Kuş toprağı, karbon grit karıştırmayın lütfen griti tek verin suluğa yada yemliğe koyun👍
Zeoliti mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Evinizde olmalı faydasını görürsünüz
Formmix mineral eksikliği tüy ve enzimlerde çok çok faydalıdır ve birçok faydası var😊
Damla şeklinde vereceğiniz için ister istemez yutacaktır👍
Entrobac yeni verebilirsiniz
Desteğiniz için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım. Sağ olun.

Üst Alt