• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kursak mantarı mı?

serennur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Salyali kusma
Hastalık Belirti Tarihi
12 Kas 2023
Muhabbet kusumda uzun bir süredir halsizlik aşırı tüy dökmesi ve döktüğü tüylerinde tıpkı örümcek ağı gibi ince ve uzun olduğunu gözlemledim. Ayrıca dün sabah ve gün içinde kusma hareketleri ile birlikte salyalı bir sıvı çıkardığını gördüm heryeri salya olmuştu şuan durumu iyi sayılır ancak ne kötü bir koku ne de kursak şişmesi var ben ne olduğunu anlayamadım yardımcı olunursa çok sevinirim.

serennur

Yeni Üye
Birde şimdi fark ettim hiç birşey yememiş henüz dün akşam ve bu sabah

serennur

Yeni Üye
Iki lokma ekmek kırıntısı yedirdim yine salya çıkardı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba foruma hoşgeldiniz. Fotoğraftan kuşunuz kabarık duruyor ama genel halini anlayabilmemiz için streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Ve temiz beyaz peçeteye yada kağıda daha güncel birden fazla taze dışkı fotosu atınız. Eğer ki kuşunuz yemiyorsa iştahtan kesildiyse mama yapıp elle beslemeniz gerekir. Kusma olayı ilk defa mı oldu yoksa ara ara salyalı kusma oluyor muydu. Ve verdiğiniz takviyeler var mı varsa bunlar nelerdir.

serennur

Yeni Üye
Salyali kusma olayı ilk defa oldu daha öncede(2 yıl kadar oldu) kusma olmuştu ama o zaman yem çıkartmıştı ve ertesi gün düzelmisti şimdi ise sadece salyali çıkıyor ve ayrıca çok az köpük. Aslında mama yapıp yedirmeyi düşündüm ancak yiyince yine kusacakti o yüzden vazgeçtim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dediğim siteden videosunu görelim. Takviye veriyor musunuz. Mama yapıp yedirmeniz gerekir eğer yemiyorsa. Bu sefer daha da güçsüzleşir. Dediğim şekilde dışkı fotosu da atar mısınız.

serennur

Yeni Üye
Herhangi bir takviye kullanmıyorum şuana kadar da hiç kullanmadım ve kuşum neredeyse 4 yaşında dışkı fotoğrafını atıyorum

serennur

Yeni Üye
Taze dışkı fotoğrafı yok ve olsa dahi atamiyorum sanırım bir sorun oluştu

serennur

Yeni Üye
Dediğiniz yerden video çektim ancak onu da göndermedi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dosya ekle kısmından fotoğraf atınız. Video da streamable.com a giriyorsunuz videoyu yüklüyorsunuz yükleme işlemi bitince linkini kopyalayıp buraya mesaj bölümünde paylaşıyorsunuz. Ayrıca mesaj yazarken cevapla derseniz daha iyi olur bana bildirim geliyor cevapla demezseniz bildirim gelmiyor 😊🖐🏻

serennur

Yeni Üye
Dosya ekle kısmından fotoğraf atınız. Video da streamable.com a giriyorsunuz videoyu yüklüyorsunuz yükleme işlemi bitince linkini kopyalayıp buraya mesaj bölümünde paylaşıyorsunuz. Ayrıca mesaj yazarken cevapla derseniz daha iyi olur bana bildirim geliyor cevapla demezseniz bildirim gelmiyor 😊🖐🏻

serennur

Yeni Üye
Bu arada ben mama yapmak istedim ancak nerdeyse bütün tariflerde bal gibi şekerli şeyler var ve eğer kursak mantarı varsa mantarı azdiriyormus o yüzden bende ekmekleri yeminin içini ve biraz fıstığı toz haline getirdim onu kaba koydum sorun olur mu

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
O bebeği görünce bir an korktum 😊😊 kuşunuzun durumu hiç iyi görünmüyor. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim. Size burdan tavsiye edeceğim şey iyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın içine biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin bu mamayı 2,5 ml kadar şırıngaya çekip gaga kenarından az az veriniz. Hayır ekmek kesinlikle vermeyiniz kursak mantarına baş davetiye. 🥺 Dediğim mamayı yapınız geçici olarak her zaman değil. Şuan güç toplaması için. Burdan gördüğüm durumu iyi değil.

serennur

Yeni Üye
O bebeği görünce bir an korktum 😊😊 kuşunuzun durumu hiç iyi görünmüyor. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim. Size burdan tavsiye edeceğim şey iyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın içine biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin bu mamayı 2,5 ml kadar şırıngaya çekip gaga kenarından az az veriniz. Hayır ekmek kesinlikle vermeyiniz kursak mantarına baş davetiye. 🥺 Dediğim mamayı yapınız geçici olarak her zaman değil. Şuan güç toplaması için. Burdan gördüğüm durumu iyi değil.
Peki hemen geri çıkardım yaptığımı ben adana kozanda oturuyorum dün biraz veteriner aradım ancak hiçbirinde hekim yoktu sadece sekreterler vardı ne yapacağımı bilmiyorum ilgilenemedim okul sınav vs. Derken çok pişmanım elimden ne gelirse yapmaya da hazırım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Burdan size zeolit tozlu besleme önerebilirim. Bir hafta on gün kadar zeolitli besleme kursak mantarına doğal çözüm. Sindirimi düzenler ve kursak mantarına doğal yollarla iyileşme yöntemi. Bunun yanında multivitamin gervit probiyotik entrobac. Bu dediklerim petshoplarda satılmıyor internet ortamında var. Fakat ürünlerin gelmesi nerden baksanız bugün pazar yarın sipariş verseniz salı yı bulur. Kuş bu süre zarfini bekleyebilir mı bilemedim. 🥺

serennur

Yeni Üye
Burdan size zeolit tozlu besleme önerebilirim. Bir hafta on gün kadar zeolitli besleme kursak mantarına doğal çözüm. Sindirimi düzenler ve kursak mantarına doğal yollarla iyileşme yöntemi. Bunun yanında multivitamin gervit probiyotik entrobac. Bu dediklerim petshoplarda satılmıyor internet ortamında var. Fakat ürünlerin gelmesi nerden baksanız bugün pazar yarın sipariş verseniz salı yı bulur. Kuş bu süre zarfini bekleyebilir mı bilemedim. 🥺
Daha hızlı alabileceğim bir yer yok mu onu kaybetmek istemiyorum...

Üst Alt