• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kursak mantarindan şüpheleniyorum

Suu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma,kusdugu yemi tekrar yiyor,sürekli uyuyor,kuyruğu aşağı yukarı oluyor,iştahsızlık
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ara 2022
Kullanılan İlaç
Veterinerden aldığım ilaçlar
Merhabalar muhabbet kuşum 2 yaşında dişi ama 9 aydır bende 20 gündür falan kafasını yukarı aşağı yapıyor 5 gündür de iyice halsizlesti 🥺yemek yemiyor su icmiyor dal darısı yiyor azıcık onuda kusuyor,gözlerini kapatıp sürekli uyuyor
3 gün önce veterinere götürdüm 4 tane ilaç verdi hergün veriyorum ama daha beter oldu zaten ürkek kuşum iyice stresede girdi kursak mantarindan şüpheleniyorum lütfen yardımcı olurmusunuz hergün girip okuyorum buraya elma sirkesi de denedim iyi leşmedi ne yapmam lazim 🥺 teşekkürler şimdiden..

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz bu kusmalar salyali mı ve ağızda koku var mı. Veterinerin verdiği dört ilaç ismi nedir acaba. Birde streamable.com dan kuşunuzun net olacak şekilde videosunu ekler misiniz. Aynı zamanda temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosunu da görelim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elma sirkesi kuşlar için zararlıdır vermeyin.Kuşunuzu öncelikle beslemeniz gerekiyor ki güçten düşmesin.Arkadaşın dediklerini yaparsanız daha iyi yardımcı oluruz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yemiyorsa beslemek şart çünkü ilaçlar daha kötü yapar megabakteri ilerlerse kuruma ve sonucu iyi olmaz biz dışkı ve video bekliyoruz hangi derecede olduğunu anlamamız lazım birde kilosunu öğrenelim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Şu elma sirkesini yayanlar kimlerse bir bitmediler...:mad: Her gün buraya girip yazıları okuyorsanız kimsenin elma sirkesi önermediğini hatta bu konuda bir çok kişinin uyarıldığını görürsünüz. Lütfen arkadaşların istediği video ve fotoyu paylaşınız ki kuşu önce bir görelim sorunu anlamamıza yardımcı olun.

Suu

Yeni Üye
Bende cevap gelince bana bildirim gelir diye bekliyorum cevaplamissiniz teşekkür ederim hemen atıyorum hepsini bakim

Suu

Yeni Üye
İlaçlar: Sükralfat,enrofloksasin, metoklopromid,digestive

Suu

Yeni Üye
Dünde (trikomix) diye bir tuz verdi kuşcu 2 gündür onu oral yolla suya karıştırıp veriyorum 1 damla kursak mantarini iyilesdirecegini söyledi

Suu

Yeni Üye
Bu da dışkısı tele yaptı peçeteye aldım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gördüğüm videodaki kuşta ve dışkıda hastalık var verilen ilaçlar ve katkılar kuşu yormuş olabilir önceliğiniz kuşun yem yediğinden emin olun ve yemiyorsa besleyin kuşa 3gunluk gözle dışkı analizi yapalım hergun peçete üzerinde dışkı resmi görelim suyunu günlük tazeleyin ve ayrıca yerleri sıcak olsun yuvaligi çıkarın

Suu

Yeni Üye
Tüm ilaçları kesiyimmi vermiyimmi hiç birini.
Suyunu günlük yeniliyorum
Elimden yem yemiyor dediğim gibi bende çok zorlamak istemiyorum ama dal darısı yiyor sadece diğer yemlerin yanına gidiyor 1 2 tane alıyor yemiyor
Yediği dal darısı ni da videoda gördüğünüz gibi ağzını açıp kapatıp boğazına tıkanmış gibi gagasini çıtır çıtır yapıyor yani bu belirtiler neyin belirtisi olabilir kursak mantari mi ya da üşütmüşmü.yuvaligida daha bu gün taktım üşüyordur diye ne yapmalıyım 🥺

Suu

Yeni Üye
Bu arada dışkı resmini attım gelmedimi nasıl atabilirim

Suu

Yeni Üye
Eskiden kuşumun kafesinde ayna vardı telefondan kuş sesi aciyordum sonra araştırdım bana alışması için aynayida çıkarttım kuş seside açmıyorum artık ondan olabilirmi acaba ama yine de bana alışmadı hep küskün ve sonunda bu duruma geldi çok üzülüyorum ne yapabilirim 🥺 cevaplarsanız sevinirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet denildiği gibi ilaçları kesin. Yem ve su haricinde bir şey vermeyin. Ve üç gün boyunca diski fotosu atın. Hocalarımız ona göre yorumlasın gidişatı 🙏🏻

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kursak mantarı başlangıç gibi duruyor. Verilen tavsiyelere uyunuz eğer yemiyorsa elle besleme aparatı ve maması alıp besleyebilirsiniz. Önce beslenmesi, güçlü olması şart.

mertovski06

Yeni Üye
Kursak mantarı başlangıç gibi duruyor. Verilen tavsiyelere uyunuz eğer yemiyorsa elle besleme aparatı ve maması alıp besleyebilirsiniz. Önce beslenmesi, güçlü olması şart.

Ben de kuşumun kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum yardımcı olur musunuz yeni konu açmıştım

Üst Alt