• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞUM KUSTU

bettybeth

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusmak
Hastalık Belirti Tarihi
26 Ağu 2022
Arkadaşlar merhaba. Tüy dökümündeki muhabbet kuşum bugün kustu. Bu akşama dek herhangi bir problem yoktu, sabah da keyfi yerindeydi şarkılar söyleyip yemini yiyordu. Soğuk bölgede ya da rüzgarda vs. kalmadı. Dün yumurta ve domates verdim, bir de akşam ilk kez kendi rızasıyla açık kapıdan kafesten çıktı hiçbir şekilde zorlamadım. Dolaba çarptı ancak yaralanmadı. Kafese geri girdiğinde yorgundu. Bugün de sadece yem ve normal su bulunuyordu kafeste. Sabah kafes temizliğini yaptım, on günde bir multivitamin, probiyotik, elma sirkesi desteği yapıyorum. Neden böyle olduğunu anlayamadım. Yemini yeniledikten sonra dışarı çıkmıştım, geldiğimde fazla yem yemediğini gördüm. Elimle besledim, yedi. Tekrar yem vermek için uzandığımda bana doğru bu hareketleri yaparak kustu. Sizce ne yapmalıyım? 🥺

Video bırakıyorum hemen. WhatsApp Video 2022-08-28 at 00.38.49 3-4 kez aynı hareketi tekrarlayıp bana doğru kustu. Ardından gagalarını temizledi.

Tüyleri geldiğimden beri çok kabarıktı ve kuşum halsizdi. Lütfen yardım edin. Büyükçekmece, Beylikdüzü taraflarında ilgilenebilecek veteriner öneriniz var ise duymak isterim. Uğradığım veterinerlerin çoğu kuşla ilgilenmediklerini söylüyorlar..

bettybeth

Yeni Üye
@Tuğrul Bey Teşekkür ederim. Peki bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Birkaç gün dinlenmesine izin vererek gözlemlemeli miyim?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Elma sirkesini vermeyin. Domates vermeyin. Hala kusma var mı yem yiyor mu?

bettybeth

Yeni Üye
@Tuğçe G. Teşekkür ederim cevap için. Kusma yok. Halsiz ve uykulu. Tüyleri hafif kabarık durumda. Yem yemedi hiç. Sadece suyunu içti.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Dışkısı nasil kuşun? Kusmaya devam ederse dışkı paylasir misiniz? Bir de şu elma sirkesi verme olayina bir son verelim lütfen. Yemini kapali mi aliyorsunuz acik mi? Kalitesi ve tazeliği cok önemli.

bettybeth

Yeni Üye
@RainbowAlbino Teşekkürler cevap için. Yemi kapalı, kuşu aldığım petshopun markasını kullanıyorum kuş alıştığı için. Maksimum 2 gün içerisinde yemini daima yeniliyorum hiç aksatmadım. Elma sirkesine kesinlikle son veriyorum. Kuşun dışkısının görselini ekledim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
@RainbowAlbino Teşekkürler cevap için. Yemi kapalı, kuşu aldığım petshopun markasını kullanıyorum kuş alıştığı için. Maksimum 2 gün içerisinde yemini daima yeniliyorum hiç aksatmadım. Elma sirkesine kesinlikle son veriyorum. Kuşun dışkısının görselini ekledim
Dışkı iyi görünmüyor. Emin olmamakla birlikte kursak mantari başlangıcı gibi geldi @Şehmus BAKIR abi bi bakar mısın buraya?

bettybeth

Yeni Üye
En güncel dışkıları paylaşayım birkaç saate ait. Bu sabah kuşu daha iyi gördüm. Yemini falan yedi tüyleriyle ilgilendi daha enerjik.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı iyi görünmüyor. Emin olmamakla birlikte kursak mantari başlangıcı gibi geldi @Şehmus BAKIR abi bi bakar mısın buraya?
Evet kardeşim dışkı aldığı asitler yüzünden bu hale gelmiş domates,elma sirkesi bunlar Tuğrulun dediği gibi sorunun cevabı 👍3 gün sade su ve karışık yem verin dördüncü gün tekrar diski resmi görelim yem yediğinden emin olalım

bettybeth

Yeni Üye
Evet kardeşim dışkı aldığı asitler yüzünden bu hale gelmiş domates,elma sirkesi bunlar Tuğrulun dediği gibi sorunun cevabı 👍3 gün sade su ve karışık yem verin dördüncü gün tekrar diski resmi görelim yem yediğinden emin olalım
Çok teşekkür ederim gerçekten dünden beri gözüme uyku girmedi. Bugün kafes ve oda temizliği yaptım, yemlik ve sulukları temizleyip doldurdum. Hiçbir şekilde suya bir şey katmayacağım, yem harici besin de vermeyeceğim.

Bugün daha iyi kendisiyle ilgileniyor hareket ediyor dünkü halsizliğinden kurtulmuş gibi. Dışkıları değişkenlik gösterebiliyor bazen sarmal, yeşil renkli bazen de kopuk, koyu yeşil renkli dışkı yapıyor. Tüyleri biraz daha az kabarık ama hâlâ kabarık.

Süreci sıkı takip edeceğim. Dördüncü gün tekrardan burada güncelleme yapacağım teşekkür ederim 🥺🥰

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şuanki güncel diski resmi görebilir miyim

bettybeth

Yeni Üye
Bunlar hâlâ ıslak ve kurumamış olan dışkıları

bettybeth

Yeni Üye
Merhaba tekrardan. Kuşum bugün sabah oldukça keyifliydi ancak akşama doğru yine kusma hareketi yaptı. Kusmadı. Daha çok öğürür gibiydi ilk başta boğazına bir şey kaçtığını düşündüm. :( Ahşap oyuncağını fazla zedeleyip kopardı bugün. Daha sonrasında bu şekilde hareket etmeye başladı. Sadece yem ve sürekli yenilediğim suyu bulunuyor kafeste. Ayrıca kalamar kemiği ve grit kumu var ancak kumu hiç tercih etmiyor bazen çok az miktarda yemine karıştırıp koyuyorum ama ayıklıyor. :/

Bir de dışkı fotoğrafı ekleyeceğim. Kafes içinde çektiğim dışkıların çoğu kurumuş. En güncel dışkıyı peçete üzerinde çektim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı sağlıklı duruyor. Boğazına bir şey takılmış bence. Ben genelde şırınga ile su içirtiyorum böyle durumlarda