• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kusuyor

marslan

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
9 Ağu 2022
Merhabalar bugün muhabbet kuşum kusmaya başladı, salyamsı şekilde. Halsizlik ve ishalde var. Veterinere götürdüm pek anladıklarını düşünmüyorum, sindirim için ilaç ve aminoasit içeren multivitamin verip gönderdi. Röhnfried markasının entrobac, gerwit ve bt amin kullanıyordum zaten ben. Kuşumun hiç su içmiyor yemek yemiyor, ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhabalar bugün muhabbet kuşum kusmaya başladı, salyamsı şekilde. Halsizlik ve ishalde var. Veterinere götürdüm pek anladıklarını düşünmüyorum, sindirim için ilaç ve aminoasit içeren multivitamin verip gönderdi. Röhnfried markasının entrobac, gerwit ve bt amin kullanıyordum zaten ben. Kuşumun hiç su içmiyor yemek yemiyor, ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz?
Kuşu dışkıyı ve kusmuğu atar mısınız? Yem harici bir şey yedi mi

aetheray

Yeni Üye
Kuşta kafa sallama hareketiyle beraber bir kusma mevcutsa özellikle kusarken cik cik ediyorsa kursak mantarı olabilir

marslan

Yeni Üye
2 defa kustuğunu gördüm sabah, bir daha da olmadı. Yemliğe gidiyor bir iki yem alıp bırakıyor. Yeminde de bi değişiklik yapmadım. Veteriner sindirim ilacı vermişti suyuna kattım birkaç kez içti sudan. Uyukluyor geldiğimizden beri. Dışkısı su gibi içinde beyazlık görünüyor.(Altını az önce tekrar temizledim o yüzden resmini atamıyorum) Başka ne yapabilirim bilmiyorum.

Mert.

Eski Forumcu
Kuş ac elle besleme mamasiyla aparatiyla besleyiniz kuşu

aetheray

Yeni Üye
Ses çıkartmıyordu kusarken sadece yem kusma hareketine benzer şekilde kafasını sallıyordu
Mikostatin edinin herhangi bir eczanede bulabilirsiniz, bir hafta boyunca her gün kuşun su içtiği bölmeye (içine değil su içtiği kısma) 2 damla damlatın. Bir hafta sonunda muhtemelen geçmiş olacaktır fakat eğer kuşunuz yemek yemiyor, kabarık duruyor ise bir veterinere götürün

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Önce a21 elle besleme maması alıp aparatla besleyim bunu alana kadar haşlanmış yumurta sarısını mısır ununu su ile açtırıp ılık yedirin. Zeolit tozu temin mamaya mercimek tanesi kadar koyup 7 gün elle besleme yapın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Mikostatin edinin herhangi bir eczanede bulabilirsiniz, bir hafta boyunca her gün kuşun su içtiği bölmeye (içine değil su içtiği kısma) 2 damla damlatın. Bir hafta sonunda muhtemelen geçmiş olacaktır fakat eğer kuşunuz yemek yemiyor, kabarık duruyor ise bir veterinere götürün
Mikostatin son çaredir. Zaten insan ilacı mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır. İçeriğinde alkol ve şeker var kuşa zarar verir. Önceliğiniz zeolit olsun hayvan katkısıdır ishale ve kursak mantarına iyi gelir @marslan

Üst Alt